Vienas rezultatyviausių sostinės klubo žaidėjų Paulius Janušauskas teigia, kad žaidėjus jau ilgai erzino faktas, kad čempionų titulą ginanti komanda vos tašku atsilieka nuo šiuo metu turnyro lentelės viršuje esančių „Trakų“. Tiesa, žaliai balti turi vienerias rungtynes atsargoje.

„Mače su „Stumbru“ pagaliau galėsime visa tai ištaisyti. Kaip anksčiau sakė Deividas Šemberas – pirma vieta priklauso mums ir mes ją atsiimsime“, – kovingo nusiteikimo neslėpė žalgiriečių saugas.

Kauniečių ekipa – vienintelė „SMScredit.lt A lygos“ komanda, prieš kurią žaliai baltiems šiame sezone dar neteko rungtyniauti. Praėjusių metų LFF I lygos čempionai aukščiausioje Lietuvos futbolo lygoje kol kas buksuoja ir žygiuoja viso labo aštuntoje turnyro lentelės vietoje.

„Stumbras“ – jaunų ir perspektyvių žaidėjų komanda. Jiems patirties suteikia Nerijus Mačiulis ir Artūras Rimkevičius. Tai yra neblogai sukomplektuota ekipa, todėl rungtynės su ja turėtų būti įdomios. Papildomos motyvacijos kovoti mums suteiks galimybė susigrąžinti lyderių poziciją“, - sakė P. Janušauskas.

Žalgiriečiai šiuo metu yra visiška priešingybė pastaruoju metu taškus barstantiems kauniečiams. Gegužės mėnesį žaliai balti iškovojo keturias pergales ir pelnė net 18 įvarčių. Tačiau sostinės ekipos saugas mano, kad pasiekta statistika nublanksta prieš iškovotų pergalių svarbą.

„Į komentarus apie įvarčių gausą stengiamės nekreipti dėmesio. Ar pelnytume vieną, ar keturis įvarčius, – pagrindiniu komandos tikslu visada išlieka trys taškai.

Taip, mūsų puolimas pastaruoju metu yra pagerėjęs, tačiau mes neprarandame budrumo gynyboje. Kiekvienas žaidėjas komandoje žino savo užduotis ir puikiai su jomis susitvarko. Varžovams teks paplušėti, kad galėtų džiaugtis įvarčiu“, – teigė keturis kartus spėjęs pasižymėti žalgirietis.

Artėjančiai dvikovai Lietuvos čempionai rengėsi netradiciškai. Treniruočių aikštėje netruko įvairiausių estafečių, o poromis pasidalinę futbolininkai zujo joje tarsi vijurkai bandydami išsiaiškinti, kuri pora yra geriausia.

„Buvo labai daug emocijų. Gerinome asmeninę techniką, taip pat tarpusavio ryšį ir supratimą. Treniruotė pareikalavo ne tik daug jėgų, bet šimtaprocentinės koncentracijos. Vienas kitą palaikėme, kam nesisekė – paerzindavome. Buvo smagu“, – visas rungtis įveikęs šypsojosi P. Janušauskas.

Penktojo turo dvikova tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Kauno „Stumbro“ vyks gegužės 19-ąją, antradienį. Rungtynės Lietuvos futbolo federacijos stadione prasidės 18 valandą.

Primename, kad visas šio sezono A lygos rungtynes tiesiogiai transliuoja DELFI TV.