Vilniaus klubui pergalę lėmė du antrajame kėlinyje pelnyti įvarčiai. 54 min. ekipos kapitonas Deividas Šemberas realizavo 11 m baudinį, o 83 min. persvarą padvigubino Linas Pilibaitis.

Rezultatas:

Vilniaus „Žalgiris“ - Klaipėdos „Atlantas“ - 2:0

54' [1:0] Deividas Šemberas (iš 11 m baudinio)
58' Donatas Navikas („Atlantas“) pašalintas iš aikštės
83' [2:0] Linas Pilibaitis

Vilniaus "Žalgirio" futbolininkų triumfas

Finalo eiga:

Lemiamas LFF taurės turnyro rungtynes aktyviau pradėjo žalgiriečiai. Jau antrą mačo minutę kamuolys atsidūrė „Atlanto“ vartuose. Tačiau teisėjai nusprendė, jog paskutinis kamuolį lietęs Linas Pilibaitis buvo nuošalėje.

Po 7-8 minutes trukusio pirmojo varžovų šturmo atsigavę klaipėdiečiai ir patys ėmė lankytis vis arčiau Vilniaus ekipos vartų. Įpusėjus pirmajam kėliniui itin pavojingų momentų nebuvo, komandoms pasižymėti nepavyko.

41-ą min. pavojingesnę ataką pagaliau sukūrė žalgiriečiai, tačiau Andro Švrljugos smūgį atrėmė „Atlanto“ vartininkas Edvinas Gertmonas.

Pirmajame kėlinyje komandoms pasižymėti taip ir nepavyko - 0:0.

50-ą rungtynių min. dar vienos pavojingos „Žalgirio“ atakos smaigalyje atsidūrė L. Pilibaitis, tačiau „Atlanto“ vartininkas vėl gelbėjo savo atstovaujamą ekipą.

Tačiau jau po kelių minučių E. Gertmonui teko traukti kamuolį iš savo ginamų vartų tinklo. „Atlanto“ vartininkas baudos aikštelėje pargriovė tą patį L. Pilibaitį, o paskirtą 11 m baudinį užtikrintai realizavo „Žalgirio“ kapitonas Deividas Šemberas.

Netrukus Klaipėdos futbolininkų padėtis tapo dar prastesnė. 58-ą min. antrą geltoną kortelę prieš save išvydo ir iš aikštės buvo išprašytas Donatas Navikas.

83 min. „Žalgirio“ futbolininkai padvigubino persvarą ir nepaliko Klaipėdos ekipai jokių šansų išsigelbėti. Kamuolį į varžovų vartus galva pasiuntė L. Pilibaitis.

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai dovanų varžovams nedalino ir devintą kartą klubo istorijoje ir ketvirtą kartą iš eilės iškovojo šalies taurę. Nugalėjęs ketvirtą kartą iš eilės Vilniaus klubas pasiektų rekordą – to per turnyro istoriją, kurios pradžia siekia 1947-us, nebuvo pavykę padaryti nė vienai Lietuvos komandai.

*****

„Atlantas“ siekė iškovoti trofėjų po 12 metų pertraukos. Klaipėdos atstovai prieš dvejus metus grįžo tarp Lietuvos čempionato prizininkų, o taurės finale rungtyniauja pirmą kartą nuo 2004-ų, kai Šiauliuose po 11 metrų baudinių serijos nusileido FBK „Kaunui“. Paskutinis „Atlanto“ titulas buvo laimėtas 2003 metų Telšiuose vykusiame finale, kai uostamiesčio klubas įveikė Vilniaus „Vėtrą“.

Vilniaus „Žalgiris“ iki šiol finale žaidė 13 kartų ir 8 kartus laimėjo. Klaipėdos „Atlantas“ po nepriklausomybės atkūrimo taurės finaluose žaidė 3 kartus ir 2 kartus tapo laimėtoju.

Tai buvo penktas Lietuvos futbolo taurės turnyro finalas Šiauliuose. Prieš tai dėl šio trofėjaus šiame mieste kovota 1957, 1959, 1974 ir 2004 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (239)