Nuo Nepriklausomybės atkūrimo „Ekranas“ sužaidė daugiau nei 800 oficialių rungtynių ir praėjusio sekmadienio rungtynės buvo vos ketvirtos per ketvirtį amžiaus, kuomet ekraniečiams pavyko įveikti savo varžovus atsiliekant 0:2!

Mėlyniems ir raudoniems ne kartą tekdavo atsidurti tokioje padėtyje, tačiau kur kas dažniau rungtynės baigėsi lygiosiomis ar FKE pralaimėjimais.

Kovingumu A lygoje išsiskiriantys ekraniečiai šiemet laimėjo jau trečias rungtynes, kuriose pirmi praleido įvartį. Birželį „Ekranas“ tokiu būdu 2:1 palaužė Klaipėdos „Atlantą“, o rugpjūčio pabaigoje tokiu pačiu rezultatu nukovė ir „Trakus“.

Paskutinį kartą panašų trilerį buvo galima pamatyti prieš dvejus metus. 2012-ų metų rugpjūtį „Šiauliai“ namuose labai greitai išsiveržė į priekį, o netrukus po pertraukos persvarą ir padvigubino. Ir tuomet užvirė reto atkaklumo kova, kurioje „Ekranas“ išlygino rezultatą 2:2, tačiau labai ryžtingai rungtyniavę šeimininkai 75-ą minutę dar kartą išsiveržė į priekį 3:2 ir, kai jau atrodė, kad ekraniečiams geriausiu atveju pavyks išplėšti tik tašką, savo žodį tarė A. Buinickis, kuris pačioje rungtynių pabaigoje įmušė du įvarčius ir tokiu būdu varžovus paliko be taškų – 4:3.

Pastarąjį kartą LFF taurę į viršų ekraniečiai kėlė 2011-ais metais. Finale panevėžiečiams teko vytis po dviejų Gargždų „Bangos“ įvarčių. Tiesa, galutinė pergalė buvo pasiekta po 120 minučių kovos. Įdomu, jog panašiu būdu „Ekranas“ turnyro pusfinalyje palaužė „Šiaulius“. Pirmose rungtynėse šiauliečiai buvo įveikti rezultatu 2:0, tačiau atsakomajame mače varžovai jau pirmame kėlinyje pelnė 2 įvarčius ir šios poros susitikimo įvykiai persikėlė į pratęsimą. Jame „Ekranas“ įmušė du įvarčius ir rungtynės baigėsi panevėžiečiams palankiu rezultatu 2:2.

Tačiau kol kas jokios rungtynės neprilygo beveik lygiai prieš aštuonerius metus „Aukštaitijos“ stadione įvykusiam stebuklui. 2006-ų rugsėjo pabaigoje „Ekranas“ namuose priėmė Vilniaus „Žalgirį“. Svečiai užtikrinai pirmavo net 3:0 iki pat 82-os minutės, tačiau per likusias 10 minučių panevėžiečiai vieną po kito pelnė 4 įvarčius ir išplėšė nepamirštamą pergalę 4:3! Įdomu, jog šiose rungtynėse prie triumfo prisidėjo ir dabartinis mėlynų ir raudonų kapitonas Donatas Petrauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)