Jei „Barcelona“ ekipa prieš susitikimą namuose su „Paris Saint Germain“ futbolininkais turėjo iš Prancūzijos parsivežusi solidų pranašumą (3:1) , tai jį namuose dar labiau įtvirtino antra pergale 2:0 (2:0) po dviejų gražių brazilo Neymaro įvarčių. Bendra katalonų persvara įtikinama - 5:1.

Tuo metu „Bayern“ klubo dvikovoje savo aikštėje su „Porto“ komanda laukė labai sunki užduotis panaikinti deficitą 1:3, įgytą prieš savaitę Portugalijoje. Ir bavarai savo uždavinį įvykdė. Svečiai buvo sutriuškinti net 6:1 (5:0) ir iškovotas kelialapis į ketvirtfinalį bendru santykiu - 7:4.

Du įvarčius Miuncheno komandai pelnė lenkas Robertas Lewandowskis, po vieną įmušė Thiago Alcantara, Jerome'as Boatengas, Thomas Muelleris ir Xabi Alonso. 73-ią min. Jacksonui Martinezui buvo pavykę sušvelninti skirtumą (1:5). „Porto“ ekipa mačą baigė dešimtyje, kai 87-ą min. iš aikštės buvo išvytas Ivanas Marcano.

Rezultatai:

„Barcelona“*** 2 - 0 „Paris Saint Germain“ (pirmas mačas - 3:1, bendras rezultatas - 5:1).

14' Neymar [1 - 0]
34' Neymar [2 - 0]

*** - pateko į pusfinalį

„Barcelona“: Marcas-Andre ter Stegenas, Gerardas Pique, Jordi Alba, Danielis Alvesas, Javieras Mascherano, Ivanas Rakitičius, Sergio Busquetsas (55' Sergi Roberto), Andresas Iniesta (46' Xavi), Luisas Suarezas (75' Pedro), Lionelis Messi, Neymaras.

„Paris Saint Germain“: Salvatore Sirigu, Marquinhosas, Maxwellas, Gregory van der Wielis, Davidas Luizas, Yohanas Cabaye (66' Lucasas), Blaise'as Matuidi (80' Adrienas Rabio), Marco Verratti, Edinsonas Cavani (80' Ezequielis Lavezzi), Zlatanas Ibrahimovičius, Javieras Pastore.

Rungtynių eiga:

Jau 3-ią min. Davidas Luizas (PSG) baudžiamas geltona kortele. Po minutės Luisas Suarezas „uždirbo“ kampinį. Katalonų ekipa žaidė lengvai, be įtampos ir gražiai. Vėliau futbolas tapo ramesnis ir po 10 min. buvo lygu 0:0. 14-ą min. Andresas Iniesta gražiai prasiveržė link priešininkų vartų, atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę ir ten Neymaras kamuolį pasiuntė į vartus - 1:0. Tai 5-as brazilo įvartis turnyre.

Po praleisto įvarčio atsigavo paryžiečiai: Zlatanas Ibrahimovičius įmušė įvartį iš nuošalės, o Javieras Pastore iš arti nesugebėjo tinkamai smūgiuoti į vartus. 25-ą galva labai pavojingai smūgiavo Neymaras - išgelbėjo vartininkas.

34-ą min. po skersavimo į PSG ekipos baudos aikštelę pirmas prie kamuolio suskubo Neymaras ir galva pasiuntė jį į vartus - 2:0. Brazilas Čempionų lygoje pasižymėjo jau 6-ą kartą.

Po pirmo kėlinio „Barca“ pirmavo 2:0

Po pertraukos drąsiau ėmė žaisti svečiai iš Paryžiaus, jie dažniau lankėsi varžovų baudos aikštelės prieigose ir bent kelis kartus pavojingai smūgiavo. Tiesiog buvo panašu, kad „Barcelona“ nusiramino ir leido aikštės viduryje pasireikšti komandai iš Prancūzijos. 73-ią min. - pirmas Z. Ibrahimovičiaus smūgis, kurį atrėmė vartininkas Marcas-Andre ter Stegenas.

Antro kėlinio antra pusė buvo nuobodoka, o pergalę 2:0 šventė „Barcelona“.

„Bayern“*** 6 - 1 „Porto“ (pirmas mačas - 1:3, bendras - 7:4).

14' Thiago Alcantara [1 - 0]
22' Jerome Boateng [2 - 0]
26' Robert Lewandowski [3 - 0]
36' Thomas Mueller [4 - 0]
40' Robert Lewandowski [5 - 0]
73' Jackson Martinez [5 - 1]
88' Xabi Alonso [6 - 1]

87' Ivan Marcano („Porto“) - raudona kortelė

*** - pateko į pusfinalį

„Bayern“ klubą visada palaiko ir jam tik pergalių linki Lietuvos krepšinio rinktinės ir NBA Hjustono „Rockets“ ekipos žvaigždė Donatas Motiejūnas, kuris šiuo metu gydosi nugaros traumą.

Donatas Motiejūnas palaiko "Bayern" klubą

„Bayern“: Manuelis Neueris, Rafinha (72' Sebastianas Rode), Jerome'as Boatengas, Juanas Bernatas, Holgeris Badstuberis, Xabi Alonso, Thiago Alcantara (90' Dante), Philippqas Lahmas, Robertas Lewandowskis, Mario Goetze (86' Mitchellas Weiseris), Thomas Muelleris.

„Porto“ Fabiano, Bruno Martinsas Indi, Maiconas, Ivanas Marcano, Diego Reyesas (33' Ricardo), Casemiro, Hectoras Herrera, Oliveris Torresas, Ricardo Quaresma (46' Rubenas Nevesas), Yacine'as Brahimi (67' Evandro), Jacksonas Martinezas.

Rungtynių eiga:

Bavarai iš karto stengėsi užgulti varžovų vartus. Jiems priklausė iniciatyva. Portugalai pirmas 5 min. patikimai gynėsi. Miuncheno ekipa nuolat kontroliavo kamuolį, skubėjo mušti įvartį, bet itin pavojingų progų nesukūrė. Po 10 min. žaidimo buvo lygu 0:0. 11-ą min. po Roberto Lewandowskio smūgio kamuolys pataikė į virpstą.

14-ą min. „Bayern“ išsiveržė į priekį 1:0. Juanas Bernatas atliko tikslų perdavimą į baudos aikštelė, kur Thiago Alcantara galva įmušė įvartį.

„Bayern“ futbolininkai padidino spaudimą, o 22-ą ir 26-ą įmušė dar du įvarčius smūgiais galva. Pirmu atveju pasižymėjo Jerome'as Boatengas, antru - R. Lewandowskis - 3:0. Šis rezultatas tenkino aikštės šeimininkus. Bet to jiems pasirodė per maža: 36-ą min. Thomas Muelleris tolimu klastingu smūgiu įmušė ketvirtą įvartį (4:0), o 40-ą min. smūgiu iš baudos aikštelės pro gynėjų kojas savo antrą, o komandos penktą įvartį pelnė R. Lewandowskis - 5:0.

Bavarai po pirmo kėlinio pirmavo net - 5:0.

Antras kėlinys prasidėjo pavojingu Mario Goetze smūgiu šalia vartų. Kova išsilygino ir Miunchene. „Porto“ ekipa surengė net kelias atakas. Tuo pačiu atsakydavo ir „Bayern“ futbolininkai. 63-ią min. pavojingai iš dešinio sparno skersavo Th. Muelleris.

73-ią min. svečiai iš Portugalijos sušvelnino skirtumą - 1:5. Galva iš arti kamuolį į vartus pasiuntė Jacksonas Martinezas. Šioje situacijoje galėjo buvo užfiksuota ir nuošalė. 77-ą min. po dar vieno J. Martinezo smūgio kamuolys praskriejo keli centimetrai nuo virpsto. 79-ą tokiu pat smūgiu-dvyniu atsakė ir R. Lewandowskis.

Kilusią šokią tokią įtampą ir gaisrą prie „Bayern“ vartų 87-ą min. užgesino „Porto“ žaidėjas Ivanas Marcano. Už šiurkščią pražangą jis gavo antrą geltoną kortelę ir buvo išvytas iš aikštės. O 88-ą min. baudos smūgį meistriškai išnaudojo Xabi Alonso - 6:1.

Teisėjas antrą kėlinį pratęsė 3 min., o joms ištiksėjus įspūdingą pergalę šventė „Bayern“ klubas.