Akibroštai. Ir Klaipėdoje, ir Marijampolėje rungtynės baigėsi vienodu rezultatu 1:1. Favoritai galėjo nudegti net labiau: „Utenis“ sukūrė daugiau progų už „Atlantą“, o „Sūduva“, rezultatą išlyginusi per teisėjo kompensuotą laiką, tašką iškrapštė tik todėl, kad šios komandos gynėjui Marko Živkovičiui dar vėliau pavyko atsidurti tinkamu metu tinkamoje vietoje ir atmušti kamuolį iš tuščių vartų.

Snaiperiai. „Atlanto“ puolėjas Andrejus Paniukovas įmušė dvyliktą, „Sūduvos“ kapitonas Tomas Radzinevičius – vienuoliktą įvartį šio sezono „SMScredit.lt A lygoje“. Tačiau rezultatyviausių čempionato žaidėjų smūgiai pergalės nei vienai, nei kitai komandai neatnešė.

Rekordas. „Žalgiris“ sumušė „Klaipėdos granitą“ 6:0. Sezono rekordas – iki tol nė vienai komandai per rungtynes nebuvo pavykę pasiųsti kamuolio į vartus daugiau nei penkissyk.

Siautėjo. Vytautas Lukša tampa šio sezono „Klaipėdos granito“ siaubu. „Žalgirio“ saugas atliko tris rezultatyvius perdavimus ir pagal šį kriterijų pakilo į antrą vietą lygoje, o per dvejas rungtynes su uostamiesčio komanda futbolininkas sykį įmušė bei keturiskart rezultatyviai asistavo. Pasismagino ir Paulius Janušauskas – tik paskutinį pusvalandį aikštėje praleidęs „Žalgirio“ žaidėjas du kartus siuntė kamuolį į tinklą ir juvelyriškai tiksliu perdavimu padovanojo komandos draugui Andro Švrljugai galimybę įmušti į tuščius vartus.

Ramybė. „Norime, kad „Žalgiris“ būtų sunkiai įveikiama komanda. Nesvarbu, ar laimime 6:0, ar 1:0 – už įvarčius taškų niekas neduoda“, – nors ir neslėpdamas pasitenkinimo rezultatu, sutriuškinimą santūriai vertino „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas.

Pastaba. „Dešimt pergalių iš eilės skamba geriau nei devynios“, – „Trakų“ kovingumą prieš kito turo principines rungtynes su „Sūduva“ dar labiau bando kelti oficialus klubo interneto puslapis. Senosios sostinės komanda išvykoje 2:0 įveikė Pakruojo „Kruoją“ ir „SMScredit.lt A lygoje“ laimėjo devynis kartus iš eilės.

Karuselė. „Kruojai“ dvikovoje su „Trakais“ (0:2) vėl vadovavo Aidas Dambrauskas. Po įtartinų rungtynių su „Sūduva“ klubas suspendavo keturiskart iš eilės lygoje pralaimėjusį trenerį iš Portugalijos Divaldo Alvesą, prisidėjusį prie kitų užsieniečių, kurie šiemet trumpai ir dėl įvairių priežasčių nesėkmingai Pakruojyje ieškojo pergalių recepto – kroato Miroslavo Buljano, portugalo Rui Capelos.

Namai. „Kruoja“ patyrė penktą nesėkmę iš eilės, nors pirmą kartą šį sezoną žaidė savo mieste. Į Šiaurės Lietuvos komandą Pakruojo futbolininkai šįkart buvo labiau panašūs dar ir dėl to, kad aikštėje nebebuvo būrio keistai besielgusių legionierių: į starto sudėtį A. Dambrauskas įtraukė neįprastai daug lietuvių – devynis.

Tiesa, abu įvarčius pakruojiškiai praleido po nedovanotinų vartininko Martyno Matuzo klaidų.

Atgaiva. „Stumbro“ reikalai gerėja – Marijampolėje jau žaidė traumas išsigydę Erikas Skripkinas bei antrojo kėlinio viduryje aikštėje pasirodęs veteranas Artūras Rimkevičius. Jie padėjo Kauno komandai netikėtai iškovoti tašką varžovų teritorijoje.

Įvertinimas. „Rezultatu esu nepatenkintas, žaidėjai – taip pat, bet klausimas, ar mes šįkart nusipelnėme daugiau“, – kritiškai savo ir komandos darbą įvertino „Sūduvos“ treneris Aleksandaras Veselinovičius.

Saviplaka. „Katastrofa. Susidarė įspūdis, kad futbolininkai pirmą kartą mato vienas kitą ir nežino kaip žaisti“, – po rungtynių su „Uteniu“ pyko „Atlanto“ strategas Konstantinas Sarsanija.

Balansas. „Šiaulių“ saugas Edvinas Jasaitis rungtynes su Kauno„Spyriu“ turėtų vertinti prieštaringai. Pradžioje jis uždirbo 11 metrų baudinį, kurį įvarčiu pavertė Ramūnas Radavičius, o paskui pats be rimtesnio reikalo prasižengė savo baudos aikštelėje, suteikdamas Andriui Veličkai progą išlyginti rezultatą.

Karma. Pirmą kartą šį sezoną ant Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadiono žolės žaidęs „Spyris“ vėl įveikė šiauliečius 2:1. Kaip ir pirmajame „SMScredit.lt A lygos“ čempionato rate, pergalę prieš Saulės miesto komandą kauniečiams atnešė paskutinėmis rungtynių akimirkomis įmuštas įvartis.

Primename, kad visas šio sezono „SMScredit.lt A lygoje“ rungtynes tiesiogiai transliuoja DELFI TV.

Turnyro lentelė:

1.Trakų „Trakai“1191127:1128
2.Vilniaus „Žalgiris“1090123:427
3.Marijampolės „Sūduva“1163222:921
4.Klaipėdos „Atlantas“1052319:1017
5.Kauno „Spyris“1041511:1913
6.Kauno „Stumbras“1033413:1312
7.Pakruojo „Kruoja“1132611:1811
8.„Klaipėdos granitas“1023612:259
9.Utenos „Utenis“112279:198
10. Šiaulių „Šiauliai“1103810:293

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Andrejus Paniukovas („Atlantas“) – 12, Tomas Radzinevičius („Sūduva“) – 11, Elivelto („Žalgiris“) ir Lukas Kochanauskas („Trakai“) – po 6 įvarčius.