Anglai penktą pergalę iš eilės atrankos į 2016 metų Europos čempionatą varžybose iškovojo penktadienį namuose 4:0 sutriuškinę Lietuvos futbolininkus.

Jei pirmame kėlinyje Giedrių Arlauskį traukti kamuolį iš vartų tinklo privertė patyrę W. Rooney ir Danny Welbeckas, po pertraukos komandos draugai sveikino į trečią dešimtį metų vos įkopusius R. Sterlingą ir H. Kane'ą.

Pirmasis, prašokęs it statulos sustingusius Lietuvos rinktinės vidurio gynėjus, uždarė preciziškai tikslų W. Rooney perdavimą iš krašto į vartininko aikštelę.

„Žinojome, kad lietuviai aklinai ginsis, bet tam ruošėmės visą savaitę. Aš pats pastaruoju metu taip pat daug dirbau, kad grėsmę galėčiau kelti ne tik aikštės krašte, bet ir viduryje. Tas darbas atsipirko šiandien“, – savo pasirodymą komentavo R. Sterlingas.

Jei „Liverpool“ atakuojantis saugas įmušė 14-ose savo rungtynėse Anglijos rinktinėje, H. Kane'as pasižymėjo praėjus kiek daugiau nei minutei nuo debiuto nacionalinėje komandoje. Nuo atsarginių suolo pakilęs „Tottenham Hotspur“ atakų lyderis kamuolį į vartus nukreipė galva.

Kaip jautėsi naujasis „Wembley“ numylėtinis, papasakojo gynėjas Leightonas Bainesas.

„Patys galite įsivaizduoti – jam tai buvo didžiulis malonumas. Dabar kiekvienas jo prisilietimas prie kamuolio virsta auksu. Fanai džiūgavo matydami jį išeinantį į aikštę, o mes irgi džiaugiamės turėdami tokį žaidėją savo gretose“, – sakė Liverpulio „Everton“ klubo atstovas.

Pats L. Bainesas neslėpė, kad rungtynės su Lietuva nei jam, nei kitiems gynėjams, nei vartininkui Joe Hartui nebuvo sudėtingos.

„Kontroliavome kamuolį, o kai tai pavyksta, gynybai užduotys būna paprastesnės. Išlaikėme savo vartus „sausus“, ir Joe net nereikėjo persistengti“, – kalbėjo L. Bainesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)