L. Spalvis pačioje jaunystėje patyrė, kokia trapi gali būti futbolininko karjera.

„Duok Dieve, kad išvengčiau traumų, bet visko gali būti“, – praėjusį birželį dalindamasis savo ateities planais, pranašiškai apsidraudė naujasis Lietuvos rinktinės snaiperis.

Tuomet jis dar mėgavosi Danijos čempionų ir šios šalies taurės turnyro nugalėtojų titulais, geriausio mėnesio pirmenybių žaidėjo laurais ir nauja ketverių metų sutartimi, kurią vos pasibaigus sezonui lietuviui pasiūlė „Aalborg“.

Viskas sugriuvo rugpjūčio 6 d., kuomet UEFA Čempionų lygos atrankos rungtynėse su Zagrebo „Dinamo“ (Kroatija) ekipa L. Spalviui plyšo kryžminiai kelio raiščiai.

Operaciją ir pusmetį trukusią reabilitaciją iškentęs puolėjas praėjusį mėnesį pradėjo belstis į komandos duris. Bet jos legionieriui iš Lietuvos liko užtrenktos: dukart po keitimo aikštėje pasirodęs žaidėjas iš karto buvo vėl nusiųstas į atsarginių suolo galą.

Traumos padarinių nebejaučiančiam L. Spalviui liko tik treniruotės ir žaidimas rezervinėje Olborgo klubo ekipoje.

„Keletą kartų buvau išleistas porai minučių, o paskutinėmis savaitėmis vėl nebežaidžiu. Nesu labai patenkintas tokia situacija, nes galėtų man skirti bent po 15-20 minučių per kiekvienas rungtynes, kad greičiau įsivažiuočiau. Dabar formą bandau įgyti rungtyniaudamas su dubleriais: jau galiu žaisti po 90 minučių, kojos neskauda, ir sekasi gana gerai“, – pasakojo 11 įvarčių praėjusiame sezone įmušęs futbolininkas.

Didelių vilčių, kad per likusius keturis Danijos „Superligos“ turus treneris Kentas Nielsenas pakeis savo nusistatymą, L. Spalvis nepuoselėja.

Bet sezonui pasibaigus K. Nielsenas atsisveikins su klubu, kuriame praleido penkerius metus, o į jo vietą stos kitai elitinės Danijos lygos komandai Haderslevo „Sonderjyske“ iki šiol vadovavęs Larsas Sondergaardas.

„Asmeniškai jo nepažįstu, įdomu, kokių planų jis turi. Birželio pabaigoje susipažinsime, ir per mėnesį bandysiu išsiaiškinti, ar naujas treneris regi mane starto sudėtyje. Jeigu jis tiesiai šviesiai pasakys, kad būsiu jam nereikalingas, skambinsiu agentui ir pradėsime darbą – tuomet dar turėsiu rugpjūtį susirasti naujai komandai“, – svarstė L. Spalvis, anksčiau svajojęs apie žaidimą Vokietijos „Bundesliga“ pirmenybėse.

Tiesa, pakeisti darbovietę lietuviui nebūtų paprasta: pernai pasirašius naują sutartį su „Aalborg“, gerokai išaugo ne tik žaidėjo atlyginimas, bet ir perėjimo mokestis, kurį už Lietuvos rinktinės narį turėtų suploti jo pageidaujantis klubas. Pasak paties L. Spalvio, kontrakte numatyta suma viršija milijoną eurų.

Dairytis į šonus futbolininką verčia ir galimybių lubos, į kurias atsimušė „Aalborg“.

Čempionų titulą ginanti ekipa turi nedaug vilčių pakilti aukščiau penktos vietos, kurią užima šiuo metu. Bet klubo vadovus, anot L. Spalvio, toks rezultatas visiškai tenkina.

„Mes žinojome, kad čempionais vėl nebetapsime, nes nuo sezono pradžios tokio siekio nė neturėjome: tikslas buvo užimti 5-8 vietas. Nei klubas į žaidėjus investavo, nei turėjo kažkokių ketinimų Europos taurių turnyruose. Manau, klubui trūksta ambicijų, motyvacijos siekti kažko daugiau“, – kalbėjo L. Spalvis.

Tuo tarpu savo ambicijas futbolininkas sieks pademonstruoti nacionalinėje komandoje, kurios kitą mėnesį laukia dvi kontrolinės akistatos. Puolėjas prašys klubo išleisti jį nelaukiant Danijos čempionato pabaigos, kadangi birželio 5 d. Lietuvos rinktinė išvykoje susitiks su Vengrija, o po trijų dienų išbandys jėgas su Malta.

„Gal ten leis pažaisti“, – vylėsi L. Spalvis, rinktinės marškinėlius paskutinį kartą vilkėjęs praėjusį birželį vykusiose draugiškose rungtynėse su Lenkija.

Primename, kad birželio 14 d. Igorio Pankratjevo auklėtiniai Vilniuje Europos čempionato atrankos dvikovoje priims Šveicarijos atstovus.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)