Šiauliečiai jau 9-ą minutę pirmavo po Ramūno Radavičiaus įmušto 11 metrų baudinio, bet antro kėlinio pradžioje 50-ą minutę Kauno ekipos žaidėjas Mohamedas Emi Džabrailovas santykį išlygino.

Šiauliai“ surinko 3 tašką pirmenybėse, bet lieka varžybų autsaideriais. „Stumbras“ su 11 taškų yra penktas. Tai lėmė pergalė tarpusavio rungtynėse prieš Pakruojo „Kruoją“.

Rezultatas:

„Šiauliai“ 1 - 1 „Stumbras“

9' Ramūnas Radavičius [1 - 0] (iš 11 metrų baudinio)
50' Mohamed Emi Džabrailov [1 - 1]

„Šiauliai“: P. Valinčius, V. Gašpuitis, T. Rapalavičius, K. Nestrenka, R. Radavičius, D. Petrauskas, E. Jasaitis, L. Hadžičius (68 min. T. Čargeišvilis), S. Ševčiukas, T. Eliošius (78 min. D. Medžiaušis), J. Fomenka.

„Stumbras“: G. Kvedaras, L. Čerkauskas, R. Sadauskas, A. Račkus, M. Eiza, V. Armanavičius (69 min. A. Bareikis), R. Blaževičius (60 min. I. Prieskenis), M. Dapkus, M. E. Džabrailovas, N. Mačiulis, D. Stradalovas.

Rungtynių eiga:

„Šiauliai“ sužaidė bene geriausią sezono mačą ir praleido mažiausiai įvarčių, tačiau pirmai pergalei to neužteko. Tomo Ražanausko vadovaujama ekipa namuose neišlaikė persvaros ir sužaidė lygiosiomis 1:1.

Vos tik nuaidėjus teisėjo švilpukui, šiauliečiai įsikūrė svečių aikštės pusėje. Nors progų „Šiauliams“ sukurti nepavyko, tačiau čempionato autsaideriai sugebėjo išprovokuoti varžovų klaidą.

„Stumbro“ žaidėjas per toli atleido kamuolį baudos aikštelėje ir siekdamas jį išmušti, prasižengė prieš staigiai po kojomis atsidūrusį Sergejų Ševčiuką. 9-ą minutę realizuoti 11 metrų baudinio stojo Ramūnas Radavičius ir nesuklydo. „Šiaulių“ kapitonas smūgiavo užtikrintai ir jau antrą kartą būtent tokiu būdu pelnė įvartį prieš Kauno klubą.

Šeimininkai vis dar laikė žaidimo gijas savo rankose, tačiau kėliniui įpusėjus, iniciatyvą perėmė kauniečiai. Po pakelto kampinio prie šiauliečių vartų kilo sumaištis, kurią likvidavo R. Radavičius. Patyręs gynėjas išmušė kamuolį beveik nuo vartų linijos.

Gerą galimybę pasižymėti turėjo ir „Šiauliai“. Po puikaus Edvino Jasaičio perdavimo Saulės miesto ekipos naujokas Jurijus Fomenka iššoko vienas prieš vartininką, tačiau blogai susistabdė kamuolį, o prie jo suskubęs vartų sargas pavojų neutralizavo.

„Stumbras“ kėlinio pabaigoje perėmė žaidimo kontrolę ir išsiskyrė tolimais smūgiais. Nerijus Mačiulis pabandė laimę iš maždaug 23 metrų ir privertė Povilą Valinčių nukreipti kamuolį į kampinį.

Beveik iš karto po pertraukos svečiams pavyko išlyginti rezultatą. 50-ą minutę N. Mačiulis perdavė kamuolį link atsidengusio M. E. Džabrailovo, kuris efektingu smūgiu sugrąžino pusiausvyrą. Tai buvo pirmas legionieriaus įvartis šio sezono „SMScredit.lt A lygoje“.

Per likusį laiką aikštėje vyravo atviras ir greitas futbolas. Gerą progą išvesti „Stumbrą“ į priekį turėjo Romualdas Blaževičius, bet kauniečiui džiaugtis neleido P. Valinčius, nukreipęs iš arti smūgiuotą kamuolį į kampinį.

Dvikovos pabaigoje gerokai aktyvesni buvo šeimininkai, kuriems dažniausiai pritrūkdavo paskutinio perdavimo, o kartais ir sėkmės. Po smūgio iš baudos aikštelės prieigų kamuolys netikėtai pakeitė kryptį ir skriejo visai šalia vartų. „Šiauliai“ pademonstravo tikrai neblogą žaidimą, bet pirmos pergalės sirgaliams dar teks palaukti.Turnyro lentelė:

1.Trakai971123:1122
2.Žalgiris870115:421
3.Sūduva952218:817
4.Atlantas851218:716
5.Stumbras932412:1211
6.Kruoja932411:1311
7.Spyris83058:179
8.Granitas922511:188
9.Utenis92168:167
10.Šiauliai100379:273

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Andrejus Paniukovas (Klaipėdos „Atlantas“) 11, Tomas Radzinevičius (Marijampolės „Sūduva“) 9, Davidas Aršakianas („Trakai“), Lukas Kochanauskas („Trakai“) ir Elivelto (Vilniaus „Žalgiris“) – 5 įvarčiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)