Kauno „Stumbras“ – Trakų „Trakai“. Gegužės 14 dieną 18.30 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Pirmame rate – 1:3.

Dešimt pergalių iš eilės iškovoję „Trakai“ vyks į Kauną ir sieks pratęsti pergalių seriją. Čempionato lyderių lauks kovingi kauniečiai, kurie trokš reabilituotis po nesėkmingo miesto derbio.

„Stumbras“ pralaimėjo principinę kovą Laikinosios sostinės atstovų dvikovoje, tačiau apie save po pertraukos priminė A. Rimkevičius. Du puolėjo įvarčiai nors ir neleido kauniečiams iškovoti taškų, bet įvarčių skonį prisiminęs puolėjas „Trakų“ žaidėjams bus tikras galvos skausmas. Tą jis įrodė pirmojo rato mače, kuomet pasižymėjo tiksliu smūgiu, nepaisydamas kamavusios traumos. Jei puolimas didesnių rūpesčių treneriui Dariui Gvildžiui neturėtų kelti, tai komandos žaidimas gynyboje verčia nerimauti. „Trakai“ pelnė bent po vieną įvartį visose čempionato rungtynėse.

„Riteriai“ mače su „Sūduva“ pademonstravo puikų futbolą ir įrodė rimtus ketinimus kovoti dėl aukščiausių čempionato vietų. „Trakus“ sustabdyti sunku visur: standartinių padėčių metu pavojingi tiek gynėjai, tiek baudos smūgius atliekantis Aleksandras Byčionokas, nelengva varžovams grumtis ir su puikiai kamuolius skirstančiais vidurio saugais, ir su visada aktyviais puolėjais. „Stumbrui“ reikės sužaisti geriausias sezono rungtynes, norint nutraukti „Trakų“ pergalių seriją.

Vilniaus „Žalgiris“ – Kauno „Spyris“. Gegužės 15 dieną 19.30 val. Vilnius, LFF stadionas. Pirmame rate – 1:0.

Vilniečiams, pastaruoju metu šluojantiems varžovus sau iš po kojų, teks susigrumti su geriausią atkarpą šiame sezone žaidžiančiais „Spyrio“ futbolininkais.

„Žalgiris“ su kauniečiais žaidė tris kartus ir visuose mačuose iškovojo pergales. Visgi pirmojo rato akistata Kaune žalgiriečiams buvo viena sunkiausių šiame sezone. Tada titulą ginantiems čempionams nuo paskutinės „Spyrio“ atakos šiaip ne taip pavyko apsiginti. Komandos taip pat grūmėsi Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės pusfinalio etape, kurį vilniečiai be vargo įveikė.

Per paskutiniuosius keturis mačus net tris pergales iškovoję kauniečiai įgavo solidžią formą bei pakilo net į penktąją turnyro lentelės poziciją. Pastaruoju metu puikią formą demonstruoja „Spyrio“ lyderis Dmitrijus Rekišas, jam gerai talkina ir kiti komandos draugai. Kauniečių veiksmus puolime dar labiau paaštrino po traumos atsigavęs Lukas Sendžikas. „Žalgiris“ akivaizdus šių rungtynių favoritas, tačiau čempionams reikės įdėti tikrai nemažai pastangų norint sustabdyti atakuojančius kauniečių futbolininkus.

Šiaulių „Šiauliai“ – Klaipėdos „Atlantas“. Gegužės 16 dieną 17.30 val. Šiauliai, Šiaulių savivaldybės stadionas. Pirmame rate – 0:5.

Praėjusiame ture triuškinamą pralaimėjimą patyrę šiauliečiai sieks reabilituotis akistatoje su „Atlantu“, kuris pirmame rate į čempionato autsaiderių vartus įmušė net penkis įvarčius be atsako.

Tragiškas pasirodymas sezono pradžioje komandos valdžią įkvėpė permainoms. Be kroato Luka Hadžičiaus su komanda taip pat atsisveikino vilčių nepasiteisinę futbolininkai: Lucasas Moraesas, Tamazis Čargeišvilis bei Sergejus Semeniukas. Taip pat klubą paliko ir generalinis direktorius Antanas Sakavickas. Komandos treneriai nebuvo patenkinti kai kurių žaidėjų pasirodymu mače su „Žalgiriu“, tad startinėje sudėtyje galima tikėtis nemenkų permainų.

Atlantiečiai pastaruoju metu gero futbolo nedemonstruoja ir tik didelių pastangų dėka uostamiesčio derbyje sugebėjo įveikti „Klaipėdos granitą“. Komandos žaidimas atakuojant didelio įspūdžio nepalieka. Andrejus Paniukovas pastaruoju metu įvarčiais sirgalius lepina retai, tačiau didesnė problema yra ta, kad toli gražu ne visada atsiranda kitas žaidėjas, galintis terorizuoti varžovų gynybą. Galbūt po diskvalifikacijos sugrįšiantis Robertas Vėževičius kiek labiau atgaivins „Atlanto“ puolimą.

Marijampolės „Sūduva“ – Utenos „Utenis“. Gegužės 16 dieną 19.30 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Pirmame rate – 1:1.

Marijampolės klubas vis labiau įsitvirtina trečioje–ketvirtoje turnyro lentelės vietoje, o norint siekti aukštesnių tikslų arba bent jau dažniau dovanoti pergales ištikimiems gerbėjams, reikia tinkamai įvertinti būsimą varžovą – „Utenį“. Kartą prieš čempionato naujokus sūduviečiams jau teko suklupti.

Kaip ir praėjusiame sezone, taip ir šiame, marijampoliečiams sunkiai sekasi kovoti su tiesioginiais oponentais kovoje dėl medalių. Pagal prarastus taškus „Sūduva“ atsilieka nuo „Atlanto“, o deficitas, skiriantis Suvalkijos klubą ir dėl pirmos vietos kovojančius varžovus, dar labiau išaugo. Pirmame rate suvalkiečiams įveikti uteniškių nepavyko, tad šį kartą Aleksandro Veselinovičiaus kariauna ant to paties grėblio lipti nenorės. Šį kartą komandai padės ir Karolis Chvedukas, praleidęs rungtynes su „Trakais“ dėl tėčio mirties.

„Utenio“ banguotas žaidimas itin akivaizdus: po puikių rungtynių Klaipėdoje sekė itin blankus mačas su „Kruoja“, kurio metu uteniškiams sunkiai pavyko regzti atakas net ir turint vienu žaidėju daugiau. Demonstruojant tokį bedantį puolimą, kovoti dėl teigiamo rezultato Suvalkijos sostinėje bus labai sunku.

Pakruojo „Kruoja“ – „Klaipėdos granitas“. Gegužės 17 dieną 18 val. Pakruojis, Pakruojo miesto stadionas. Pirmame rate – 3:0.

Penkių pralaimėjimų seriją nutraukę „Kruojos“ futbolininkai vėl grįžta į Pakruojį, kur sieks iškovoti pirmą pergalę. Ja praėjusio sezono vicečempionai nesidžiaugė nuo septinto turo.

Solidžią gynybą Utenoje pademonstravę pakruojiečiai pastaruoju metu turi didelių problemų su puolimu: „Kruoja“ net keturiuose mačuose iš eilės negali pralaužti varžovų gynybos. Maža to, už tyčinį smūgį varžovui iš aikštės pašalintas rezultatyviausias šio sezono ekipos žaidėjas Tomas Birškys bus priverstas praleisti artėjančią akistatą. Visgi rūškanose stratego Aido Dambrausko mintyse turėtų atsirasti bent vienas šviesos spindulys: į rikiuotę po traumos sugrįžo saugas Darius Jankauskas, svariai prisidėjęs prie pakruojiečių praėjusiais metais iškovoto sidabro.

Kovingame uostamiesčio derbyje net penki granitiečiai buvo apdovanoti geltonomis kortelėmis, tačiau nė vienas futbolininkas dėl nuobaudų artėjančio mačo nepraleis. Pirmame rate „Klaipėdos granitas“ su Pakruojo ekipa sužaidė itin slogias rungtynes, tad šį kartą sieks atsirevanšuoti. Šioje akistatoje, kaip jau tampa įprasta Pakruojyje, turėtų būti daug kovos, o tris taškus išplėš ta komanda, kuri parodys tvirtesnį charakterį ir užsispyrimą.

Primename, kad visas šio sezono A lygos rungtynes tiesiogiai transliuoja DELFI TV.