Tarpsezonį Vilniaus komanda nedažnai grįždavo į tėvynę – didesnė parengiamojo darbo dalis vyko stovyklose Brazilijoje ir Kipre. „Abi jos buvo labai gerai organizuotos, – sakė naujasis „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas. – Antroji, Kipre – aukščiausio lygio iš visų, kuriose esu buvęs“.

Su klubu atsisveikinus lenkui Marekui Zubui V. Dambrauskas tapo vienu pirmųjų tarpsezonio pirkinių. Lyginant su daugumos kitų „SMScredit.lt lygos“ klubų veikla žiemos žaidėjų turguje, „Žalgiris“ pirko nedaug – be trenerio, prie komandos prisidėjo iš „Trakų“ atėję saugai Jurijus Kendyšas ir Vytautas Lukša, brazilas Elivelto, kurį V. Dambrauskas pernai treniravo Panevėžio „Ekrane“, ir iš Rusijos į tėvynę grįžęs vartininkas Saulius Klevinskas.

Ieškoti laimės kitur iškeliavusių futbolininkų skaičius didesnis, bet tik vienas jų – į Kazachstaną persikėlęs saugas Artūras Žulpa – pernai buvo tvirtas „Žalgirio“ pagrindinės sudėties žaidėjas. Į Pakruojo „Kruoją“ perėjęs vartininkas Aivaras Bražinskas, sutartį su „Šiauliais“ pasirašęs Ramūnas Radavičius, Marijampolės „Sūduvai“ atstovausiantis Vaidotas Šilėnas, Kauno „Spyryje“ spalvingą karjerą tęsiantis veteranas Andrius Velička, į Kiniją sparnus pakėlęs brazilas Adi, komandą palikęs Rytis Leliūga „Žalgiryje“ pernai rungtynes dažniausiai pradėdavo ant suolo, o kai kurių jų vaidmuo aikštėje buvo epizodinis.

Branduolį čempionai išsaugojo. „Žalgiryje“ liko vartininkas Armantas Vitkauskas, gynėjai Semiras Kerla, Georgas Freidgeimas, Andro Švrljuga, Egidijus Vaitkūnas, saugai Deividas Šemberas, Linas Pilibaitis, Mantas Kuklys, Jakubas Wilkas, Serge'as Niuyadzi, puolėjas Kristis Andreou.

„Turime labai stiprią komandą, tik reikia atskleisti jos potencialą, – įsitikinęs V.Dambrauskas, kuris mano, kad ši vilniečių sudėtis yra pajėgi kovoti ir Europos turnyrų atrankoje. – Tai, kad Lietuvos klubams Europoje sunku žaisti puolamąjį futbolą – stereotipas. Viskas priklauso nuo to, kas yra žaidėjų galvose“.

Klubo sporto direktorius Mindaugas Nikoličius iš Brazilijos parsivežė kelių dešimčių futbolininkų, kuriuos „Žalgiris“ stebės, sąrašą. Tačiau jei komandos sudėtis ir bus papildyta legionieriais, tai įvyks tik vasarą. Kol kas klubas ketina suteikti daugiau šansų savo jauniems žaidėjams. „Tai yra viena priežasčių, dėl kurios pakvietėme su jaunimu mokantį dirbti Valdą Dambrauską“, – sprendimų logiką atskleidė M. Nikoličius.

Lietuvos futbolo kontekste „Žalgiris“ lieka ryškiausias vardas. Du sezonus iš eilės Vilniaus komanda laimėjo visus įmanomus titulus, vadybos ir rinkodaros frontuose sostinės klubas irgi neturi lygių. Biudžeto dydžiu – skelbiama, kad jis bus ne mažesnis nei 1,7 milijono eurų – „Žalgiris“ pirmauja „SMScredit.lt A lygoje“. Visa tai reiškia, kad komandos gerbėjai vėl turėtų tikėtis pergalių namuose ir, žinoma, ilgesnio už pernykštį sezono Europoje.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją