„Schalke“ – „Real“

Praėjusio sezono aštuntfinalio pakartojimas. Būtent šios dvi komandos praėjusiais metais Čempionų lygoje susigrūmė tame pačiame etape ir „Real“ klubas tada varžovus iš Vokietijos pažemino bendru rezultatu 9:2. Vis dėlto Roberto Di Matteo auklėtiniai šį kartą žada atkaklesnę kovą turnyro čempionams.

„Schalke“ klubas turnyrą pradėjo G grupėje, kur taip pat varžėsi Londono „Chelsea“, Lisabonos „Benfica“ ir „Maribor“ ekipos. „Bundeslygos“ atstovai šioje grupėje iškovojo dvi pergales, patyrė du pralaimėjimas ir tiek pat kartų sužaidė lygiosiomis. To „Schalke“ klubui pakako, kad su 8 taškais liktų antroje vietoje ir patektų į aštuntfinalį.

„Real“ futbolininkams teko B grupės išbandymas. Joje „karališkieji“ susigrūmė su „Liverpool“, „Basel“ ir „Ludogorec“ komandomis. Carlo Ancelotti auklėtiniai grupėje neturėjo pasipriešinimo ir iškovojo visas šešias pergales. Be to, Ispanijos sostinės ekipa gali pasigirti, jog kol kas vienintelė Čempionų lygoje dar neprarado nei taško.

Gelzenkircheno ekipa Vokietijos čempionate žygiuoja ketvirtoje vietoje. 34 taškus turinti „Schalke“ nuo lyderio atsilieka 10 taškų ir vargu, ar vis dar turi ketinimų laimėti auksą. Pastaruoju metu „Bundeslygos“ pirmenybėse R. Di Matteo treniruojama komanda nedemonstruoja gerų rezultatų ir paskutinėse rungtynėse minimaliu skirtumu nusileido Frankfurto „Eintracht“ klubui.

Tuo tarpu „Real“ nacionaliniame čempionate gali pasigirti kur kas geresne padėtimi. Čempionų lygos nugalėtojai Ispanijos „Primera“ pirmenybėse užima pirmą vietą, nors jiems ant kulnų lipa „Barcelona“ komanda. Vis dėlto „baltieji“ jau nuo gruodžio mėnesio neatranda savo žaidimo, kurį demonstravo iškovoję net 22 pergales iš eilės. Paskutinėse rungtynėse La Korunjos „Deportivo“ klubas buvo nugalėtas rezultatu 2:0, tačiau vasario 7-ą dieną „Real“ klubas Madrido derbyje žeminančiai 0:4 pralaimėjo „Atletico“ komandai.

„Schalke“ prieš susitikimą su stipriausia pasaulio komanda turi netekčių. Dėl traumų susitikimą privalės praleisti Julianas Draxleris, Leonas Goretzka ir Jeffersonas Farfana. Vis dėlto dar didesnių problemų turi C. Ancelotti, kurio vadovaujama komanda pastaruoju metu yra kamuojama traumų. Dėl jų tikrai negalės rungtyniauti Luka Modričius, Sergio Ramosas, Jamesas Rodriguezas, Fabio Coentrao ir Sami Khedira.

„Basel“ – „Porto“

Abu klubai po burtų ceremonijos liūdėti neturėjo dėl ko. Abu varžovai yra lygiaverčiai ir turi beveik vienodus šansus žengti į ketvirtfinalį. Pirmas susitikimas įvyks Šveicarijoje, todėl „Porto“ ekipa antrame mače turės pranašumą žaisdama savo fanų akivaizdoje.

„Basel“ savo kelią Čempionų lygoje taip pat pradėjo nuo B grupės. Kaip žinia, pirmoje vietoje liko „Real“ klubas, o „Basel“ komanda po atkaklios kovos su „Liverpool“ ekipa liko antroje vietoje ir iškovojo kelialapį į kitą etapą. Šveicarai grupėje iškovojo dvi pergales, pasiekė vienas lygiąsias ir patyrė tris pralaimėjimus.

Tuo tarpu „Porto“ klubas varžėsi H grupėje, kur jam iššūkį metė Donecko „Šachtar“, Bilbao „Athletic“ ir Borisovo BATE komandos. Daugkartiniai Portugalijos čempionai grupėje su 14 taškų liko pirmoje vietoje ir į aštuntfinalį žengė be didesnio vargo. Iš viso per šešis susitikimus Porto miesto komanda iškovojo keturias pergales ir du kartus sužaidė lygiosiomis.

Šveicarijos „Super“ lygoje „Basel“ neturi didelių konkurentų ir su 45 taškais žygiuoja lyderio pozicijoje. Jiems į atlapus bando kibti Ciuricho „Young Boys“ ekipa, tačiau įgytas pranašumas prieš ją – 8 taškai. Vis dėlto savo šalies čempionai paskutinėse rungtynės, kurios įvyko per Valentino dieną, sužaidė lygiosiomis su „Sion“ futbolininkais.

„Porto“ klubas „Primeira“ pirmenybėse užimama antrą poziciją. Juleno Lopetegui auklėtiniai tik 4 taškais atsilieka nuo Lisabonos „Benfica“ komandos ir vis dar intensyviai kovoja dėl čempionų titulo. Paskutinėse rungtynėse, priešingai nei būsimi oponentai, „Porto“ klubas iškovojo minimalią pergalę prieš „Vitoria“ ekipą.

Abiejų komandų strategai prieš šias rungtynes rimtų netekčių neturi ir galės rungtyniauti stipriausiomis sudėtimis.