„Klaipėdos granitas“ – Marijampolės „Sūduva“. Gegužės 26 dieną 18 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinė aikštė. Pirmame rate – 1:3.

Abu klubai pastaruoju metu sunkiai skina pergales: granitiečiai paskutinį kartą laimėjo tik septintame ture, o Marijampolės ekipa nugalėjo vos vienoje dvikovoje iš pastarųjų šešių.

Nors Klaipėdos klubą kamuoja traumos, tačiau futbolininkai demonstruoja stiprų charakterį. Visgi rungtynių pabaigose „Klaipėdos granitas“ jau ne kartą apmaudžiai nudegė – du sykius buvo prarastos pergalės prieš „Šiaulius“ ir „Kruoją“ bei kartą skaudžiai nusileista „Atlantui“. Norint kovoti dėl pergalės, teks maksimaliai susikoncentruoti ir neklysti lemiamomis akimirkomis. Gediminas Jarmalavičius negalės į aikštę leisti Deivido Lukošiaus – futbolininkas akistatą praleis dėl diskvalifikacijos.

„Sūduvos“ ekipoje – nuotaikos tikrai ne pačios geriausios. Komanda jau ne vieną kartą buvo skaudžiai nubausta už neišnaudotas progas ir šiuo metu rodo tokį žaidimą, kuris netenkina klubo vadovybės. Anot klubo administracijos direktoriaus, su „Sūduva“ atsisveikino nė vienerių rungtynių nepraleidęs Vaidotas Šilėnas, tad bus įdomu pažiūrėti, kas užims saugo vietą aikštėje. „Klaipėdos granitas“ – palankus varžovas „Sūduvai“. Tą įrodo tiek pirmo rato kova, tiek praėjusio sezono mačai. Vis dėlto dabartinis marijampoliečių žaidimas neįtikina, todėl sirgaliai turėtų išvysti gana atkaklią kovą. 

Utenos „Utenis“ – Trakų „Trakai“. Gegužės 27 dieną 17.30 val. Utena, „Utenio“ stadionas. Pirmame rate – 1:5.

Staigmeną Suvalkijoje sukūrę uteniškiai sieks ne tik padovanoti savo aistruoliams pirmą pergalę Utenoje, bet ir po dvejų „sausų“ rungtynių atrakinti varžovų vartus. Visgi tą padaryti bus sunku, kadangi „Utenio“ kelyje – vienuolika iš eilės dvikovų laimėję „Trakai“.

Būtent prieš „riterius“ Mindaugo Čepo treniruojami futbolininkai patyrė didžiausią pralaimėjimą šiame sezone. „Utenis“ pralaimėjo net 1:5, o strategas po rungtynių svaidėsi žaibais ir teigė, jog jo komanda daugiau taip nežais. Panašu, jog uteniškiai po pirmo rato susitikimo sezono eigoje padarė tinkamas išvadas ir sieks reabilituotis. M. Čepui teks pasukti galvą dėl kairio gynėjo pozicijos, kadangi Danielis Gunevičius yra traumuotas, o Gabrielius Zagurskas mače su „Sūduva“ užsidirbo apmaudžią raudoną kortelę.

„Trakai“ per čempionate buvusią pertrauką sužaidė rungtynes tarpusavyje, dalyvavo barbekiu vakarėlyje ir stebėjo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės finalą. Tokiu savaitgaliu džiaugėsi ir futbolininkai, ir „riterių“ direktorius Virmantas Lemežis, kuris teigė, jog komanda tampa dar didesniu kumščiu. Vis dėlto reikia pripažinti, jog vienuolika pergalių iš eilės iškovojusiai Valdo Urbono kariaunai teks tikrai rimtas iššūkis – „Utenis“ norės padovanoti žiūrovams pirmą pergalę ir atsirevanšuoti „Trakams“ už gėdingą pralaimėjimą pirmame rate.

Šiaulių „Šiauliai“ – Pakruojo „Kruoja“. Gegužės 27 dieną 19.30 val. Šiauliai, Šiaulių savivaldybės stadionas. Pirmame rate – 2:2.

„Šiauliai“ praėjusiame ture pagaliau išsaugojo „sausus“ vartus ir pradžiugino sirgalius po tragiškų rungtynių su „Žalgiriu“. Pakruojiečiai taip pat ropščiasi iš dugno, o kad dar labiau nuo jo atsispirtų, sieks iškovoti pergalę.

Iš tiesų sunku įvertinti šiauliečių žaidimą Klaipėdos „Atlanto“ kontekste, kadangi uostamiesčio klubas pastaruoju metu turi didelių problemų su puolimu ir yra patekęs į duobę. Visgi „sausi“ vartai turėtų suteikti daugiau pasitikėjimo gynėjams, kurie šį sezoną klydo itin dažnai.

Pakuojiečiai po pralaimėjimų serijos sugebėjo du kartus iš eilės sužaisti lygiosiomis, o mače su „Klaipėdos granitu“ parodė gana neblogą žaidimą. Į rikiuotę taip pat grįžo Maksimas Adamenka, kuris sustiprins gynėjų pajėgas. „Kruojai“ bus itin svarbus Tautvydo Eliošiaus dalyvavimas rungtynėse – jei futbolininkas atsigaus po traumų, Aido Dambrausko treniruojama ekipa gali tikėtis teigiamo rezultato.
 
Klaipėdos „Atlantas“ – Kauno „Spyris“. Gegužės 28 dieną 17.30 val. Klaipėda, centrinis stadionas. Pirmame rate – 0:1.

LFF taurės finale pralaimėję ir „SMScredit.lt A lygoje“ į duobę patekę atlantiečiai namuose priims Kauno klubą, kuriam atidėtose čempionato rungtynėse gana netikėtai nusileido.

„Atlantas“ per paskutines šešias dvikovas pelnė tik keturis įvarčius, tad nieko keisto, jog iš to pavyko išspausti tik vieną pergalę. Nors pirmenybėse sužaista kiek mažiau nei pusė sezono, tačiau klaipėdiečius nuo pirmaujančių klubų skiria nemenka praraja.

Visgi atlantieiai ginklų tikrai nesudės ir savo pergalių seriją sieks pradėti nuo būsimų oponentų, kuriems LFF taurės išvakarėse apmaudžiai pralaimėjo. „Atlantui“ padėti negalės diskvalifikuotas Donatas Navikas.

„Spyrio“ futbolininkai kiek netikėtai turnyro lentelėje įsitvirtino penktoje vietoje, o iškovoję pergalę gali aplenkti uostamiesčio klubą. Laikinosios sostinės komandos strategas Laimis Bičkauskas teigė, jog pergalė prieš „Atlantą“ – skambiausia klubo istorijoje, tačiau triumfas pareikalavo aukų. Raudoną kortelę gavęs komandos kapitonas Ignas Dedura negalės žaisti uostamiestyje. Ar tai padės Andrejui Paniukovui ir jo ekipos draugams nutraukti įvarčių badą?
 
Kauno „Stumbras“ – Vilniaus „Žalgiris“. Gegužės 28 dieną 19.30 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Pirmame rate – 1:4.

Atidėtose rungtynėse čempionams nepasipriešinę kauniečiai šį kartą LFF taurės nugalėtojus priims namuose, o ten „Stumbras“ varžovams gali mesti gerokai rimtesnį iššūkį.

Nors kauniečiams jau penkiuose mačuose nepavyksta nugalėti, tačiau Artūras Rimkevičius tapo dominuojančiu futbolininku ir varžovų gynėjų siaubu. Puolėjas įmušė penkis paskutinius komandos įvarčius ir kelia sumaištį čempionato snaiperių viršūnėje. Vis dėlto „Stumbro“ lyderių – A. Rimkevičiaus ir Nerijaus Mačiulio – indėlio pastaruoju metu nepakanka. Laikinosios sostinės atstovai praleidžia per daug įvarčių ir tai yra turbūt didžiausias Dariaus Gvildžio galvos skausmas šiuo metu.

„Žalgiris“ dabar čempionate dominuoja ir varžovams įmuša daug įvarčių. Triumfas LFF taurėje buvo vienas iš vilniečių tikslų, o jį įgyvendinus galima susikoncentruoti į vietines pirmenybes. Ten yra su kuo kovoti ir kiekviena pergalė vis dar svarbi. „Stumbrui“ reikės labai daug sėkmės siekiant atimti taškų iš čempiono.