Reikalavo pasakiškos sumos

Dėl pasenusių LFF stadiono apšvietimo bokštų ir neveikiančios švieslentės bylinėjosi bankrutuojantis sostinės „Vėtros“ klubas.

Bankroto administratorius Irmantas Malinauskas teismui buvo pateikęs ieškinį, kuriuo siekė įrodyti, kad nuosavybės teisės į šiuos įrenginius tebepriklauso 2010 metais žlugusiam klubui.

Bokštus ir švieslentę jis įkainojo daugiau nei 600 tūkst. litų (175 tūkst. eurų), be to, panašią sumą bandė prisiteisti už negautas pajamas naudojantis šiuo turtu.

5,5 tūkst. vietų stadioną, įsikūrusį sostinės Liepkalnio gatvėje, LFF prieš penkerius metus įsigijo iš „DnB Nord“ banko (dabar – DNB) už 2,2 mln. litų (640 tūkst. eurų).

Anksčiau arena priklausė „Vėtros“ klubui ir vadinosi jo vardu, bet kai pastarasis įkrito į finansinę bedugnę, stadionas perėjo statybas finansavusio banko žinion. Tačiau dėl apšvietimo bokštų ir švieslentės nuosavybės teisių kilo ginčas.

Teismas ketvirtadienį atmetė ieškovų pretenzijas, bet pastarieji per 30 d. VAT sprendimą dar gali apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

Užbaigs praėjusio amžiaus tradiciją

Kol byla buvo nagrinėjama, LFF negalėjo demontuoti senų bokštų, nors specialistai buvo pateikę išvadas, kad šie nėra pritaikyti esamoms apkrovoms ir kelia grėsmę stadiono lankytojams.

Tam, kad nacionalinė rinktinė galėtų namų rungtynes žaisti Vilniuje, stadiono savininkai turėjo laikinai modernizuoti apšvietimą pakabindami galingesnių prožektorių.

Pasak LFF generalinio sekretoriaus Edvino Eimonto, teismui atrišus rankas, pasenusiais stulpais bus nieko nelaukiant atsikratyta.

„Be abejo, statysime naujus, nes senieji nėra sertifikuoti, neatitinka saugumo reikalavimų. Žiūrėsime, kur juos padėti, gali būti, kad atiduosime į metalo laužą“, – DELFI sakė vienas federacijos vadovų.

Pakeitus apšvietimo sistemą, bus užbaigta LFF stadiono modernizacija, kuriai UEFA skyrė 2,5 mln. litų (725 tūkst. eurų).

Tiesa, LFF dar ketina įsigyti nuosavą stacionarią švieslentę. Kai buvusiame „Vėtros“ stadione svečiuodavosi rinktinė, rezultatą žiūrovai galėdavo sekti išnuomotame ekrane, o kuomet žaisdavo aikštės nuomininkai Vilniaus „Žalgiris“ ar „Trakai“, po įvarčio darbuotojams lyg praėjusiame amžiuje tekdavo keisti lenteles su skaičiais.

„Tikrai pirksime švieslentę – mums tai taip pat labai aktualu“, – patikino E. Eimontas.

Primename, kad šiemet Lietuvos rinktinė namuose sužais trejas atrankos į 2016 metų Europos čempionatą rungtynes: birželį Igorio Pankratjevo auklėtiniai susitiks su Šveicarija, rugsėjį – su San Marino atstovais, o spalį pirmą kartą priims Anglijos futbolininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)