Kauno „Spyris“Pakruojo „Kruoja“. Balandžio 2 dieną, 17.30 val. Kaunas, NFA stadionas.

Du pralaimėjimus iš eilės patyrę „Spyrio“ futbolininkai Laikinojoje sostinėje priims keturiose rungtynėse nepralaiminčią „Kruojos“ ekipą.
Turbūt jau artėjančioje akistatose kauniečių gretose išvysime veteraną Igną Dedurą. Patyręs vidurio gynėjas pirmus mačus praleido dėl traumos, o į rikiuotę jau turėtų būti grįžęs galutinai.

Futbolininko sugrįžimas neabejotinai sustiprins „Spyrio“ gynybos liniją. Dvikovą su žalgiriečiais praleidęs saugas Tomas Bučma dar neaišku, ar galės padėti savo komandai.

Pakruojiečiams ši pertraukėlė tikrai išėjo į naudą. Prie ekipos vėlai prisijungę naujokai turėjo laiko šiek tiek geriau susižaisti su komandos draugais. Aido Dambrausko auklėtiniai Latvijoje 1:2 nusileido pajėgiai Rygos „Skonto“ komandai, o keli „Kruojos“ legionieriai jau spėjo rezultatyviai apšilti 1-oje lygoje. Turbūt kaip ir prieš kiekvieną turą svarstyklės krypsta ne į kauniečių pusę, tačiau Kaune sunku buvo ir čempionams, todėl Pakruojo komanda lengvų rungtynių tikėtis negali. 

Kauno „Stumbras“ – Utenos „Utenis“. Balandžio 3 dieną, 17.30 val. Kaunas, NFA stadionas.

Praėjusio sezono 1-os lygos prizininkai šį kartą aiškinsis santykius stipriausiame šalies čempionate. Abu klubai praėjusiuose mačuose patyrė skaudžias nesėkmes, tad komandų siekis reabilituotis turėtų būti itin juntamas.

Kauniečiai pertrauką išnaudojo produktyviai – savaitę intensyviai treniravosi ir sužaidė draugiškas rungtynes Latvijoje. „Stumbro“ strategas Darius Gvildys pripažino, jog jo auklėtiniai turėjo nemenką krūvį ir pasidžiaugė Luko Čerkausko ir Artūro Rimkevičiaus grįžimu į rikiuotę. Vis dėlto komandai dėl traumos negalės padėti Klaudijus Upstas, o Vilius Armanavičius artėjančią akistatą praleis dėl diskvalifikacijos.

Uteniškiai penktame ture sužaidė prasčiausias sezono rungtynes ir, neretai vaikiškai klysdami, praleido net penkis įvarčius dvikovoje su „Trakais“. Tai – tik vienu tiksliu smūgiu mažiau nei per keturis pirmus mačus. Pasipiktinimą auklėtinių žaidimu išreiškė ir treneris Mindaugas Čepas. Į „Utenio“ gretas sugrįš rungtynes praleidęs Valentinas Jeriomenka, o taip pat bus įdomu įvertinti kaip į komandą įsilies naujokas Mademba Djibrilis Cisse. Šios akistatos rezultatą prognozuoti yra tikrai sunku.   

Vilniaus „Žalgiris“Klaipėdos „Atlantas“. Balandžio 3 dieną 19.30 val. Vilnius, LFF stadionas.

Klaipėdiečiams dvikovoje su „Uteniu“ pavyko nutraukti kelias rungtynes besitęsusį LFF stadiono prakeiksmą, kai atlantiečiai ne tik neiškovodavo pergalių, bet ir pora sykių varžovų buvo sutriuškinti. Žalgiriečių laukia rimtesnis egzaminas – pirma akistata su pirmaujančio penketo atstovu.

Vilniečiai, kaip ir daugelis kitų klubų, per pertrauką sužaidė draugiškas rungtynes. Jų varžovais buvo Lvovo „Karpaty“ (Ukraina) komanda. Nors pergalės iškovoti nepavyko, tačiau atkarpomis žalgiriečių pademonstruotas žaidimas buvo tikrai kokybiškas.

„Žalgirį“ turėtų džiuginti, jog į komandos gretas po traumos vis labiau įsilieja rezultatyviausias praėjusio sezono vilniečių žaidėjas Linas Pilibaitis. Valdo Dambrausko auklėtinių laukia pirmas rimtas testas, kadangi per keturis pirmus turus įveikti varžovai šiuo metu yra turnyro lentelės apačioje ir į prizines vietas tikrai nesikėsina.

„Atlanto“ vadovybė per pertrauką komandą papildė buvusiu Gargždų „Bangos“ gynėju Aleksejumi Jepifanovu ir tokiu būdu sustiprino problemų kėlusią poziciją. Klaipėdiečiai taip pat buvo nuvykę į Liepoją ir rezultatu 1:1 baigė rungtynes su Latvijos čempionate besivaržančiu „Liepaja“ klubu. Atlantiečių puolimo lyderiui Andrejui Paniukovui teks geriausios turnyro gynybos išbandymas. Bus puiki proga įsitikinti, ko rusas vertas kovoje su galingu varžovu.
 
Šiaulių „Šiauliai“Marijampolės „Sūduva“. Balandžio 4 dieną 15 val. Šiauliai, Gytarių dirbtinės dangos stadionas.

Pirmą tašką šio sezono „SMScredit.lt A lygoje“ iškovoję šiauliečiai turėjo kiek daugiau nei savaitę laiko pagerinti komandinius veiksmus ir pasiruošti artėjančioms kovoms. Tomo Ražanausko auklėtinių laukia rimtas išbandymas – dėl medalių kovojantys sūduviečiai.

Saulės miesto atstovai pertraukos metu buvo nuvykę į Lenkiją ir ten susigrūmė su Lenčnos „Gornik“ klubu, kuriam atstovauja Fiodoras Černychas ir Evaldas Razulis. Beveik 60 minučių atsilaikę šiauliečiai rungtynių pabaigoje praleido keturis įvarčius ir pralaimėjo 0:4. „Šiaulių“ ekipa pranešė apie naują pirkinį, juo tapo ukrainietis gynėjas Kirilas Nesterenka.

„Sūduvos“ puolimas yra išties grėsmingas – net 15 įvarčių praleidę šiauliečiai ir vėl nuolaidų gali nesitikėti. Suvalkijos klubas draugiškų rungtynių nežaidė ir komandinius veiksmus derino treniruočių metu. Vis dėlto ši pertrauka šiauliečiams tikrai išėjo į naudą, tad marijampoliečiams gali tekti kovoti su visai kita Saulės miesto komanda, kuri buvo per pirmuosius turus.

„Klaipėdos granitas“ – Trakų „Trakai“. Balandžio 4 dieną 17 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinė aikštė.

Banguotai rungtyniaujančių klaipėdiečių laukia tris pergales iš eilės iškovoję „Trakų“ futbolininkai, kurie laimėjimų seriją ir toliau norės pratęsti.

Gedimino Jarmalavičiaus auklėtiniai draugiškų rungtynių nežaidė, tačiau keli granitiečiai vilkėjo Kretingos „Minijos“ marškinėlius 1-os lygos įžanginėje akistatoje su Kėdainių „Nevėžiu“. Klaipėdiečiai turi nemenkų problemų su puolimo grandimi, tad nieko keisto, jog komandos trenerio trys įmušti įvarčiai per penkias rungtynes netenkina. Pirmame ture nuo A. Paniukovo nukentėję „Trakai“ pastaruoju metu pagerino veiksmus gynyboje, o tai uostamiesčio klubui nieko gero nežada.

„Senosios sostinės riteriams“ kontrolinis testas ne visai pavyko. Eksperimentine sudėtimi rungtyniavę „Trakų“ futbolininkai 1:4 pralaimėjo Grodno „Neman“ klubui iš Baltarusijos. Vis dėlto toje akistatoje nerungtyniavo keli svarbūs žaidėjai, tad išvadų apie šitas rungtynes daryti neverta. Šansą pasirodyti turėjo mažiau rungtyniaujantys futbolininkai, kuriems dvikova su svečiais iš kaimyninės šalies nenusisekė. Šios dvikovos favoritais derėtų laikyti Valdo Urbono kariauną, kuri iki pertraukos įgavo gana neblogą formą, o kokią įtaką komandos žaidimui turės ši pauzė, įsitikinsime netrukus.