Pokeris. Šis nedažnai futbolo aikštėse fiksuojamas įvykis į 2015-ų sezono A lygos metraščius jau įrašytas – keturis kartus „Trakų“ vartus rezultatyviais smūgiais subombardavo Andrejus Paniukovas.

Maskvos „Dinamo“ klubo išsinuomoto ruso debiutas Lietuvoje neabejotinai nusisekė, juolab kad klaipėdiečiai namuose iškovojo pergalę 5:1.

Pirmas. Pirmą sezono įvartį įmušė Erikas Skripkinas iš Kauno „Stumbro“. Lietuvos jaunimo rinktinės kandidatas kamuolį į „Šiaulių“ vartų tinklą nukreipė nuo sezono pradžios praėjus 13-ai minučių.

Įgūdžiai. Jeigu moki įmušti, amžius – ne kliūtis. Tai įrodė trys į ketvirtą dešimtį įkopę puolėjai. Rungtynėse su „Šiauliais“ kamuolį į viršutinį vartų kampą iš toli įkalė Artūras Rimkevičius, Marijampolės „Sūduvos“ puolimo lyderis Tomas Radzinevičius Pakruojo „Kruojai“ įmušė dukart, o dvikovoje su „Klaipėdos granitu“ pergalingą įvartį Kauno „Spyriui“ pelnė Andrius Velička.

Naujokai. A lygos debiutantai nuo sezono pradžios ėmėsi įrodinėti, kad neketina tapti taškus į visas puses dalijančiomis labdaros organizacijomis. Iš trijų naujokų du iškovojo pergales Kaune: „Stumbras“ palaužė „Šiaulius“ 3:1, o „Spyris“ 2:1 nugalėjo „Klaipėdos granitą“. Utenos „Utenis“ pralaimėjo, tačiau ne bet kam – debiutantai Vilniuje 0:2 nusileido čempiono titulą ginančiam „Žalgiriui“.

Rūpestis. Į stadionus atėję aistruoliai vis dažniau pasitinkami ypač svetingai. Vilniuje „Žalgiris“ futbolo mėgėjams dalijo karštos arbatos puodelius, Klaipėdoje fanus linksmino perkusininkų ansamblis, o stilizuotas vėžliukas dalijo balionus su „Atlanto“ simbolika.

Traumos. Kaulai aikštėse traška nuo pirmo turo. Dėl traumų kėlinį arba mažiau rungtynės truko „Šiaulių“ vartininkui Povilui Valinčiui, „Atlanto“ ir „Trakų“ kapitonams Andriui Jokšui ir Deividui Česnauskiui, Arminui Vaskelai iš „Sūduvos“. P. Valinčius, „Trakų“ saugas Rokas Stanulevičius ir „Atlanto“ žaidėjas Andrius Bartkus patyrę galvos traumas, tiesiai iš stadionų keliavo į ligonines. R. Stanulevičiui palikus aikštę „Trakai“ nebeturėjo galimybės keisti futbolininkų, todėl „Atlantas“ 20 paskutinių minučių galėjo mėgautis kiekybine persvara.

Sūpuoklės. Klaipėdoje sužaisti du visiškai skirtingi kėliniai. Pirmajame „Trakai“ kūrė progas, šaudė į skersinį, mušė 11 metrų baudinį, kurį atrėmė Edvinas Gertmonas, bet po 45 minučių rezultatas buvo 1:1. Po pertraukos „Senosios sostinės riterių“ baterijos nusėdo, o „Atlantas“ surengė šou, kurį būtų galima pristatyti taip: „Ponai ir ponios, pasitikite plojimais – Andrejus Paniukovas“.

Suolas. Per rungtynes su „Sūduvos“ futbolininkais „Kruoja“ ant jo, be vartininko, turėjo tik tris atsarginius žaidėjus, kurių nė vienas į aikštę taip ir nežengė. Lietuvos futbolo federacijai atsisakius registruoti Pakruojo komandos naujokus Rytį Pilotą, Dominyką Galkevičių ir Tomą Salamanavičių, labai ribotus žaidėjų rezervus turintys Lietuvos vicečempionai Marijampolėje pralaimėjo 1:3.

Komplimentas. „Pagaliau padarė išvadas, pakeitė trenerį – matyti braižas“, – „Sūduvą“ pagyrė „Kruojos“ kapitonas Ričardas Beniušis.

Ceitnotas. Gana stiprią sudėtį prieš pat sezoną subūrę „Šiauliai“ nepasipriešino „Stumbrui“. Ir šiauliečių treneris Tomas Ražanauskas, ir jo oponentas iš Kauno klubo Darius Gvildys kalbėjo tą patį – vėlai pasirengimą sezonui pradėjusiai Saulės miesto komandai reikia laiko įsibėgėti.

Marškinėliai. Pirmą pergalę A lygoje debiutantai „Spyrio“ futbolininkai iškovojo vilkėdami žalią aprangą su „Žalgirio“ logotipu. Prieš sezoną kauniečiai pareiškė norą vadintis „Žalgirio“ vardu, bet kol kas jiems to padaryti neleista.

Švieslentė. Ja rungtynių su „Uteniu“ pabaigoje „padirbėjo“ „Žalgirio“ gynėjas Andro Švrljuga. Kai ketvirto teisėjo virš galvos iškeltoje lentoje neįsižiebė skaičiai, greta buvęs kroatas aukštai iškėlė tris pirštus, rodydamas žiūrovams, kad pridedamos trys minutės.