Džiugas Bartkus (Marijampolės „Sūduva“). „Sausų“ vartų jis neišsaugojo nei rungtynėse su Utenos „Uteniu“, nei dvikovoje su „Klaipėdos granitu“. Tačiau dėl praleistų įvarčių labiau kalti gynėjai nei vartininkas, o epizodų, kai D. Bartkus gelbėjo komandą, buvo. Labiausiai įsiminęs – Karolio Laukžemio progos sužlugdymas laimėtose rungtynėse su klaipėdiečiais rezultatui esant 1:1.

Deividas Česnauskis („Trakai“). Traumą išsigydęs veteranas grįžo triukšmingai. 5:1 laimėtoje dvikovoje su „Uteniu“ dešinio gynėjo pozicijoje žaidęs futbolininkas negailestingai „maudė“ jaunesnius varžovus ir dosniai dalijo rezultatyvius perdavimus. Po D. Česnauskio „dovanų“ įvarčius nesunkiai mušė ir Jurijus Mamajevas, ir Davidas Aršakianas.

Semiras Kerla (Vilniaus „Žalgiris“). Rungtynės su Kauno „Spyriu“ buvo tokios, kad rimtai gintis čempionų bosniui teko tik sykį – per teisėjo kompensuotą laiką. Tada jis nušlavė kamuolį nuo savo vartų linijos po Andriaus Veličkos smūgio. Iki tol „Žalgiris“ laikė „uždaręs“ varžovus jų aikštės pusėje, o S. Kerlą buvo smagu stebėti ir vilniečių kontratakose, ir, kaip įprasta, standartinėse situacijose.

Linas Klimavičius („Trakai“). Dvikovoje su Kauno „Stumbru“ trakiškiai vargo stabdydami Artūrą Rimkevičių. Akistatoje su „Uteniu“ „Senosios sostinės riteriams“ viskas klostėsi daug lengviau – varžovai tik sykį pataikė į vartų stačiakampį. Naudodamasis atsiradusia laisve, L. Klimavičius siautėjo varžovų teritorijoje – porą kartų pavojingai smūgiavo ir pastebimai prisidėjo prie pirmo komandos įvarčio, kurį įmušė Ronaldas Solominas.

Valdas Pocevičius (Pakruojo „Kruoja“). Triuškinamai laimėtose rungtynėse su „Klaipėdos granitu“ kairys „Kruojos“ gynėjas, kaip visada, spėjo prisidėti prie komandos atakų. O kadangi yra proga paklausti, ar su „Kruoja“ žaidė uostamiesčio komandos superžvaigždė Marius Papšys, lieka konstatuoti – prie jo neutralizavimo neabejotinai prisidėjo ir V. Pocevičius. Rungtynėse su „Šiauliais“ gynėjas irgi buvo matomas, o su praleistais įvarčiais jis mažai kuo susijęs.

Tomas Birškys („Kruoja“). Neabejotinai vienas ryškiausių šalies vicečempionų žaidėjų ir rungtynėse su klaipėdiečiais, ir dvikovoje su šiauliečiais. Galima būtų pastebėti, kad švaistė progas, bet įmušė abejose rungtynėse. Nors dešinių saugų pasirinkimas šio sezono „SMScredit.lt A lygoje“ – prašmatnus, pastarąją savaitę už T. Birškį, ko gero, ryškiau nespindėjo nė vienas konkurentas.

Dovydas Norvilas („Atlantas“). Gavo velnių nuo trenerio Konstantino Sarsanijos po pralaimėjimo „Klaipėdos granitui“. Rungtynėse su „Šiauliais“ atsakė strategui darbais, o ne žodžiais. Kampinis, po kurio A. Paniukovas įmušė įvartį, nebūtinai turėjo tapti D. Norvilo vieninteliu rezultatyviu perdavimu – saugas čiuoždamas kojomis į priekį krapštė „Atlantui“ tokius kamuolius, kad galima buvo tik žavėtis.

Jurijus Mamajevas („Trakai“). „Senosios sostinės riterių“ interneto puslapis jau prieš ketvirtą turą liepė įtraukti šį žaidėją į simbolinį sąrašą. Nėra kaip šio pageidavimo neįvykdyti – abejose rungtynėse, kuriose „Trakų“ įvarčiai liejosi laisvai, J. Mamajevas ir pats įmušė triskart, ir komandos draugą D. Aršakianą palepino rezultatyviu perdavimu. Neabejotinai vienas geriausių kuriančių lygos saugų sezono pradžioje.

Maksimas Maksimovas („Atlantas“). Šį sezoną tvirtai perėmė į Lenkiją išvykusio Donato Kazlausko vietą pagrindinėje sudėtyje ir suspindo naujomis spalvomis komandą papildžius kitam rusui – Andrejui Paniukovui. Per rungtynes su „Šiauliais“ ne tik draskė varžovų gynybą kairiame krašte, bet ir pats įmušė įvartį.

Davidas Aršakianas („Trakai“). Antras futbolininkas, kuriam šį sezoną pavyko per rungtynes įmušti triskart. Tiksliau – netgi pirmas, nes A. Paniukovas muša arba du, arba keturis. Prieš sezoną žadėjęs įmušti kaskart, kai pasirodys aikštėje, D. Aršakianas pradeda tesėti pažadus – per dvejas pastarąsias rungtynes jis siuntė kamuolį į tinklą keturis sykius.

Andrejus Paniukovas („Atlantas“). Vėl keturi įvarčiai per rungtynes, vėl triuškinama „Atlanto“ pergalė. Lieka spėlioti, kad jei taip bus ir toliau, A. Rimkevičiaus rekordui – 35 įvarčiai per sezoną – šiemet gali iškilti realus pavojus. Aišku, jei „Atlantas“ savo žvaigždę išlaikys Klaipėdoje iki rudens.