Prieš praėjusį sezoną tuomečio Lietuvos vicečempiono Klaipėdos „Atlanto“ treneris Konstantinas Sarsanija juokavo, kad uostamiesčio komanda A lygoje turbūt užims septintą vietą, nes bent šešių klubų atstovai jau pareiškė pateksią tarp prizininkų. Dabar tokių pokštų nebegirdėti. „Norime iškovoti bent vieną iš dviejų titulų, dėl kurių varžomės – laimėti čempionatą arba taurę“, – sako K. Sarsanija.

Nelengvi 2014-ieji, kai šalies pirmenybių bronzą iš „Trakų“ rankų klaipėdiečiai išplėšė paskutinio turo paskutinėmis minutėmis, lėmė nemažai permainų. „Atlantas“ atsisveikino su keliais patyrusiais žaidėjais, kuriuos pakeis jauni naujokai. „Nors prieš praėjusį sezoną turėjau nuojautą, jog bus sunku, likau nusivylęs dėl to, kad nesugebėjome mesti iššūkio Vilniaus „Žalgiriui“, – prisipažino „Atlanto“ strategas. – Vis dar manau, kad užėmėme ne tą vietą, kurią galėjome užimti“.

Šią žiemą komandą paliko gynėjas Kazimieras Gnedojus, saugai Marius Papšys, Tadas Eliošius, Gediminas Kruša, puolėjas Evaldas Razulis. Taip pat – geriausias jaunas praėjusio sezono A lygos futbolininkas Donatas Kazlauskas, kuris, kaip ir E. Razulis, persikėlė į Lenkijos „Ekstraklasa“.

Į išvykusiųjų vietas stos naujokai. Tik vienas jų – iš Pakruojo „Kruojos“ į Baltijos pakrantę atvykęs saugas Robertas Vėževičius – yra vyresnis nei 22-ejų.

„Taip, kiti – jauni, – sutiko K. Sarsanija. – Bet kai kurie jų – Dovydas Norvilas ar Andrejus Paniukovas – jau yra sukaupę nemažai patirties. Simonas Urbys ir Aurimas Jurgelevičius yra dar jaunesni už juos, tačiau tarpsezonį mačiau, kad jie jau pasirengę kovoti dėl vietos mūsų komandos pagrindinėje sudėtyje“.

Tarpsezoniu „Atlanto“ treneris liko patenkintas: „Orai lepino, galėjome visavertiškai treniruotis Klaipėdoje, stovykloje Kipre viskas irgi buvo gerai. Esame pasirengę“.

Ir Kipre, ir Lietuvoje vykusiose kontrolinėse rungtynėse įvarčius nepailsdamas štampavo puolėjas A. Paniukovas. Iš Maskvos „Dinamo“ išsinuomotas dvidešimtmetis rusas kamuolį į varžovų vartus siuntė šešis kartus. „Tai priklausys nuo jo paties, – į klausimą, ar šis futbolininkas nepakels sparnų iš Klaipėdos jau vasarą, atsakė K. Sarsanija. – Jei pasirodys ir sulauks naujų karjeros perspektyvų, nekliudysime. Juolab kad ir prasmės to daryti nėra“.

Pasirodyti galės ne tik naujasis legionierius, bet ir iš „Šiaulių“ atvykęs Justas Raziūnas, A. Jurgelevičius, į „Atlantą“ persikėlęs iš „Klaipėdos granito“, Panevėžio „Ekrane“ pernai žaidę D. Norvilas ir S. Urbys, taip pat, suprantama, tie, kurie liko komandoje po praėjusio sezono. 2015-aisiais „Atlanto“ laukia ne tik A lyga, bet ir LFF taurės turnyro pusfinalis bei Europos lygos atranka. Joje klaipėdiečiai pernai vieninteliai iš Lietuvos klubų įveikė vieną etapą, bet šiemet K. Sarsanija norėtų daugiau.

„Mūsų biudžetas? „Žalgiris“, „Sūduva“, „Trakai“, – garsiai skaičiavo treneris. – Manau, kad esame ketvirti lygoje. Bet papildomų pinigų niekas netrukdo ieškoti ir sezono metu, todėl situacija gali keistis“.

Likti ketvirtas turnyro lentelėje „Atlantas“ tikrai neketina. K. Sarsanijos treniruojama komanda dvejus metus iš eilės savo gerbėjams iš „Vakarų fronto“ tribūnos dovanojo šventę, iškovodama medalius. Šiemečiai „Atlanto“ pažadai nedviprasmiški – sėkmės istorija tęsis, o gal taps net dar gražesnė.