Povilas Valinčius („Šiauliai“). Po 0:0 pasibaigusios dvikovos su Klaipėdos „Atlantu“ vartininkas dėkojo komandai už gimtadienio dovaną. Gražu, tačiau nekyla abejonių, kad ir pats P. Valinčius padarė viską, kad 26-asis gimtadienis būtų smagus – pirmą kartą šį sezoną išsaugojo vartus „sausus“, o kai kuriuose epizoduose ėmė tokius kamuolius, kad UEFA čempionų lygos vartininkai galėtų pavydėti.

Andro Švrljuga (Vilniaus „Žalgiris“). Jakubui Wilkui iškritus iš rikiuotės dėl traumos ir, matyt, dar ir dėl to atėjus laikui prisiimti daugiau iniciatyvos atakuojant, kroatas sudraskė į skutus Kauno „Spyrio“ gynybą, o rungtynėse su „Stumbru“ irgi įmušė. Nuostolių, kurių A. Švrljuga pridarė abiem laikinosios sostinės komandoms, balansas – trys įvarčiai ir rezultatyvus perdavimas. „Spyriui“ galėjo baigtis ir blogiau, bet „Žalgiris“ ne visas savo gynėjo dovanas pavertė įvarčiais.

Mantas Fridrikas (Utenos „Utenis“). Vakaras Marijampolėje uteniškiams buvo karštas. Žaisti prieš „Sūduvą“ čempionato vidutiniokams ar autsaideriams ir be papildomų sąlygų sunku, o Aukštaitijos komandai paskutinį pusvalandį tai teko daryti prieš gausesnes varžovų pajėgas. „Utenis“ apsigynė, laimėjo 1:0, o pastebimiausia figūra gynybos širdyje, kaip tampa vis labiau įprasta, buvo M. Fridrikas.

Vytas Gašpuitis („Šiauliai“). Nepraleisti šįkart pavyko tik šiauliečiams ir uteniškiams – po įvartį krito ir į „Žalgirio“ bei „Atlanto“, tiesa, žaidusių dukart, ir į Marijampolės „Sūduvos“ vartus, o „Trakų“ futbolininkai „Stumbrui“ leido įmušti dusyk. „Šiaulių“ vidurio gynėjas V. Gašpuitis su komandos draugais pavyzdingai atmušinėjo „Atlanto“ lyderių Andrejaus Paniukovo, Roberto Vėževičiaus, Maksimo Maksimovo atakas, o jei kas nepavykdavo, gelbėjo P. Valinčius.

Mantas Kuklys („Žalgiris“). Kartu su Jurijumi Kendyšu šeimininkavo aikštės viduryje abejose rungtynėse su varžovais iš Kauno, o „Spyrio“ ir „Stumbro“ teritorijoje laiko veltui neleido. „Žalgirio“ saugas abiejose dvikovose po sykį rezultatyviai asistavo komandos draugams, „Stumbrui“ įmušė, o dar porą kartų po M. Kuklio šūvių kamuolys atšoko nuo šios komandos vartų skersinio.

Nerijus Mačiulis (Kauno „Stumbras“). Kauniečiai dukart pralaimėjo, bet verta pabrėžti, kad juos skriaudė dvi stipriausios „SMScredit.lt A lygos“ komandos: pradžioje – „Trakai“, vėliau – „Žalgiris“. N. Mačiulis buvo bene vienintelis, kuriam pavyko lipdyti kontržaidimą aikštės viduryje, o sviedinius kitam veteranui Artūrui Rimkevičiui jis tiekė stropiai – visus tris savo įvarčius puolėjas įmušė po N. Mačiulio perdavimų.

Povilas Krasnovskis („Utenis“). Po traumos į rikiuotę grįžęs saugas jaučiasi vis tvirčiau. Marijampolėje „Utenio“ saugai, kaip ir visų kitų grandžių atstovai, savo egzaminą išlaikė, o P.Krasnovskis įmušė pergalingą įvartį, dar kartą patvirtindamas „Sūduvos“ žudiko reputaciją – pernai šio futbolininko tikslus smūgis paskutinėmis dvikovos akimirkomis pergalę Marijampolėje atnešė „Trakams“.

Tomas Salamanavičius (Pakruojo „Kruoja“). Ilgiau nei aštuonias su puse valandos trukusį vicečempionų įvarčių badą rungtynių su „Klaipėdos granitu“ pabaigoje numalšino Ričardas Beniušis, tačiau anksčiau tai ne sykį galėjo padaryti T. Salamanavičius. Aktyviai žaidęs saugas nuosekliai bombardavo uostamiesčio komandos vartus, bet kamuolio kelyje atsidurdavo arba puikiai rungtyniavęs varžovų vartininkas Tadas Simaitis, arba virpstas.

Edgaras Mastianica („Utenis“). Vienas šio sezono „Utenio“ lyderių savo krašte yra nuolatinis varžovų galvos skausmas. Šįkart būtent E. Mastianica keldamas kampinį nuleido kamuolį ant P. Krasnovskio galvos, nuo kurios šis atšoko į vartus. Tai buvo jau penktasis „Utenio“ saugo rezultatyvus perdavimas. Šioje statistikos kategorijoje E. Mastianica, kartu su N. Mačiuliu, nusileidžia tik trims lygos žaidėjams – Jurijui Mamajevui iš „Trakų“ bei Jakubui Wilkui ir Vytautui Lukšai iš „Žalgirio“.

Linas Pilibaitis („Žalgiris“). Ir rungtynėse su „Spyriu“, ir akistatoje su „Stumbru“ buvo aktyvus bei matomas. „SMScredit.lt A lygos“ skaičių grafose savo statistiką irgi pagerino – abiejose dvikovose rezultatyviai asistavo, o į „Spyrio“ vartų viršutinį kampą kamuolį paleido įspūdingo grožio smūgiu. Skaičiai galėjo būti ir dar įspūdingesni, bet L. Pilibaitis pasinaudojo ne visomis progomis, kurias turėjo.

Artūras Rimkevičius („Stumbras“). Trejos rungtynės – penki įvarčiai. Po dublio dvikovoje su „Spyriu“ snaiperis iš Kauno pridėjo dar tris tikslius smūgius žaisdamas su „Trakais“ ir „Žalgiriu“. Svarbiausias dalykas, kurį apie A. Rimkevičių reikia žinoti varžovams, yra tai, kad neapdairumo jis neatleidžia: suteik progą – iš karto gausi. Bet nesuteikti galimybių patyrusiam puolėjui kol kas nesiseka beveik niekam – savo devynis įvarčius jis įmušė per devynerias rungtynes.