„Šakhtar“ – „Bayern“

Ukrainiečių burtai neturėjo pradžiuginti, nes laukia du susitikimai su varžovus šluojančiu „Bayern“ klubu. Pirmas susitikimas įvyks Ukrainos Lvovo miesto stadione.

„Šachtar“ ekipa dėl patekimo į aštuntfinalį varžėsi H grupėje. Joje ukrainiečių laukė „Porto“, Bilbao „Athletic“ ir Borisovo BATE komandos. Donecko ekipa turėjo vargo šioje grupėje ir su 9 taškais liko antroje vietoje. Vis dėlto „Šachtar“ gali pasigirti ir skambiomis pergalėmis, kuomet du kartus buvo pažemintas BATE klubas. Sykį baltarusiai pralaimėjo rezultatu 0:7, o kitą kartą – 0:5.

2013 metų Europos čempionai pateko į „mirtininkų“ E grupę, kurioje kartu su bavarais varžėsi „Manchester City“, „Roma“ ir Maskvos CSKA komandos. Josepo Guardiolos auklėtiniai užtikrintai užėmė pirmą vietą ir tik sykį prarado taškus, rezultatu 2:3 nusileidę „Man City“ klubui.

Ukrainos futbolo pirmenybėse „Šachtar“ klubas po 14 turų užima antrą vietą ir 5 taškais nusileidžia Kijevo „Dinamo“ ekipai. Šiuo metu Ukrainos „Premier“ lygoje vyksta pertrauka, o „Šachtar“ ekipa paskutinį kartą sužaidė draugiškas rungtynes, kai rezultatu 2:1 buvo nugalėtas Danijos „AaB“ klubas.

Tuo metu „Bayern“ klubas Vokietijos „Bundeslygos“ pirmenybėse neturi sau lygių. Bavarai su 52 taškais užima pirmą vietą ir nuo artimiausio persekiotojo turi įgiję 8 taškų pranašumą. Paskutinės rungtynės J. Guardiolos treniruojamai komandai buvo tobulos – rezultatu 8:0 sutriuškintas „Hamburg“ klubas.

Ukrainos čempionai pirmame aštuntfinalio mače turės verstis be suspenduoto saugo Taraso Stepanenkos. Tuo tarpu „Bayern“ klubui dėl patirtų traumų negalės padėti Xabi Alonso, Philippas Lahmas, Javi Martinezas ir Thiago Alcantara.

Paryžiaus „Saint-Germain“ – Londono „Chelsea“

Viena įdomiausių aštuntfinalio porų. Šios komandos tarpusavyje susigrūmė jau praėjusį sezoną, kai po atkaklios kovos „Chelsea“ ekipa pateko į turnyro pusfinalį. Laurent'o Blanc'o auklėtiniai trokšta keršto, tačiau sustabdyti įsibėgėjusį „mėlynųjų“ traukinį PSG ekipai bus itin sunku.

Prancūzijos čempionai sezoną Čempionų lygoje pradėjo F grupėje, kurioje buvo „Barcelona“, Amsterdamo „Ajax“ ir Nikosijos APOEL komandos. PSG šioje grupėje surinko 13 taškų, kartą sužaidė lygiosiomis ir patyrė vieną pralaimėjimą. Vis dėlto su 15 taškų F grupės nugalėtoju tapo Katalonijos klubas.

Tuo tarpu „Chelsea“ komandai teko G grupė, kurioje laukė Gelzenkircheno „Schalke“, Lisabonos „Benfica“ ir „Maribor“ ekipų barjeras. Jose Mourinho auklėtiniai tik du kartus sužaidė lygiosiomis ir šventė keturias pergales, o „Chelsea“ su 14 taškų užtikrintai liko pirmoje vietoje.

Prancūzijos pirmenybėse PSG klubui sekasi ne itin sėkmingai. Jis su 49 taškais užima tik trečią poziciją, nors nuo pirmaujančio „Lyon“ atsilieka tik 2 taškais. Paskutinėse rungtynėse Paryžiaus ekipa namuose apmaudžiai sužaidė taikiai su „Caen“ futbolininkais.

„Chelsea“ klubui Anglijos „Premier“ lygoje sekasi kur kas geriau. „Aristokratai“ užtikrintai užima pirmą vietą ir žingsnis po žingsnio artėja titulo link. Prieš rungtynes su PSG komanda „Chelsea“ klubas turėjo nemažai poilsio, nes paskutinį susitikimą sužaidė vasario 11-ą dieną, kai minimaliu skirtumu buvo įveikta Liverpulio „Everton“ ekipa.

PSG klubas prieš mačą su Londono ekipa patyrė skaudžių nesėkmių. Savaitgalį traumas patyrė net keturi komandos žaidėjai – Yohanas Cabaye, Marquinhosas, Lucasas Moura ir Serge‘as Aurier. „Chelsea“ komanda netekčių neturi, tačiau dėl traumos susitikimą gali praleisti Johnas Mikelis.