Kaip šuo ant šieno

„Pinigų dar negavome ir neaišku, ar gausime“, – atsiduso A. Labinas.

Paramą miesto klubams paskirsčiusi Panevėžio savivaldybė „Ekranui“ numatė 130 tūkst. litų, bet verkiant reikalingų pinigų klubas iki šiol negavo, nes už jo nugaros rikiuojasi ilga kreditorių eilė.

Parama buvo įšaldyta sulaukus antstolio, atstovaujančio grupei negauto uždarbio teisme pareikalavusių buvusių ekipos futbolininkų, rašto. Supratusi, kad pervestas lėšas iškart mėgintų išieškoti kreditoriai, savivaldybė iškėlė „Ekrano“ vadovams ultimatumą: iki spalio 1 d. susitarti su antstoliu, antraip parama bus perskirstyta kitoms Aukštaitijos sostinės sporto organizacijoms, mat panaudoti jos senų skolų dengimui neleidžia teisės aktai.

Paskutinę akimirką A. Labinui pavyko įtikinti antstolį atšaukti reikalavimus savivaldybei, kadangi jie tik paspartintų klubo griūtį ir komplikuotų galimybes išmokėti įsiskolinimus.

Bet trečiadienį kalbėdamas su DELFI „Ekrano“ prezidentas dar nesidžiaugė pragiedruliu daugkartinių šalies čempionų komandą apgaubusiose ūkanose.

„Ką reikėjo, tą ir padarėme, o ar padarys savivaldybė – nežinau. Tai turėtų paaiškėti per kelias artimiausias dienas. Mane pasiekė informacija, kad savivaldybė savaip interpretuoja susidariusią padėtį. Nesuprantu, kam žaisti žaidimus: jeigu jai nereikia futbolo klubo, taip ir reikėtų pasakyti. Ta parama mums leistų užbaigti sezoną, nors jo ir ne per daugiausiai liko“, – kalbėjo A. Labinas.

Atakuoja raštais

Sulaukęs 130 tūkst. litų „Ekranas“ galėtų bent šiek tiek sušildyti komandos futbolininkų, jau keturis mėnesius negaunančių nė kelis šimtus litų siekiančių maistpinigių, kišenes.

Tačiau klaustukų dėl klubo ateities tokia suma neišvaikytų, nes ji tėra lašas „Ekrano“ skolų jūroje. A. Labino teigimu, bendri klubo įsiskolinimai viršija 1,5 mln. litų.

Pinigų reikalauja ne tik Dušanas Matovičius, Marko Andjelkovičius, Emilijus Zubas, Giedrius Tomkevičius bei dar keliolika buvusių ekraniečių, bet ir kiti kreditoriai.

„Tą pačią dieną gavome du ar tris antstolių raštus, prieštaraujančius vienas kitam. Iš viso jų tuo pačiu klausimu esame sulaukę, jei neklystu, šešių. Mūsų didžiausia baimė ta, kad skirtos lėšos nukeliaus ne klubo veiklai, o bus areštuotos“, – DELFI aiškino atostogaujančią savivaldybės administracijos direktorę Kristiną Nakutytę pavaduojanti Janina Gaidžiūnaitė.

Apsispręsti dėl „Ekranui“ numatytos paramos miesto valdžia turėtų ketvirtadienį.

Vairininkas – tribūnose

Jei vėlyva finansinė injekcija padėtų panevėžiečiams sužaisti likusias septynerias A lygos sezono rungtynes, vyriausiojo ekipos trenerio Valdo Dambrausko ateitis – dar painesnė.

Kone už dyką šiemet dirbęs specialistas, iš paskutiniųjų stengęsis išlaikyti byrančią komandą, pastarąsias dvi savaites gyvena savotišku streiko režimu. Treneris tebesilanko „Ekrano“ rungtynėse ir bendrauja su ekipos atstovais, bet ant atsarginių suolo jo pareigas perėmė asistentas Marius Skinderis.

DELFI žiniomis, V. Dambrauskas klubo prezidentui buvo iškėlęs ultimatumą: jei iki rugsėjo pabaigos nebus atsiskaityta su treneriais ir žaidėjais, jis paliksiąs „Ekraną“. Antradienį strategas situaciją aptarė su A. Labinu, bet susitikimas aiškumo neįnešė, ir kitą dieną į Vilnių nuvažiavęs V. Dambrauskas susitikimą su „Žalgiriu“ vėl stebėjo iš tribūnų.

Anot A. Labino, trenerį dar labiau nei finansinė klubo padėtis slegia pasklidę įtarimai dėl nesąžiningo komandos žaidimo siekiant užsidirbti iš lažybų.

„Treneris labai nusiminęs dėl to šešėlio, tai – pati didžiausia problema. Be abejo, pinigai – irgi ne paskutinėje vietoje“, – aiškino „Ekrano“ vadovas.

Pasikalbėti su pačiu V. Dambrausku DELFI nepavyko nei antradienį, nei trečiadienį – specialistas telefonu neatsiliepė.

Primename, kad Lietuvos futbolo federacija (LFF) praėjusią savaitę pradėjo tyrimą dėl „Ekrano“ pralaimėjimo „Šiauliams“ rezultatu 2:3.

DELFI jau rašė apie neįprastai dideles sumas, kurios buvo statomos užsienio lažybų kontorose už „Šiaulių“ pergalę. Perspėjimo signalą dėl galimai sutartos dvikovos baigties įžiebė ir agentūra „Sportradar“.

Bet A. Labinui LFF tyrimas neatrodo rimtai.

„Nieko apie jį nežinau, negavau jokio laiško ar rašto. Tik gandų lygyje girdėjau, kad į Panevėžį buvo atvažiavęs pareigūnas ir kalbėjo su kažkuriuo treneriu. Manau, taip neturėtų būti“, – federaciją sukritikavo „Ekrano“ prezidentas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)