„Lietuvoje demonstruojame dominuojantį futbolą. Mūsų varžovai dažniausiai ginasi, todėl turime labai mažai praktikos, kai priešininkai demonstruoja kitokį greitį ir spaudžia mus“, - pabrėžė spaudos konferencijoje taip pat dalyvavęs „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Ambicingus tikslus Lietuvos čempionai sieks įgyvendinti su beveik nepasikeitusiu biudžetu – 6 milijonais litų. Klubo vadovai sau ir naujam ekipos treneriui šiemet kelia minimalų uždavinį - įveikti antrą Čempionų lygos turnyro atrankos etapą. Šios misijos įvykdymas leistų žalgiriečiams priartėti prie pagrindinio tikslo – Europos lygos turnyro grupių etapo. Bet to, klubo piniginė pastorėtų papildomais 2 milijonais litų.

Žvalgytis į vasaros viduryje vyksiančias UEFA Čempionų lygos atrankos rungtynes vilniečiai pradeda jau dabar. Sostinės ekipa planuoja daugiau patirties įgyti savo aikštėje susitikdama su Anglijos „Premier“ ir Vokietijos „Bundeslygos“ klubais.

„Smulkmenų futbole nėra, todėl komanda tai dienai turi būti idealiai paruošta, viskas turi veikti labai gerai. Tai yra pusės metų labai sunkus darbas. Tikimės, jog visi faktoriai ir sėkmė leis mums peržengti antrą kvalifikacijos etapą.

Tik yra problema, jog klubas vis dar jaunas. Čempionų lygos burtų metu mes skirstomi į silpnesniųjų grupę ir mums tai neparanku, nes gauname stipresnius varžovus. Gali prireikti dar bent dvejų metų, kad situacija pasikeistų ir mūsų šansai padidėtų“, – trūkstamus sėkmės recepto ingridientus vardijo M. Nikoličius.

„Žinau, kokios yra „Žalgirio“ ambicijos ir jos sutampa su manosiomis. Sieksime agresyvaus žaidimo - tokio, koks žaidžiamas pasaulyje ir Europoje. Stebime žaidėjus, kurie galėtų sustiprinti komandą, tačiau nėra vienadienis darbas. Jis truks iki sezono pradžios“, - teigė V. Dambrauskas.

„Žalgirio“ klubo vadovybė norėjo prie komandos vairo matyti jauną, perspektyvų lietuvį, todėl su 37-erių metų strategu iš Panevėžio buvo sudaryta ilgalaikė sutartis, padėsianti pamatus naujų trenerio idėjų išpildymui.

„Pastaraisiais sezonais „Žalgiris“ Lietuvoje laimėjo viską, tad šie prioritetai tikrai nesikeis. Visuomet išliks noras laimėti viską. Manau, jog Europoje galima pasiekti daugiau nei iki šiol. Mūsų žaidėjai turi nuolat progresuoti – jie yra klubo turtas. Norisi kelti komandos vertę ugdant žaidėjus. Kiekvieną dieną turime būti geresni nei buvome vakar. Tokia bus mūsų filosofija“, - kalbėjo V. Dambrauskas.

„Žalgiris“ didžiąją pasiruošimo naujam sezonui dalį planuoja praleisti užsienyje, kur ketinama susitikti su labai pajėgiais varžovais. Komanda į pirmą treniruotę susirinks 2015 metų sausio 5-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)