Šiuo prizu žaidėjas, kuriam yra 28-eri ar daugiau metų amžiaus, gali būti apdovanojamas tik vieną kartą gyvenime.

A. Iniesta tapo pirmuoju FC „Barcelona“ futbolininku, gavusiu „Auksinės pėdos“ apdovanojimą.

Šių metų rinkimuose ispanas pranoko apdovanojimui gauti nominuotus kitus devynis pretendentus, tarp kurių buvo ir viena moteris. Tai – Cristiano Ronaldo, Wayne'as Rooney, Manuelis Neueris, Andrea Pirlo, Thiago Silva, Franckas Ribery, Yaya Toure, Thierry Henry ir Brazilijos moterų futbolo žvaigždė Marta Vieira Da Silva.

Nugalėtoją rinko internetu balsavę futbolo sirgaliai, o galutinį žodį tarė žiniasklaidos atstovai, kurie vertino ir pretendentų pasiekimus, ir jų asmenines savybes.

Šis trofėjus nuo 2003-ųjų kasmet yra teikiamas vis kitam žaidėjui, o jo savininkais jau yra tapę Roberto Baggio, Pavelas Nedvedas, Andrejus Ševčenka, Ronaldo, Alessandro del Piero, Roberto Carlosas, Ronaldinho, Francesco Totti, Ryanas Giggsas, Zlatanas Ibrahimovičius ir Didier Drogba.

Visi „Auksinės pėdos“ prizo savininkai, tarsi simbolinį parašą, taip pat palieka savo pėdų įspaudus specialioje Čempionų alėjoje Monake.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!