Klaipėdos dirbtinės dangos stadione susirinkę žiūrovai iš savo vietų pakilo 28-ą minutę, kuomet fantastišku smūgiu į viršutinį vartų kampą šeimininkus į priekį išvedė Edgaras Baranauskas. O per teisėjo jau pridėtą laiką pergalę „Granitui“ užtikrino Roberto Poškaus įvartis.

Verta pažymėti, kad „Dainava“ šiame A lygos sezone įmušė tik 12 įvarčių ir praleido net 134.

Labai svarbią pergalę iškovojo dėl antros vietos kovojantys Pakruojo „Kruojos“ futbolininkai. Jie Gargžduose 4:1 (1:0) sutriuškino „Bangos“ komandą.

Dubliu nugalėtojų gretose pasižymėjo Ričardas Beniušis, po vieną tikslų smūgį pridėjo Aivaras Bagočius ir Robertas Vėževičius, o paguodos įvartį šeimininkams įmušė Sergijus Ševčiukas.

Pergalė po daugiau nei dviejų mėnesių pertraukos

Aktyviau rungtynes pradėjęs „Klaipėdos granitas“ sužaidus vos penkias minutes galėjo nubausti svečių vartininką už neatsargumą. Išsmūgiuodamas kamuolį, Kornelijus Timofejevas šiek tiek uždelsė, leisdamas priartėti Borisui Ignatjevui. Perėmęs kamuolį Rokas Urbelis iškart pabandė jį atiduoti komandos puolėjui iš Rusijos, bet savo vartų sargo klaidą ištaisė patikimai sužaidę gynėjai.

Gausiomis pajėgomis į savo aikštės pusę atsitraukusi „Dainava“ didžiąją savo atakų dalį stengėsi surengti dešiniu kraštu, kur išsiskyrė Christophe’as Bellusas, tačiau pagalbos iš komandos draugų jis susilaukdavo retai, todėl puolime žaidęs Marco Pietro Pintusas perdavimų praktiškai nesulaukdavo ir uostamiesčio vartininkui Tadui Norbutui kamuolį į savo rankas pirmajame kėlinyje paimti teko vos keletą kartų.

Aikštės šeimininkams sunkiai sekėsi ieškoti kelių link alytiškių vartų, perdavimus iš kraštų gynėjai atmušdavo. Vis tik sėkmė „Klaipėdos granitui“ nusišypsojo 28-ą minutę, kai atšokusį kamuolį susistabdęs Edgaras Baranauskas fantastišku smūgiu kaire koja pasiuntė tiesiai į viršutinį vartų tinklą. Desperatiškas K. Timofejevo šuolis svečių komandos neišgelbėjo.

Po pertraukos uostamiesčio komanda surengė du R. Urbelio smūgiais pasibaigusius išpuolius. Iš pradžių saugo smūgį po nesėkmingo Roko Janilionio bandymo išmušti kamuolį blokavo vartininkui į pagalbą suskubęs Sergio Uyi, vėliau jau K. Timofejevas ne be vargo sugavo klaipėdiečio bandymą įmušti pažeme.

Įvarčio deficitą turėjusi „Dainava“ ne be atsitraukusių aikštės šeimininkų pagalbos perėmė iniciatyvą, tačiau didžioji dalis bandymų aštrinti atakas baigdavosi nuošalėmis. Situacijos nepakeitė ir po keitimo ant vejos pasirodęs Favouras Aniekanas.

Rungtynių pabaigoje į priekį nuskubėjusių alytiškių gynyboje atsivėrė erdvės, kuriomis ėmė naudotis uostamiesčio futbolininkai. 84-ąją minutę Aurimas Jurgelevičius puikiai įsiveržė į baudos aikštelę iškart pro porą varžovų, tačiau, pritrūkus tikslumo, nesugebėjo tiksliai atiduoti kamuolio link vartų įkirtusiam R. Urbeliui.

90-ą minutę E. Baranauskas puikiai įmetė kamuolį R. Urbeliui. Saugas techniškai persimetė kamuolį per jį pasitikusį K. Timofejevą, tačiau apmaudžiai slystelėjo, leisdamas atskubėjusiems gynėjams panaikinti pavojų.

Tašką rungtynėse per arbitro kompensuotą laiką padėjo po keitimo aikštėje pasirodęs „Klaipėdos granito“ vyr. treneris Robertas Poškus. Jis po tikslaus A. Jurgelevičiaus perdavimo atsidūrė vienas prieš vartus, ramiai suklaidino vartininką ir pasiuntė kamuolį į tuščių vartų tinklą. „Dainavos“ protestų dėl neužfiksuotos nuošalės teisėjų brigada neišgirdo.

„Kruoja“ neturėjo vargo Gargžduose

„Bangos“ gretose rungtyniavo daug jaunų futbolininkų, o kai kuriems tai buvo krikštas aukščiausioje šalies lygoje. Kur kas labiau patyrę svečiai nuo pat pirmųjų akimirkų dominavo aikštėje ir jau 8-ą minutę išsiveržė į priekį. Po tolimo išmetimo iš užribio Aivaras Bagočius pabėgo nuo varžovo ir be vargo pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką „Kruoja“ turėjo dar kelias puikias progas pasižymėti, tačiau svečiai jomis nepasinaudojo. Viename iš aštrių epizodų Nerijus Mačiulis būdamas laisvas stipriai smūgiavo vienu lietimu, bet saugo bandymą atrėmė komandą išgelbėjęs Ignas Driomovas. Taip pat įsiminė keli Roberto Vėževičiaus reidai – vieno iš jų metu saugas atliko perdavimą link Ričardo Beniušio, tačiau puolėjas iš arti smūgiavo nesėkmingai.

„Banga“ pirmoje rungtynių pusėje išsiskyrė pavienėmis atakomis, kurios didelių problemų svečiams nepridarė.

Iš karto po pertraukos 49-ą minutę debiutantą Marių Eitutį baudos aikštelėje pergudravo kur kas labiau patyręs varžovas ir uždirbo savo komandai 11 metrų baudinį. Jauno gargždiškio pražanga suteikė progą papildyti įvarčių sąskaitą R. Beniušiui – puolėjas puikiu smūgiu suklaidindamas vartininką tą ir padarė.

64-ą minutę „Kruoja“ pelnė trečią įvartį. Efektyviai standartines padėtis išnaudojantys svečiai pasižymėjo po pakelto kampinio. N. Mačiulis perdavė kamuolį prie artimojo virpsto, o ten buvęs R. Vėževičius tiksliai smūgiavo galva.

Netrukus Vladimiro Čeburino auklėtiniai pelnė ketvirtą įvartį. 70-ą minutę po perdavimo iš dešiniojo krašto R.Beniušis galva smūgiavo stipriai, bet tiesiai į I. Driomovą, „Bangos“ vartininkas suklydo ir tinkamai nesugavo gana nesudėtingo kamuolio.

Visgi gargždiškiai garbės įvartį pelnė – visa tai nutiko 72-ą minutę. Ilgo perdavimo metu vartų sargas Martynas Matuzas neapdairiai paliko vartus ir suteikė progą aktyviai rungtyniavusiam Sergijui Ševčiukui įbėgti į baudos aikštelę bei pasiųsti kamuolį į tuščius vartus.

Per likusį rungtynių laiką komandos žaidė atvirą futbolą, tačiau pavojingų progų ir įvarčių sirgaliai daugiau neišvydo. Paskutinės minutės buvo tik formalumas.

DELFI primena, kad šeštadienį LFF stadione Panevėžio „Ekraną“ 5:1 sutriuškinęs „Žalgirio“ klubas užsitikrino nugalėtojo vardą ir čempionate triumfavo antrus metus iš eilės.

Rezultatai:

„Klaipėdos granitas“ 2 - 0 Alytaus „Dainava“
28' [1 - 0] Edgaras Baranauskas
90+1' [2 - 0] Robertas Poškus

Gargždų „Banga“ 1 - 4 Pakruojo „Kruoja“
8' [0 - 1] Aivaras Bagočius
49' [0 - 2] Ričardas Beniušis (iš 11 metrų baudiniu)
64' [0 - 3] Robertas Vėževičius
70' [0 - 4] Ričardas Beniušis
72' [1 - 4] Sergijus Ševčiukas

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris32+6574
2.Kruoja32+3361
3.Trakai32+2356
4.Atlantas32+3253
5.Sūduva32+2353
6.Ekranas32+144
7.Šiauliai32-1235
8.Granitas32-1833
9.Banga32-2529
10.Dainava32-1228

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)