Londono „Arsenal“ – „Monaco“

Ilgametis Anglijos sostinės klubo treneris Arsene'as Wengeras stoja prieš klubą, kuriame prasidėjo jo kelias link pripažinimo. Tai – nuo 1987-ųjų iki 1994-ųjų metų treniruotas Prancūzijos vicečempionas AS „Monaco“. Pats strategas prieš susitikimą tikina, kad aštuntfinalyje abiejų ekipų galimybės yra vienodos.

Apylygius šansus žengti į kitą turnyro etapą iliustruoja ir skaičiai: „Arsenal“ D grupėje surinko 13 taškų, o Monako komanda per šešerias rungtynes iškovojo 11. Tiesa, „kanonieriai“, nors ir gali džiaugtis patyrę pralaimėjimą bei sužaidę lygiosiomis vos po kartą, būtent jie pirmajame etape liko antri ir pagal UEFA Čempionų lygos modelį yra klasifikuojami kaip silpnesnė poros ekipa.

Kita vertus, jau ne sykį teko įsitikinti, kad grupėje užimta vieta žaidimo ketvirtfinalyje toli gražu negarantuoja. Atsižvelgiant dar ir į surinktą taškų skaičių, favoritu dažniau įvardijamas „Arsenal“. Pirmajame susitikime, žinoma, Anglijos klubo pranašumas bus namų sienos, tačiau „Monaco“ trenerį Leonardo Jardimą taip pat turėtų gąsdinti ir „kanonierių“ pajėgos puolime.

Šiuo metu rungtyniauti gali Londono ekipai neįprastai gausus būrys atakuojančių žaidėjų. Visas traumas išsigydę yra Mesutas Oezilas, Theo Walcottas, Santi Cazorla, Alexis Sanchezas, Danny Welbeckas bei Olivier Giroud.

Per paskutiniuos 9 mačus „Arsenal“ pralaimėjo tik kartą ir vidutiniškai mušė beveik po 2,5 įvarčio per susitikimą. Tad faktas, kad komanda pakilo jau iki trečiosios vietos „Premier“ lygoje, visiškai nestebina.

Tiesa, „Monaco“ gali pasigirti dar puikesne serija – nuo gruodžio mėnesio komanda per 16 mačų patyrė tik du pralaimėjimus, o vienas iš jų buvo lygos taurėje po 11 metrų baudinių serijos. Puikus žaidimas pakilti į ketvirtąją nacionalinio čempionato poziciją bei priartėti prie lyderių leido ir šiai komandai. Verta paminėti, kad jos stiprybė – visiškai priešinga. Monako futbolininkai per minėtas 16 rungtynių praleido vos 3 įvarčius.

Taigi panašu, kad šį vakarą „Arsenal“ puolimas sutiks savęs vertą gynybą arba, atvirkščiai, „Monaco“ gynyba bandys atsilaikyti prieš savęs vertą puolimą. Akistatoje prieš sezono startą Leonardo Jardimo auklėtiniams „Emirates“ taurę iš „kanonierių“ atimti pavyko, bet Čempionų lygoje laukia sunkesnė kova.

Lėverkuzeno „Bayer“ – Madrido „Atletico“

Paskutiniame stipriausio Europos turnyro aštuntfinalyje praėjusio sezono finalininkas „Atletico“ susikaus su vos šeštą vietą „Bundesliga“ pirmenybėse užimančiu Lėverkuzeno „Bayer“. Nors dauguma fanų neabejoja, kad Ispanijos čempionai vokiečių barjerą turėtų įveikti be didesnių problemų, šių nurašyti tikrai negalima.

Šiame turnyre silpnų komandų nėra – tai puikiai įrodė ir toje pačioje Vokietijos lygoje vargstanti Dortmundo „Borussia“, grupėje už savo nugaros palikusi „Arsenal“. Tuo metu „Bayer“, nors praleido į priekį „Monaco“, surinko 10 taškų bei eliminavo šiuo metu Rusijoje pirmaujantį Sankt-Peterburgo „Zenit“ bei Lisabonos „Benficą“.

Vis dėlto Lėverkuzeno ekipai bus itin sunku, nes „Atletico“ šį sezoną demonstruoja stabilų žaidimą. Tiesa, madridiečiams išlaikyti Ispanijos grandų – FC „Barcelonos“ ir Madrido „Real“ – siūlomą temą sekasi sunkokai. Pirmame UEFA Čempionų lygos etape „Atletico“ tvirtai aplenkė stipriausią Italijos klubą Turino „Juventus“.

Patys vokiečiai dukart įveikė „Zenit“ bei iškovojo keturis taškus prieš „Benficą“, tačiau visiškai nerado kelio iki „Monaco“ vartų, o savo šalies lygoje dažnai praranda taškus kovodami ir su turnyro lentelės vidutiniokais. Po lapkričio pabaigoje pasiektos pergalės rezultatu 5:1 prieš „Koln“ klubą „Bayer“ futbolininkai vidutiniškai per mačą pasižymi mažiau nei po kartą.

Tenka pripažinti, kad skaičiai svarstykles kreipia į „Atletico“ pusę, tačiau nereikia pamiršti, kad atkrintamosiose varžybose gali nutikti bet kas. Šiuo atveju vertėtų prisiminti Gelzenkircheno „Schalką“, kuri 2010-2011-ųjų sezone, nepaisant to, kad „Bundesliga“ pirmenybėse tenkinosi tik 14-ta vieta, UEFA Čempionų lygoje nužygiavo iki pat pusfinalio.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)