Lenktynės. A lygos snaiperių rikiuotės viršuje – ankšta. Pirmą ir septintą čempionato snaiperį skiria vos trys įvarčiai. Niko Tokičius iš „Šiaulių“ yra įmušęs 14, Evaldas Razulis iš Klaipėdos „Atlanto“ – 13, Linas Pilibaitis iš „Žalgirio“ ir Elivelto iš „Ekrano“ – po 12, Lukas Kochanauskas iš „Trakų“, Ričardas Beniušis iš „Kruojos“ ir Tomas Radzinevičius iš „Sūduvos“ – po 11 kartų. Šiame ture kamuolį į tinklą siuntė R. Beniušis, L. Pilibaitis ir T. Radzinevičius.

Nutrūko. „Žalgiris“ nelaimėjo po aštuonių pergalių iš eilės. Pastarąjį kartą čempionai buvo praradę taškų irgi kovodami su „Sūduva“, kai sužaidė lygiosiomis Vilniuje.

Gestas. Po išlyginamojo T. Radzinevičiaus įvarčio „Sūduvos“ futbolininkai šventė rodydami gerai žinomą gestą – imitavo kūdikio sūpavimą. Taip buvo pasveikintas vartininkas Džiugas Bartkus, kuriam praėjusią savaitę gimė sūnus.

Frazė. „Mūsų užduotis buvo kantriai laukti varžovų klaidos. Spausti „Žalgirį“? Kartą jau bandėme spausti ir prisispaudėme“, – „Sūduvos“ taktikos subtilybes, matyt, prisiminęs pirmame rate 1:8 pralaimėtą dvikovą, išdėstė treneris Audrius Ramonas, kuriam perėmus komandos vairą marijampoliečiai iškovojo keturis taškus per dvejas rungtynes.

Susidorojimas. „Trakai“ sumušė Gargždų „Bangą“ 4:0, nors galėjo įmušti bent tris kartus daugiau įvarčių. „Malonu, kad kuriame progas, bet jų išnaudojimą reikia gerinti“, – reziumavo „Senosios sostinės riterių“ treneris Edgaras Jankauskas.

Kvietimas. Gargždų klube – šaltasis karas. A lygos vandenyse vangiai plūduriuojantį „Bangos“ laivą masiškai palieka žaidėjai – pastaruoju metu komanda neteko Šarūno Jurevičiaus, Davydo Arlauskio, Karolio Urbaičio, Evaldo Grigaičio, Aurelijaus Staponkos. „Būtų gerai, jei mūsų klubo vadovai susėstų prie derybų stalo“, – „Bangos“ investuotojus iš užsienio ir rėmėjus iš Lietuvos spręsti susikaupusias problemas viešai paragino treneris Maksimas Tiščenka.

Siautėja. „Kruojos“ rezultatai turėtų šiurpinti varžovus. Iš pastarųjų dešimties A lygos rungtynių Pakruojo komanda laimėjo aštuonerias ir per jas įmušė 25 įvarčius. Šįkart „Kruojos“ auka tapo „Šiauliai“, kurie buvo sumušti 4:1.

Įsismagino. Pakruojo komandos saugas Robertas Vėževičius per trejas rungtynes įmušė keturis įvarčius. Į „Šiaulių“, kuriems atstovavo anksčiau, vartus jis siuntė kamuolį dukart. Prie šiauliečių egzekucijos įvarčiu prisidėjo ir dar vienas buvęs šios komandos žaidėjas – Tomas Birškys.

Spragos. „Šiaulius“ žudė ne tik varžovai, bet ir traumos. Komandos kapitonui Edvinui Jasaičiui aikštę teko palikti dar neįpusėjus pirmajam kėliniui, o kai antrojo viduryje šiauliečiai prarado susižeidusį Stjepaną Babičių, jie buvo priversti žaisti ne visos sudėties, nes keitimų limitas jau buvo išeikvotas.

Treneris. Žaidžiančiojo trenerio Roberto Poškus pasirodymas aikštėje „Klaipėdos granito“ neišgelbėjo. Uostamiesčio derbį ši komanda „Atlantui“ pralaimėjo 0:3. Prieš tai nuo birželio čempionate nežaidęs R. Poškus šįkart antrame kėlinyje rungtyniavo daugiau nei pusvalandį.

Krikštas. Aštuoniolikmečiui Skirmantui Rakauskui rungtynės su „Klaipėdos granitu“ turėtų įsiminti ilgam. „Galvojau, kad sėdėsiu ant suolo, bet pasiuntė į puolimą ir įmušiau“, – įspūdžiais dalijosi į puolėjo poziciją netikėtai perkeltas ir pirmą savo įvartį A lygoje įmušęs „Atlanto“ saugas.

Oficialu. Po pralaimėjimo 1:2 Panevėžyje „Ekranui“ Alytaus „Dainava“ prarado net teorinę galimybę pakilti iš paskutinės turnyro lentelės vietos.

Taurė. Savaitė lygos klubams vėl bus sunki. Prieš savaitgalį vyksiantį turą visoms komandoms, išskyrus šešioliktfinalyje Kazlų Rūdos „Šilui“ pralaimėjusius „Trakus“, teks sužaisti LFF taurės turnyro aštuntfinalyje.