Kauno „Stumbras“ į stipriausiųjų gretas prasimušė pagal sportinį principą - laimėjęs pernykštį pirmos lygos čempionatą. Staigaus ir svaiginamo skrydžio A lygoje kauniečiai neplanuoja - jiems kol kas svarbiausia kovoti kiekvienose rungtynėse.

„Norime, kad žaidimas būtų kuo geresnis, o paskui žiūrėsime - kaip sakoma, apetitas ateina bevalgant“, - teigia komandos treneris Darius Gvildys.

Praėjusio sezono „Stumbro“ branduolį sudarė jauni Nacionalinės futbolo akademijos auklėtiniai. Iš patyrusių žaidėjų labiausiai išskirtinis vardas - puolėjo Artūro Rimkevičiaus, kuris tapo rezultatyviausiu pirmos lygos snaiperiu.

Dauguma futbolininkų, rungtyniavusių pernai, komandoje liko. „Jie iškovojo teisę žaisti A lygoje, todėl nusipelnė joje būti“, - paaiškino D. Gvildys.

Kita vertus, tarpsezonį „Stumbras“ ieškojo ir vis dar ieško pastiprinimo - išbandytas vienas kitas legionierius, į Kauną persikėlė arba grįžo būrys A lygos patirties turinčių futbolininkų. „Stumbro“ nariais tapo su Pakruojo „Kruoja“ šalies čempionato sidabrą pernai pelnęs Nerijus Mačiulis, Marijampolės „Sūduvoje“ žaidęs Tomas Snapkauskas, Gargždų „Bangai“ atstovavęs Klaudijus Upstas. Iš Izraelio į tėvynę grįžo Martynas Dapkus, jau spėjęs sužaisti ir šalies rinktinėje, iš Kipro - užpernai Tauragės „Tauro“ spalvas gynęs Mantvydas Eiza.

Į klausimą, ar šiems futbolininkams numatytas lyderių vaidmuo, D. Gvildys atsako diplomatiškai.

„Norėčiau, kad lyderė būtų komanda - svarbiausia yra vidiniai žaidybiniai ryšiai. O ta pažanga, kurią padarėme žiemą, - kalbant ir apie taktiką, ir apie fizinę formą, - esu patenkintas“.

Iki A lygos sezono starto „Stumbras“ galbūt dar sustiprės.

„Klubo vadovybei esu išsakęs pageidavimus, - pasakojo kauniečių treneris. - Mums reikėtų dar vieno patyrusio vidurio gynėjo, taip pat dublerio A. Rimkevičiui - su vienu puolėju ištempti sezoną būtų sunku.“

Didelių papildomų išlaidų pirmos lygos čempionams neturėtų prireikti. Pirmiausia dėl to, kad kone pusė komandos - jauni, daugeliu atvejų moksleiviško amžiaus žaidėjai. Bet „Stumbras“ pasirengęs ginti Kauno garbę. Kaip ir „Žalgiriu“ šiomis dienomis tapęs „Spyris“, irgi debiutuojantis A lygoje. L

Laikinosios sostinės futbolo mėgėjai S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione šiemet sulauks ne tik stipriausių šalies komandų iš kitų miestų, bet ir karštų Kauno derbių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)