Barselonos ir Mančesterio komandos jėgas tarpusavyje tame pačiame etape išbandė ir praėjusį sezoną. Tada savo pranašumą įrodė FC „Barcelona“ – 4:1 (2:0, 2:1).

Šįsyk po pirmo mačo svečiuose pergalę 2:1 (2:0) namo išsivežė Katalonijos atstovai. „Barcelona“ pirmavo 2:0 po dviejų urugvajiečio Luiso Suarezo įvarčių 16-ą ir 30-ą min. 69-ą min. Sergio Aguero santykį sušvelnino. Dvikovos pabaigoje svečiai turėjo puikią progą įtvirtinti pergalę trečiu įvarčiu, bet argentinietis Lionelis Messi nerealizavo 11 metrų baudinio. „Manchester City“ klubas susitikimą baigė be pašalinto iš aikštės Gaelio Clichy (74 min.).

Prieš atsakomą akistatą Barselonoje geresni yra katalonų klubo šansai, kurie svečiuose įmušė du įvarčius.

Rezultatai:

„Manchester City“ 1 - 2 FC „Barcelona“

16' Luis Suarez [0 - 1]
30' Luis Suarez [0 - 2]
69' Sergio Aguero [1 - 2]

74' Gael Clichy („Manchester City“) - raudona kortelė

90+4 Lionel Messi („Barcelona“) - nerealizavo 11 metrų baudinio

Trumpa mačo santrauka

Pirmas 5 min. iniciatyva visiškai priklausė svečiams iš Katalonijos. 7-ą min. Edino Džeko („Manchester City“) smūgį blokavo gynėjas. 9 min. Jamesas Milneris („Manchester City“) atliko baudos smūgį, bet kamuolys užstrigo gyvatvorėje. 11-ą min. Lionelis Messi bandė susikurti galimybę smūgiui, bet jam nepavyko. 13-ą ir 16-ą min. du išpuolius iš eilės surengė urugvajietis Luisas Suarezas. Ppo pirmo jo smūgio kamuolys lėkė šalia vartų, o po antro - atsidūrė tinkle - 0:1. 21-ą min. E. Džeko galėjo išlyginti rezultatą, bet po jo smūgio galva kamuolys praskriejo šalia virpsto.

26-ą min. šimtaprocentės progos neišnaudojo L. Suarezas, bet po kelių minučių jis ištaisė savo klaidą. 30-ą min. „Barcelona“ pirmavo jau 2:0. Kėlinio pabaigoje Dani Alvesas („Barcelona“) ir Samiras Nasri apsikeitė pavojingais momentais. Po pirmų 45 min. žaidimo „Barcelona“ pirmavo 2:0.

Antro kėlinio pradžioje dvi puikias progas iššvaistė S. Nasri ir E. Džeko. Netrukus bosnis po kampinio galva smūgiavo tiesiai į vartininką. 54-ą min. iš toli pavojingai smūgiavo Sergio Aguero. Mančesterio ekipos spaudimas davė vaisių. 69-ą min. S. Aguero po DAvido Silvos perdavimo sušvelnino skirtumą - 1:2. Įkarščio lyginti rezultatą pagautas Gaelis Clichy („Manchester City“), 74-ą min. gavo raudoną kortelę.

77-ą min. arti įvarčio buvo Lionelis Messi, bet jo smūgį blokavo varžovas. 90+3 min. Pablo Zabaleta pažeidė taisykles ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Jo realizuoti L. Messi nepavyko. Mačą „Barcelona“ laimėjo 2:1.

Turino „Juventus“ 2 – 1 Dortmundo „Borussia“

13' Carlos Tevez [1 - 0]
18' Marco Reusas [1 - 1]
43' Alvaro Morato [2 - 1]

„Juventus“ futbolininkai namuose sunkiai 2:1 (2:1) laimėjo prieš „Borussia“ ekipą. Pradžioje - 13-ą ir 18-ą min. - ankstyvais įvarčiais apsikeitė argentinietis Carlosas Tevezas ir Marco Reusas. Pirmo kėlinio pabaigoje, kaip vėliau pasirodė, antrą ir pergalingą įvartį įmušė Alvaro Morata. Kam atiteks kelialapis į ketvirtfinalį paaiškės tik po atsakomų rungtynių Vokietijoje.

Trumpa mačo santrauka

Pirmą pavojingą momentą 2-ą min. sukūrė Ciro Immobile (Dortmundas). Sužaidus 10 min. vyko lygi ir permaininga kova. Po Andrea Pirlo pakelto kampinio pavojų likvidavo gynyba. Po gana ramios rungtynių pradžios, netrukus pasipylė įvarčiai. Aikštės šeimininkai išsiveržė į priekį 13-ą min. po argentiniečo Carloso Tevezo įvarčio, bet jau 18-ą min. Marco Reusas pasinaudojo varžovų klaida, perėmė kamuolį šalia baudos aikštelės ir išlygino santykį - 1:1.

22-ą ir 23-ią min. progų neišnaudojo Alvaro Morata ir Arturo Vidalis. 43-ią min. Paulis Pogba puikiu perdavimu surado A. Morato, kuri pelnė antrą įvartį aikštės šeimininkams - 2:1.

Antrame kėlinyje toliau vyko kieta ir atkakli kova, komandos dažnai keitėsi pavojingomis atakomis, bet joms trūko tikslumo. 78-ą min. Giorgio Chiellini vos neįmušė trečio įvarčio. Susitikimas ir baigėsi kuklią turiniečių pergale 2:1.

Atsakomos rungtynės Barselonoje ir Dortmunde bus žaidžiamos kovo 18-ą
dieną.

2014-2015 metų sezono UEFA Čempionų lygos nugalėtojas paaiškės ateinančių
metų birželio 6-ą dieną Berlyno (Vokietija) olimpiniame stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)