Tuo metu čempionų ir autsaiderių akistatoje, kaip ir prideda, stipresnis buvo Vilniaus „Žalgiris“. Apie viską plačiau – tradicinėje turo apžvalgoje.

Medaliai. Iki sidabro Pakruojo komandai trūksta vos taško. Bronza – jau kišenėje. Net jei nutiktų taip, kad trys komandos – „Kruoja“, „Trakai“ ir Klaipėdos „Atlantas“ – galutinėje rikiuotėje surinktų po 65 taškus, tarpusavio dvikovų rezultatai Aukštaitijos futbolininkus paliktų trečioje turnyro lentelės vietoje: žemiau už trakiškius,bet aukščiau už klaipėdiečius.

Snaiperiai. Linas Pilibaitis iš Vilniaus „Žalgirio“ ir Ričardas Beniušis iš Pakruojo „Kruojos“ tęsia rezultatyviausio „SMScredit.lt A lygos“ žaidėjo titulo medžioklę. 34-ajame čempionato ture abu jie įmušė penkioliktuosius savo įvarčius. „Šiaulių“ puolėjas Niko Tokičius šįsyk nepasižymėjo ir prieš artimiausius persekiotojus pirmauja tik dviem tiksliais smūgiais.

Šampanas. Jis „Kruojos“ persirengimo kambaryje po pergalės 2:1 prieš Marijampolės „Sūduvą“ putojo, bet, pasak komandos saugo Roberto Vėževičiaus, sezono darbai dar nebaigti – reikia iškovoti sidabrą.

Nutrūko. Nuo tada, kai tapo pagrindiniu „Sūduvos“ treneriu, Audrius Ramonas „SMScredit.lt A lygoje“ nepralaimėjo šešerių rungtynių iš eilės. Ši serija nutrūko. Kaip ir kita – iki kapituliacijos mūšyje su „Kruoja“ marijampoliečiai nesėkmės skonio neragavo aštuoneriose rungtynėse iš eilės: keturios pergalės, ketverios lygiosios.

Piktas. „Mes susikuriame penkias ar šešias progas, bet to neužtenka. Mums reikia dvylikos, tada gal įmušime tris“, – apmaudo dėl tradiciškai šį sezoną švaistomų progų neslėpė A.Ramonas. Tą patį niuansą pagrindine pralaimėjimo priežastimi dvikovoje su „Kruoja“ pavadino ir „Sūduvos“ kapitonas Tomas Radzinevičius.

Situacija. Marijampolės komandos viltis iškovoti bronzą dar nemirė, bet jos lemtis dabar jau varžovų rankose. Net dviejų pergalių sezono finiše atveju „Sūduva“ aplenks „Trakus“ ir „Atlantą“ tik tada, jei abu konkurentai nepajėgs surinkti keturių taškų. Tarpusavio dvikovose marijmpoliečiai už „Trakus“ šį sezoną buvo pranašesni, o klaipėdiečiams nusileido.

Debiutas. Pirmasis blynas trenerio kėdėje Virmantui Lemežiui neprisvilo – sporto direktoriaus vadovaujami „Trakai“ Vilniuje 5:1 sutriuškino Panevėžio „Ekraną“. Iki tol senosios sostinės riteriai patyrė keturis pralaimėjimus iš eilės, nutraukusius trenerio Edgaro Jankausko karjerą „Trakų“ stratego poste.

Diagnozė. „Man atrodo, kad Sekmadienio lygoje yra komandų, kurios gali žaisti geriau nei „Ekranas“ šiandien“, – įvertino saviškių pasirodymą Vilniuje panevėžiečių treneris Marius Skinderis.

Skrieja. Palankus vėjas įsisuko į „Atlanto“ bures. Konstantino Sarsanijos treniruojama komanda išvykoje 3:0 sumušė „Šiaulius“ ir „SMScredit.lt A lygoje“ iškovojo šeštą pergalę per septynerias rungtynes. Šioje atkarpoje iš klaipėdiečių taškų atėmė tik namie lygiosiomis su jais sužaidusi „Sūduva“.

Kruša. Iš 39 „Žalgirio“ futbolininkų smūgių į Alytaus „Dainavos“ vartus įvarčiais tapo tik du. Į Dzūkijos komandos vartų stačiakampį kamuolys skriejo 11 sykių, o spirti bandė visi čempionės titulą jau užsitikrinusios komandos žaidėjai, išskyrus vartininką Aivarą Bražinską. „Žalgiris“ laimėjo 2:0.

Jaunimas. „Svarbiausia buvo suteikti šansą jauniems futbolininkams“, – po dvikovos su absoliučiais „SMScredit.lt A lygos“ autsaideriais kalbėjo „Žalgirio“ treneris Marekas Zubas. Pirmoje lygoje šiemet rungtyniavusio „Žalgiriečio“ lyderiai progą apšilti elitiniame čempionate gavo. Aldas Korsakas žaidė visas rungtynes, Edvinas Baniulis – beveik valandą, o nuo suolo antrajame kėlinyje pakilęs Danielis Romanovskis – maždaug pusvalandį.

Susidorojo. Gargždų „Banga“ tapo trečia komanda, per vienerias „SMScredit.lt A lygos“ rungtynes šiemet praleidusi šešis ar daugiau įvarčių. To čempionate nebuvo nutikę nuo birželio. Gargždiškius jų teritorijoje 6:0 sumušė „Klaipėdos granitas“. Iki šiol tokiais ar dar labiau bauginamais skirtumais varžovai dešimt kartų baudė pirmosios sezono dalies modelio „Dainavą“, o „Sūduva“ sezono pradžioje 1:8 pralaimėjo „Žalgiriui“. Pergalė klaipėdiečiams leido aplenkti „Šiaulius“ ir pakilti į septintą turnyro lentelės vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)