Tiesa, trakiškiai yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis daugiau už žalgiriečius. „Senosios sostinės riteriams“ du įvarčius pelnė Lukas Kochanauskas (58-ą ir 93-ią min.), po vieną įmušė Artiomas Gurenka (39-ą) ir Aleksandras Byčionokas (69-ą min.).

Šiauliečiai patyrė jau šeštą nesėkmę ir vos su vienu tašku turnyro lentelėje yra paskutiniai - dešimti.

Kitose turo rungtynėse ketvirtadienį Marijampolės „Sūduva“ namuose 5:1 (0:1) sutriuškino Kauno „Spyrį“, taip pat iškovojo penktą pergalę ir surinko 16 taškų, toliau užima trečią vietą ir neatsilieka nuo lyderių.

Marijampoliečiai pirmą kėlinį pralaimėjo 0:1, kai „Spyriui“ 21-ą min. įvartį pelnė Marius Miškinis. Po pertraukos „Sūduva“ įmušė net 5 įvarčius ir sutriuškino svečius 5:1. Du įvarčius nugalėtojų gretose pasiekė vienas rezultatyviausių Lietuvos pirmenybių žaidėjų Tomas Radzinevičius, po kartą pasižymėjo Maximiliano Ugge (iš 11 metrų baudinio), Vaidotas Šilėnas ir Karolis Chvedukas.

Kauniečiai patyrė ketvirtą pralaimėjimą ir su 6 taškais lieka septinti.

Rezultatai:

„Trakai“ 4 - 0 Šiaulių „Šiauliai“

39' Artiom Gurenka [1 - 0]
58' Lukas Kochanauskas [2 - 0]
69' Aleksandr Byčionok [3 - 0]
90+3' Lukas Kochanauskas [4 - 0]

„Trakai“: M. Rapalis, J. Januševskis, L. Klimavičius, D. Česnauskis, E. Gaurilovas, A. Gurenka, J. Mamajevas (82 min. R. Stanulevičius), E. Zasavičis, R. Solominas (56 min. A. Byčionokas), D. Aršakianas (74 min. D. Šėgžda), L. Kochanauskas.

„Šiauliai“: P. Valinčius, T. Rapalavičius, V. Gašpuitis, S. Semeniukas (72 min. A. Mika), R. Radavičius, L. Hadžičius (60 min. M. Ivanovas), T. Čargeišvilis, E. Jasaitis, S. Ševčiukas, T. Eliošius (76 min. D. Konikas), E. Jankauskas.

„Sūduva“ 5 - 1 „Spyris“.

21' Marius Miškinis [0 - 1]
59' Tomas Radzinevičius [1 - 1]
67' Maximiliano Ugge [2 - 1] (iš 11 metrų baudinio)
78' Vaidotas Šilėnas [3 - 1]
85' Karolis Chvedukas [4 - 1]
90' Tomas Radzinevičius [5 - 1]

„Sūduva“: D. Bartkus, V. Bagdanavičius, I. Cyvilka, M. Ugge, M. Živkovičius (87 min. D. Isoda), K. Chvedukas, P. Kiselevskis, V. Šilėnas (85 min. A. Brokas), M. Šoblinskas, E. Veliulis (46 min. V. Baranovskis), T. Radzinevičius.

„Spyris“: M. Stonys, P. Daukša, I. Dedura, K. Gusočenka, M. Miškinis (82 min. D. Šinkūnas), T. Bučma, J. Morozas (57 min. L. Sendžikas), G. Palma, D. Rekišas, R. Sikorskis (74 min. D. Stulga), A. Velička.

Įsibėgėjusi „Trakų“ puolimo mašina sutraiškė ir „Šiaulius“

Pirmame kėlinyje abiejų komandų vartininkai daug darbo neturėjo. Pirmas, sužaidus daugiau nei 10 minučių, gerą reakciją pademonstravo Povilas Valinčius. „Šiaulių“ vartininkas šuoliu atrėmė pavojingą Jurijaus Mamajevo baudos smūgį į apatinį vartų kampą. Jo kolega kitoje aikštės pusėje Marius Rapalis sužaidė sėkmingai kėlinio viduryje, sugebėdamas atmušti stiprų Sergijaus Ševčiuko smūgį.

Justinas Januševskis išgąsdino savo komandos trenerius, kai, bandydamas išgelbėti už galinės linijos išriedantį kamuolį, atsitrenkė į reklaminius stendus. Medikams suteikus pagalbą, po kelių minučių pagrindinis „Trakų“ gynėjas galėjo tęsti rungtynes.

Geros progos įvarčiui neišnaudojo smūgiu galva į vartus nepataikęs Ronaldas Solominas. Po Edvardo Gaurilovo aukšto perdavimo iš kairės prie Davido Aršakiano prišoko iškart du gynėjai, palikdami Trakų komandos krašto saugą be priežiūros.

Kėlinio pabaigoje „Trakai“ išsiveržė į priekį. Pargriuvęs šalia šoninės linijos J. Mamajevas sugebėjo išsaugoti kamuolį ir jį atiduoti Artiomui Gurenkai, kuris puikiu slalomu pro kelis varžovus įsiveržė į baudos aikštelę ir puikiu smūgiu pro P. Valinčių atidarė savo įvarčių sąskaitą čempionate.

Po pertraukos iniciatyva priklausė aikštės šeimininkams, kurie, naudodamiesi tuo, kad svečių gynybos linija žaidė atsitraukusi nuo savo vartų, nuolat bandė įmesti kamuolį į laisvus plotus varžovams už nugaros ir surengti greitas atakas.

Tamazis Čargeišvilis griebėsi už galvos, kai pasiuntė kamuolį aukštai virš skersinio. Visiškai laisvas baudos aikštelėje atsidūręs legionierius iš Gruzijos nesugebėjo pataikyti į vartų plotą po gero Edvino Jasaičio perdavimo dviejų varžovų apsuptyje ir nepasinaudojo galimybe išlyginti rezultatą.

58-ą minutę savo progą išnaudojo ir įmušė ne kartą nuošalėje pabuvojęs L. Kochanauskas. Laiku įkirtęs į baudos aikštelę ir sulaukęs idealaus J. Mamajevo perdavimo, puolėjas techniškai pasiuntė kamuolį į tolimą P. Valinčiaus ginamų vartų kampą.

Po 10-ies minučių „Trakams“ pavyko surengti dar vieną žaibišką išpuolį. L. Kochanauskas iš krašto atliko idealų perdavimą link vartų, o aikštėje po keitimo pasirodžiusiam Aleksandrui Byčionokui beliko pataikyti į vartus. Tai buvo pirmas legionieriaus iš Baltarusijos įvartis Lietuvos pirmenybėse.

M. Rapaliui gelbėti savo komandą antroje dvikovos pusėje teko tik vieną kartą, kai pavojingai į artimą kampą šovė į puolimą atskubėjęs gynėjas Sergejus Semeniukas. Sykį savo vartininkui padėjo ir S. Ševčiuko smūgį už galinės linijos nukreipė kampinio metu prie virpsto stovėjęs Deividas Česnauskis.

Per arbitro pridėtą laiką galutinį tašką rungtynėse padėjo ir antrą savo įvartį pelnė L. Kochanauskas. Ramūnas Radavičius tiesiog padovanojo kamuolį A. Gurenkai, kuris tiksliu perdavimu vieną prieš vartus išvedė A. Byčionoką. Baltarusis sužaidė labai nesavanaudiškai ir padarė viską, kad komandos draugui liktų formalumas įmušti.

„Sūduva“ antrame kėlinyje palaužė „Spyrio pasipriešinimą

Trečią iš eilės pergalę iškovojo „Sūduvos“ futbolininkai. Aleksandro Veselinovičiaus treniruojama ekipa parodė charakterį ir po įspūdingo antro kėlinio sutriuškino ketvirtą nesėkmę paeiliui patyrusį Kauno „Spyrio“ klubą.

Dvikovos pradžioje šeimininkai užgulė varžovų vartus, kurie tik atsimušinėjo ir rengė pavienes ir nepavojingas atakas. Kai jau atrodydavo, jog kauniečių niekas nebegali padėti, savo meistriškumą parodydavo Modestas Stonys.

Nors po Vaidoto Šilėno galingo smūgio į tolimą vartų kampą, vartininką išgelbėjo tik keli centimetrai, kurių pritrūko „Sūduvos“ naujokui, tačiau dviejuose epizoduose M. Stonys puikiai išgelbėjo savo komandą. Tomas Radzinevičius ir Karolis Chvedukas jau tikėjosi išvysti savo pavardę įmuštų įvarčių grafoje, bet vartininkas atrėmė du pavojingus oponentų lyderių smūgius.

21-ą akistatos minutę nutiko itin netikėtas įvykių posūkis – vienas pirmų svečių apsilankymų varžovų baudos aikštelės prieigose baigėsi įvarčiu. Jevgenijus Morozas surado laisvą Marių Miškinį, gynėjas perdavė kamuolį į baudos aikštelę, tačiau kamuolys klastinga trajektorija atsimušė nuo virpsto ir įskriejo į vartus. Džiugas Bartkus tam nebuvo pasiruošęs ir kamuolio nepasiekė.

Šeimininkai įsikūrė „Spyrio“ aikštės pusėje ir turėjo keletą gerų progų išlyginti rezultatą. V. Šilėnas kelis sykius nepataikė į vartų plotą, o kartą įspūdingu šuoliu, sugaudamas „Sūduvos“ futbolininko galva smūgiuotą kamuolį, kauniečius išgelbėjo M. Stonys.

Dešimt pirmų antro kėlinio minučių svečiai gana sėkmingai gynėsi, tačiau varžovų aikštės pusėje kurti atakų nesisekė. Vis tik Suvalkijos ekipa tylą nutraukė. Po K. Chveduko baudos smūgio kamuolys pakeitė kryptį ir sudrebino vartų konstrukciją, o pakartotiniu bandymu V. Šilėnas smūgiavo virš vartų.

59-ą minutę šeimininkams pavyko įtvirtinti savo dominavimą. Po keitimo aikštėje pasirodęs Valentinas Baranovskis prasiveržė dešiniu kraštu ir perdavė kamuolį į arčiau vartų, kur savo šanso tykojo Tomas Radzinevičius. Patyręs puolėjas nesuklydo ir išlygino rezultatą - 1:1.

Nors po kelių akimirkų V. Šilėnas neišnaudojo auksinės progos, tačiau „Sūduvos“ gerbėjai netrukus vėl pašoko iš savo vietų. T. Radzinevičius privertė varžovą prasižengti kvailoje situacijoje baudos aikštelėje, o Maximiliano Ugge šaltakraujiškai realizavo 11 metrų baudinį (2:1).

Rungtynių pabaigoje svečiai atrodė, tarsi, mušami berniukai, kurių šeimininkai negailėjo. Suvalkiečiai, net ir pirmaudami, kovojo kiekviename metre ir trimis įvarčiais palepino aistruolius.
Po puikaus perdavimo pavyko pasižymėti V. Šilenui, savo progą, atlikęs tikslų smūgį į artimą vartų kampą, išnaudojo K. Chvedukas, o galutinį vinį į „Spyrio“ karstą įsegė dublį atlikęs T. Radzinevičius. „Sūduvos“ puolimo lyderis rezultatyviausių žaidėjų sąraše tik vienu įvarčiu atsilieka nuo Andrejaus Paniukovo.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris660012:218
2.Trakai751119:1016
3.Sūduva751117:416
4.Atlantas640214:512
5.Kruoja732210:811
6.Stumbras62048:106
7.Spyris62045:146
8.Klaipėdos granitas72058:156
9.Utenis71155:144
10.Šiauliai70166:221

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Andrejus Paniukovas (Klaipėdos „Atlantas“) – 10, Tomas Radzinevičius (Marijampolės „Sūduva“) – 9, Davidas Aršakianas ir Lukas Kochanauskas (abu „Trakai“) – po 5 įvarčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)