Rungtynes aktyviau pradėję azijiečiai ne pagrindinės sudėties „Žalgirį“ nubaudė jau 4 min., kai baudos aikštelės krašte kamuolį gavęs žaidėjas pakėlė jį prieš vartus vienam atsidūrusiam komandos draugui, o šis iš arti galva kamuolį pasiuntė į vartus – 1:0.

Po praleisto įvarčio žalgiriečiai nesutriko ir po keleto pavojingesnių progų rezultatą išlygino 29-ą minutę: Artakas Jedigarijanas iš aikštės krašto pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, kur į vartus jį koja pasiuntė Edvinas Baniulis – 1:1.

Po išlyginto rezultato abi komandos kūrė progas prie viena kitos vartų, tačiau realesnis šansas atsirado tik kėlinio pabaigoje, kai kamuolį pavojingai į baudos aikštelę skersavo Artakas Jedigarijanas. Kitame baudos aikštelės gale kamuolį priėmė Arturas Skuratovičius, bet po jo perdavimo Edvinui Baniuliui šis smūgiavo netiksliai.

Po pertraukos žaidimas mažai kuo pasikeitė, o priešininkai vis labiau spaudė žalgiriečius, kol 52-ą minutę antrą kartą pasižymėjo. Baudos aikštelės krašte vienas likęs „Daegu“ narys išsiveržė vienas prieš Armantą Vitkauską ir pasiuntė kamuolį į vartus – 2:1.

Nekokybiškas komandos žaidimas ir rezultatas buvo gelbėjamas keitimais: atitinkamai vietoje Arturo Skuratovičiaus, Manto Kuklio, Pauliaus Janušausko, Danieliaus Romanovskio, Ernesto Stočkūno ir Aldo Korsako aikštėje pasirodė Julius Momkus, Vytautas Lukša, Kristis Andreou, Jurijus Kendyšas ir Elivelto.

Keitimai pasiteisino, nes žaidimas tapo kur kas kokybiškesnis, o pačioje rungtynių pabaigoje žalgiriečiai surengė tikrą varžovų vartų šturmą, tačiau Algis Jankauskas, Edvinas Baniulis, Kristis Andreou ir Elivelto savo progų neišnaudojo.

Pridėjęs porą minučių, teisėjas po jų paskelbė pirmąjį „Žalgirio“ pralaimėjimą Kipre – 1:2.

„Žalgirio“ sudėtis: Armantas Vitkauskas, Aldas Korsakas (56' Elivelto), Algis Jankauskas, Mantas Fridrikas, Artakas Jedigarijanas, Arturas Skuratovičius (46' Julius Momkus), Mantas Kuklys (68' Vytautas Lukša), Paulius Janušauskas, Danielis Romanovskis (76' Kristis Andreou), Ernestas Stočkūnas (68' Jurijus Kendyšas), Edvinas Baniulis.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)