A lygos licencijavimo komisijai „Spyris“ paraišką pateikė kartu su „Žalgirio“ krepšinio klubu. Praėjusiame I lygos čempionate „Spyris“ užėmė ketvirtą vietą.

DELFI žiniomis, Kaune kuriamas jau gerai pasaulyje žinomas modelis, kai po vieno klubo vėliava buriamos įvairių sporto šakų komandos.

„Labai džiaugiamės žengdami naują žingsnį klubo istorijoje. Su futbolo ekspertų ir miesto pagalba žengiame į naują sritį. Labai džiaugiamės, kad komanda žais aukščiausioje lygoje. Manau, ir sirgaliams tai bus įdomus žingsnis. Tikiuosi sėkmingo projekto“, – teigė „Žalgirio“ krepšinio klubo vadovas Paulius Motiejūnas.

„Į šį tikslą buvo eita ketverius metus. Miestas neturėjo savo futbolo komandos aukščiausioje lygoje. Mes esame krepšinio miestas, tačiau esame ir sporto miestas išgyvenome dėl futbolo nesėkmių. Šiandien yra istorinė diena, nes futbolas sugrįžta į miestą“, – kalbėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Mūsų tikslas – išsilaikyti A lygoje. Mūsų branduolį sudaro išskirtinai Kauno futbolo mokyklos auklėtiniai. Prie mūsų prisijungia veteranai Andrius Velička, Ignas Dedura ir Audrius Kšanavičius. Patį klubą pradėsime kurti praktiškai nuo nulio. Tikiuosi, kad metų eigoje pasieksime tokį lygį, kaip krepšinio klubo vadyba“, – kalbėjo „Žalgirio“ futbolo klubo vadovas Eimantas Pūras.

Krepšinio klubo vadovai viliasi, kad ateityje futbolas gali duoti naudos.

„Sutapo mūsų vizija – žaidžia jauni, vietiniai žaidėjai. Klubas didelį dėmesį skiria jaunimo ugdymui. Tikimės, kad ilgalaikėje perspektyvoje krepšinis turės naudos iš futbolo. Pasaulyje yra daug pavyzdžių. Aišku, pas mus krepšinis yra numeris vienas, tačiau mes tikime, kad iš futbolo galime turėti naudos“, – tikino P. Motiejūnas.

„Žalgirio“ krepšinio klubas bus futbolo klubo dalininkas. Klubo įkūrėjas ir dalininkas taip pat yra L. Bičkauskas.

„Biudžetą turėsime atskirą ir su krepšiniu visiškai nesusijusį. Mes tikimės, kad krepšinio rėmėjai prisidės ir prie futbolo“, – kalbėjo E. Pūras. Planuojama, kad šį sezoną futbolo klubo biudžetas sieks apie 300 tūkst. eurų.

Naujojo klubo vizija pakeitė ir veterano A. Veličkos planus.

„Buvau 99,9 proc. apsisprendęs baigti karjerą, tačiau ši idėja ir šie žmonės mane įtikino dar pažaisti metus. Labai džiugu, kad žaisiu būtent Kaune“, – kalbėjo A. Velička.

Manoma, kad prie „Žalgirio“ krepšinio klubo prisijungs ne tik futbolo, bet ir rankinio, tinklinio ekipos iš laikinosios sostinės. Tačiau tai atsitiks ne anksčiau nei po ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (292)