Į prestižinį apdovanojimą pretenduoja trys žaidėjai: puolėjai portugalas Cristiano Ronaldo ir argentinietis Lionelis Messi bei vartininkas vokietis Manuelis Neueris.

2013-ųjų laureatas Madrido „Real“ klubui ir Portugalijos rinktinei atstovaujantis C. Ronaldo tapo UEFA Čempionų lygos nugalėtoju. Šiame turnyre jis pelnė net 17 įvarčių. Iš viso praėjusį sezoną įvairiuose turnyruose varžovų vartininkus įveikė 61 kartą. „Real“ futbolininkai laimėjo Ispanijos taurę, bet jiems nepavyko tapti šios šalies čempionais. Portugalijos rinktinė nesėkmingai rungtyniavo pasaulio pirmenybėse, net nepateko į antrą etapą.

2010, 2011 ir 2012 metais „Aukso kamuolį“ gavęs „Barcelona“ ir Argentinos rinktinės atakų lyderis L. Messi praėjusį sezoną neiškovojo nė vieno titulo. Tiesa, argentiniečiai prasibrovė į pasaulio čempionato finalą. L. Messi su Barselonos ekipa užėmė antrą vietą Ispanijos pirmenybėse, žaidė šios šalies taurės varžybų finale.

Miuncheno „Bayern“ vartų sargas M. Neueris buvo vienas pagrindinių žaidėjų Vokietijos rinktinėje, kuri pernai tapo pasaulio čempione. Šis vartininkas su „Bayern“ komanda triumfavo Vokietijos pirmenybėse ir iškovojo šios šalies taurę. Vartininkai jokio prestižinio apdovanojimo negavo nuo 1991 metų.

Ciuriche bus paskelbti geriausi praėjusio sezono vyrų ir moterų komandų treneriai, geriausia futbolininkė.

FIFA „Ballon d'Or“ trofėjus įsteigtas 2010 metais, kai buvo sujungti FIFA „Metų futbolininko“ ir „France Football“ leidinio organizuojami „Aukso kamuolio“ rinkimai.

Geriausią pasaulio futbolininką renka nacionalinių rinktinių treneriai, kapitonai ir žurnalistai.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!