Kaip ir galima buvo tikėtis, pirmuose mačuose komandos pernelyg neatviravo ir neleido smagintis varžovų puolėjams – pelnytas tik vienas įvartis ir tas iš 11 metrų baudinio.

„Juventus“ 1:0 (0:0) palaužė savo žaidybinio plano tvirtai besilaikiusią AS „Monaco“ ekipą, kuri pati turėjo bent dvi geras progas priversti Gianluigį Buffoną traukti kamuolį iš savo ginamų vartų. visgi taip neįvyko, o vienintelio tikslaus smūgio autoriumi tapo Arturo Vidalis, 57 min. realizavęs už Ricardo Carvalho pražangą prieš Alvaro Moratą skirtą 11 metrų baudinį.

Tuo metu Vicente Calderono vardo stadione vykusiame Madrido klubų derbyje tarp vietos „Atletico“ ir „Real“ žiūrovai įvarčių taip ir neišvydo – 0:0 (0:0). Šeimininkai pasirinko labai atsargią taktiką ir varžovų vartams rimčiau grasino apskritai tik porą kartų, o visus „Real“ išpuolius atrėmė arba puikiai žaidęs Janas Oblakas, arba gynėjai.

Tiesa, kovos ant vejos tikrai netrūko: po kontakto su Sergio Ramosu puolėjui Mario Madžukičiui buvo prakirsta galva, o per paskutines 10 minučių parodytos net keturios geltonos kortelės.

Trečiadienį susikaus FC „Porto“ ir Miuncheno „Bayern“ bei PSG ir FC „Barcelona“.

Po savaitės šie klubai susigrums dar kartą ir tuomet paaiškės visi turnyro pusfinalio dalyviai.

Turino „Juventus“ 1 – 0 AS „Monaco“

„Juventus“: Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Stephan Lichtsteiner, Patrice Evra, Claudio Marchisio, Andrea Pirlo, Arturo Vidal, Ricardo Pereyra, Alvaro Morata, Carlos Tevez.

AS „Monaco“: Danijel Subašič, Fabinho, Layvin Kurzawa, Aymen Abdennour, Ricardo Carvalho, Andrea Raggi, Nabil Dirar, Joao Moutinho, Geoffrey Kondogbia, Yannick Ferreira-Carrasco, Anthony Martial.

Rungtynes kiek netikėtai aktyviau pradėjo svečiai, kurie jau pirmomis minutėmis galėjo išsiveržti į priekį, tačiau du itin pavojingus Yannicko Ferreiros-Carrasco bandymus 7 ir 8 min. atrėmė patyręs Gianluigi Buffonas.

24 min. puikios progos įvarčiu paversti nepavyko Carlosui Tevezui, kuris vos iš kelių metrų kamuolį pasiuntė tiesiai į Danijelį Subašičių.

43 min. C. Tevezas atliko juvelyrinį perdavimą Arturo Vidaliui, o šis baudos aikštelėje vienu lietimu sustabdė kamuolį ir spyrė jį į tolimą vartų kampą, bet per aukštai.

54 min. AS „Monaco“ futbolininkai surengė pavojingą kontrataką, kurios smaigalyje atsidūrė Bernardo Silva – visgi jo šūvį atmušė G. Buffonas.

57 min. po tolimo perdavimo kvailai prieš Alvaro Moratą savo baudos aikštelėje prasižengė Ricardo Carvalho ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį – jį puikiu smūgiu realizavo Arturo Vidalis (1:0).

72 min. labai arti to, kad išlygintų rezultatą buvo po keitimo aikštėje pasirodęs Dimitaras Berbatovas, kuris po kampinio galva smūgiavo tik šiek tiek virš „Juventus“ vartų.

Dvikovos pabaigoje skirtumą padvigubinti dar pamėgino Stephanas Lichtsteineris, bet jam to padaryti neleido D. Subašičius. Galutinis rezultatas – 1:0.

* * *

Italijos „Serie A“ čempionate tvirtai (12 taškų skirtumu) pirmaujantys ir ketvirtą iš eilės nugalėtojų titulą savo rankose jau beveik laikantys „Juventus“ futbolininkai yra laikomi šios poros favoritais, tačiau tokia pati etiketė buvo klijuojama ir Londono „Arsenal“ komandai, o viskas baigėsi tuo, kad anglai namuose pralaimėjo 1:3 ir net po pergalės Monake 2:0 baigė savo pasirodymą turnyre.

Savo ruožtu „Juventus“ į ketvirtfinalį žengė itin užtikrintai: du kartus – 2:1 ir 3:0 – patiesė Dortmundo „Borussią“.

Madrido „Atletico“ 0 – 0 Madrido „Real“

„Atletico“: Jan Oblak, Diego Godin, Guilherme Siqueira, Juanfran, Joao Miranda, Mario Suarez, Koke, Antoine Griezmann, Arda Turan, Gabi, Mario Mandžukič.

„Real“: Iker Casillas, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Daniel Carvajal, Toni Kroos, James Rodriguez, Gareth Bale, Luka Modrič, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema.

„Real“ futbolininkai nieko nelaukė ir jau per pirmas 10 minučių du kartus kaip reikiant pagrasė varžovų vartams – „Atletico“ laimei, vartininkas Janas Oblakas neutralizavo tiek Garetho Bale'o, tiek Cristiano Ronaldo šūvius.

22 min. dar vieną C. Ronaldo bandymą sugebėjo blokuoti Joao Miranda.

40 min. it iš patrankos šovė Luka Modričius – sviedinys praskriejo virš taikinio.

Kėlinio pabaigoje du kartus J. Oblako ramybę sudrumstė Jamesas Rodriguezas, tačiau slovėnas buvo savo vietoje ir neleido varžovams išsiveržti į priekį.

57 min. nepramušamo J. Oblako tvirtumą patikrino ir Toni Kroosas, o po akimirkos į vartų plotą nepataikė Ronaldo – rezultatas nesikeitė.

Aikštėje ir toliau dominavo gynyba, nors iniciatyva ir priklausė „Real“ klubui.

Mačo pabaigoje smūgiais į vartus apsikeitė Raulis Garcia ir C. Ronaldo, bet nerezultatyviai – 0:0.

* * *

„Atletico“ ir „Real“ žaidė praėjusių metų UEFA Čempionų lygos finale Lisabonoje. Tuomet pergalę po pratęsimo 4:1 šventė „Karališkuoju“ vadinamas klubas, tačiau nuo to laiko iki šio antradienio jis nelaimėjo nė vienos iš šešių tarpusavio akistatų – keturias pralaimėjo, o dvi baigė lygiosiomis.

Turnyro aštuntfinalyje „Atletico“ tik po 11 metrų baudinių serijos 3:2 palaužė Lėverkuzeno „Bayer“ pasipriešinimą (pirmas mačas – 0:1, antras – 1:0).

„Real“ taip pat turėjo daug vargo su vokiečiais: pirmą dvikovą svečiuose prieš Gelzenkircheno „Schalkę“ laimėjo 2:0, tačiau atsakomojoje nusileido 3:4 ir buvo per plauką nuo iškritimo.

Rungtynės:

Turino „Juventus“ 1 – 0 AS „Monaco“
57' [1 – 0] Arturo Vidalis (11 m)

Madrido „Atletico“ 0 – 0 Madrido „Real“