Įvairūs Katalonijos sporto leidiniai bei interneto portalai skelbė, jog L. Messi klubo vadovams pateikė ultimatumą ir pareikalavo iš pareigų kuo greičiau atleisti vyriausiąjį komandos trenerį Luisą Enrique. Maža to, teigta, kad argentinietis net pagrasino palikti FC „Barceloną“, jei jo reikalavimai nebus įgyvendinti.

Žurnalistai tvirtino, kad dėl nesutarimų su argentiniečiu „Barcą“ paliko Josepas Guardiola, Bojanas Krkičius, Samuelis Eto'o, Zlatanas Ibrahimovičius ir kiti ekipos nariai.

„Aš žinau ir girdėjau viską, kas apie mane buvo rašyta. Žmonės tik veltui gaišta laiką mėgindami sukurti nesąmoningas žinias, kad neva aš nesutariu su vyriausiuoju treneriu Luisu Enrique ar kad dėl manęs klubą turėjo palikti keli buvę futbolininkai. Labiausiai mane liūdina tai, kad tokia informacija platinama iš Barselonos, o ne iš Madrido, kaip buvo anksčiau. Mane bandoma padaryti kažkokiu klubo vadovu, kuris viską sprendžia. Tai visiškas mėšlas. Aš niekada nereikalavau trenerio atleidimo, nes neturiu teisės to daryti. Nepriiminėju sprendimų ir nesu niekaip susijęs su klubo valdymu. Aš tik vienas iš komandos žaidėjų“, – sakė L. Messi.

Argentinietis į miltus sumalė žurnalistų gandus apie galimą persikėlimą į kitą komandą.

Anot kai kurių portalų, Londono „Chelsea“ ir „Manchester City“ ekipos buvo minimos kaip pagrindinės pretendentės įsigyti puolėją, o „aristokratai“ neva net svarstė galimybę sumokėti visą argentiniečio išpirkos sumą – 250 milijonų eurų.

„Neteikiau jokių ultimatumų ir nekėliau jokių sąlygų FC „Barcelonos“ vadovams. Jau vien dėl to, kad neturiu jokių norų ir nesiruošiu keltis į jokią kitą komandą. Girdėjau kalbant, kad mano tėvas jau užmezgė kontaktus su „Chelsea“. Tai yra absurdiškas melas. Noriu paprastai ir aiškiai pasakyti, kad nei aš, nei mano tėvas nesikalbėjo nei su „Chelsea“, nei su „Manchester City“ atstovais“, – rėžė argentinietis.

Komandos draugui pritarė ir jo tėvynainis Javieras Mascherano: „Labai lengva yra parašyti kažkokią informaciją ir pridėti, kad tai neva yra žinios iš komandos rūbinės. Man atrodo, kad žurnalistai turėtų atsakingiau žiūrėti į tokius dalykus. Jei pateiktame straipsnyje nenurodomas konkretus šaltinis, prasideda paskalos. Tuomet visi daugiau kalba apie gandus, o ne apie futbolą“.

Gandonešių informaciją paneigė ir Andresas Iniesta.

„Buvo rašyta, kad vyko komandos kapitonų susitikimas su Lioneliu, kuriame buvo aptarinėjami konfliktai komandoje. Tai visiška nesąmonė. Tokio susitikimo nebuvo dėl labai paprastos priežasties – mums tiesiog nereikėjo aptarinėti jokių konfliktų. Puikiai suvokiu, kad geriausias atsakas visiems gandonešiams yra komandos žaidimas aikštėje. Tik pergalės gali užčiaupti paskalų skleidėjus“, – karčių žodžių žurnalistams negailėjo saugas.