Pirmieji savo jėgas išmėgino „Šachtar“ ir Miuncheno „Bayern“ bei PSG ir Londono „Chelsea“ futbolininkai. Abu mačai baigėsi lygiosiomis ir paliko atvirą intrigą atsakomiesiems susitikimams, kurie vyks po trijų savaičių, kovo 11 dieną.

Dvikova Lvove vyko ne pagal aiškiu poros favoritu laikyto „Bayern“ scenarijų: vyravo grubus apylygis žaidimas, o 65 min. už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo išvarytas svečių atraminis saugas Xabi Alonso. Vis dėlto „Šachtar“ per likusį laiką ne tik nepavyko kiekybinės persvaros paversti bent vienu įvarčiu, bet ir prispausti vokiečių prie jų vartų – lygiosios 0:0 (0:0). Įdomu, kad šiame mače iš viso buvo parodytos net 9 geltonos kortelės ir viena raudona.

Tuo metu rungtynės Paryžiuje vyko vienpusiu eismu: PSG link varžovų vartų smūgiavo net 11 kartų, o „Chelsea“ – vieną vienintelį. Tačiau buvo užfiksuotos lygiosios 1:1 (0:1). Į 36 min. Branislavo Ivanovičiaus įvartį galva 54 min. tuo pačiu atsakė Edisonas Cavani.

Rungtynių eiga:

„Šachtar“ 0 – 0 „Bayern“

„Šachtar“: Andrej Piatov, Oleksandr Kučer, Viačeslav Ševčiuk, Darijo Srna, Jaroslav Rakitskij, Fred, Fernando, Douglas Costa, Alex Teixeira, Luiz Adriano, Taison.

Rungtynės Ukrainoje prasidėjo gana apylygiai, o kėlinio viduryje iniciatyvą trumpam netgi perėmė „Šachtar“ žaidėjai, ko pasekoje vienas po kito geltonomis kortelėmis nubausti buvo Rafinha ir Xabi Alonso. Maža to, 25 min. Manuelis Neueris ne iš pirmo karto sugavo kamuolį po Jaroslavo Rakitskio baudos smūgio ir Douglas Costa vos nesuskubo pasinaudoti vokiečio klaidele.

31 min. jau „Bayern“ buvo netoli tikslo: po šeimininkų klaidos Franckas Ribery atliko kiek per stiprų perdavimą Thomui Muelleriui ir šis krisdamas šovė virš vartų.

43 min. savo laimę smūgiu iš toli pabandė Franckas Ribery – kamuolys praskriejo šiek tiek virš vartų.

Lvove vaizdas aikštėje nesikeitė ir antrame kėlinyje: komandos kovojo dėl kiekvieno metro ir negailėjo varžovų.

Kieta kova neliko be pasekmių: 65 min. už pavojingos atakos neleistiną nutraukimą ispanų arbitras Alberto Undiano Mallenco parodė antrą geltoną kortelę X. Alonso ir „Bayern“ liko dešimtyje.

Nepaisant to, likusį laiką aikštėje savo sąlygas diktavo svečiai iš Vokietijos, tačiau „Šachtar“ sėkmingai gynėsi ir atsilaikė – lygiosios 0:0.

PSG 1 – 1 „Chelsea“

PSG: Salvatore Sirigu, Thiago Silva, Marquinhos, Maxwell, Gregory van der Wiel, David Luiz, Blaise Matuidi, Marco Verratti, Edison Cavani, Zlatan Ibrahimovič, Ezequiel Lavezzi.

„Chelsea“: Thibaut Courtois, Branislav Ivanovič, Gary Cahilh, John Terry, Cesar Azpilicueta, Cesc Fabregas, Ramires, Eden Hazard, Nemanja Matič, Willian, Diego Costa.

Mačą Paryžiuje kaip ir priklauso šeimininkams gerokai aktyviau pradėjo paryžiečiai, kurie jau 11 min. galėjo išsiveržti į priekį, tačiau Thibaut Courtoisas atrėmė tiek Blaise'o Matuidi, tiek pakartotinį Zlatano Ibrahimovičiaus smūgį galva.

34 min. „Chelsea“ vartininkas vėl pademonstravo visą savo meistriškumą, kai atmušė Edisono Cavanio bandymą galva po Ezequielio Lavezzio perdavimo.

Nepaisant PSG klubo spaudimo, pirmasis įvartis krito būtent į jo vartus: 36 min. Londono komandos gynėjas Branislavas Ivanovičius galva pasiuntė kamuolį į varžovų vartus – 0:1.

PSG futbolininkai po pertraukos dar labiau padidino savo apsukas ir 54 min. E. Cavani galva išlygino rezultatą – 1:1.

60 min. „Chelsea“ ekipos kailį išgelbėjo Th. Courtoisas ir Cesaras Cesar Azpilicueta, neutralizavę Z. Ibrahimovičiaus ir B. Matuidi mėginimus.

67 min. po E. Lavezzio perdavimo kamuolio į vartus galva vos nenukreipė buvęs „Chelsea“ gynėjas Davidas Luizas, mušęs virš skersinio.

81 min. arti dublio buvo aktyvusis E. Cavani, bet po jo šūvio kamuolys pataikė į tolimąjį virpstą. Dvikova taip ir baigėsi – 1:1.

Rungtynės:

Donecko „Šachtar“ 0 – 0 Miuncheno „Bayern“

65' Xabi Alonso („Bayern“) parodyta raudona kortelė

PSG 1 – 1 Londono „Chelsea“
36' [0 - 1] Branislav Ivanovič
54' [1 - 1] Edison Cavani

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)