Du rimti išbandymai laukia čempionato lyderio Londono „Chelsea“ klubo (42 taškai). Jose Mourinho auklėtinių penktadienį laukia derbis – jie namie priims fantastiškai šį sezoną rungtyniaujančius „West Ham United“ futbolininkus, o sekmadienį svečiuose kovos su taip pat lyderių grupėje esančia „Southampton“ ekipa.

„West Ham“, kuriam prieš sezoną klijuota vienų iš autsaiderių etiketė, užima ketvirtą vietą (31 tšk.). Ši komanda per pastaruosius penkis turus nepralaimėjo nė karto, iškovojo keturias pergales. Praėjusiose pirmenybėse „West Ham“ ekipa „Stamford Bridge“ stadione sugebėjo iš aristokratų atimti du taškus.

Penktoje pozicijoje esantis „Southampton” (29 tšk.) praėjusiame mače nutraukė keturių iš eilės nesėkmių seriją ir 3:0 sudorojo Liverpulio „Everton“ futbolininkus.

Lengvo pasivaikščiojimo tikriausiai nebus ir trečią vietą užimantiems „Manchester United“ žaidėjams (32 tšk.). Jie penktadienį „Old Trafford“ grumsis su „Newcastle United“, o sekmadienį Londone bandys palaužti „Tottenham Hotspur“. Ši komanda šventė dvi pergales iš eilės, pakilo į septintą vietą ir sukaupė tiek pat taškų kiek laipteliu aukščiau stovintis Londono „Arsenal“ (po 27).

Šią savaitę nutrūko šešių iš eilės „raudonųjų velnių“ pergalių serija. Jie Birmingame nepajėgė paklupdyti „Aston Villa“ klubo (1:1). „Manchester United“ strategas Louisas van Gaalas vis dar tiki, kad jo komanda gali tapti čempione.

„Arsenal“ sekmadienį išvykoje stos į kovą su „West Ham“. „Kanonieriai“ 17-ame ture išleido pergalę iš rankų 90-ą mačo su „Liverpool“ minutę (2:2) ir dabar versis per galvą, kad savo žiūrovų akivaizdoje pasiimtų tris taškus. Juolab „West Ham“ tapo tiesioginiu Arsene'o Wengero auklėtinių konkurentu dėl vietos pirmame ketverte.

Transliacijų tvarkaraštis:

gruodžio 26 d. 14.40 val. „Chelsea“ – „West Ham United“, 16.55 val. „Manchester United“ – „Newcastle United“, 19.25 val. „Arsenal“ – „Queens Park Rangers“, 21.30 val. „West Bromwich Albion“ – „Manchester City“; 28 d. 13.55 val. „Tottenham Hotspur“ – „Manchester United“, 16.00 val. „Southampton“ – „Chelsea“, 18.10 val. „Newcastle“ – „Everton“, 20.15 val. „West Ham United“ – „Arsenal“.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!