Nors pirmame rungtynių kėlinyje įvarčių nebuvo pelnyta, tačiau puikių progų pasižymėti turėjo abi ekipos. 5-ą minutę Tadas Eliošius įsiveržė į baudos aikštelę ir numetė kamuolį Skirmantui Rakauskui, tačiau puolėjo smūgiuotą kamuolį sugavo vartininkas Tadas Norbutas.

Netrukus kilo didelis pavojus kitoje aikštės pusėje. Granitiečiai surengė puikią ataką kairiuoju kraštu, po perdavimo į baudos aikštelę Aurimas Jurgelevičius atsidūrė vienas prieš vartus, bet iš labai dėkingos situacijos į juos nepataikė. Daugiau aštrių epizodų Roberto Poškaus auklėtiniai pirmajame kėlinyje nesukūrė.

Savo ruožtu „Atlantas“ atakavo daug ir aštriai. Savo meistriškumą ne kartą buvo priverstas rodyti „Klaipėdos granito“ vartų sargas T. Norbutas. Vartininkas ne kartą gelbėjo savo komandą nuo pavojingų šeimininkų smūgių bei perdavimų į baudos aikštelę. Visgi svečių gynyba atsilaikė ir neleido varžovams išsiveržti į priekį pirmoje rungtynių pusėje.

Iš karto po pertraukos atlantiečiai pasiuntė kitą miesto komandą į nokdauną. 46-ąją minutę Ovidijus Verbickas atliko perdavimą S.Rakauskui, kuris įsiveržė į baudos aikštelę ir smūgiavo tiksliai. Tai buvo pirmasis jaunojo futbolininko įvartis šiame sezone.

Išsiveržę į priekį „Atlanto“ futbolininkai stengėsi padvigubinti rezultatą. Du kartus pavojingai smūgiavo T. Eliošius, į vartų stačiakampį nepataikė ir aktyviai rungtyniavęs Donatas Kazlauskas. Po kelių minučių savo komandą išgelbėjo T. Norbutas, kurio neįveikė prieš jį išbėgęs D. Kazlauskas.

Nors 58-ą minutę „Klaipėdos granito“ gretose į aikštę po keitimo žengė žaidžiantysis komandos treneris Robertas Poškus, tačiau granitiečiams aštrumo atakose taip pat stigo.

Paskutiniai dvikovos akcentai buvo sudėti mačo pabaigoje. 83-ią minutę O. Verbickas suklaidino kelis varžovus ir puikiai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą. Po šešių minučių grubiai suklydo granitiečių gynėjas, „Atlanto“ futbolininkai pabėgo į greitą kontrataką ir jos smaigalyje atsidūręs T. Eliošius užtikrintai nuginklavo T. Norbutą.

Dosnūs „Trakų“ puolėjai „Bangos“ gynybai atseikėjo tik keturis įvarčius

Laikinosios sostinės riteriai susigrąžino trumpam prarastą vietą turnyro lentelėje. „Trakai“ savo žiūrovų akivaizdoje paskutinėse turo rungtynėse sukūrė eilę momentų ir nesunkiai įveikė antrame kėlinyje visiškai subyrėjusią Gargždų „Bangą“, savo didžiulę persvarą paversdami keturiais įvarčiais – 4:0 (2:0).

Pirmasis įvartis į svečių vartus krito komandoms dar nespėjus įsibėgėti. Jau 3-ą minutę visiškai laisvas baudos aikštelėje paliktas Linas Klimavičius smūgiu galva į vartų kampą po Vytauto Lukšos pakelto kampinio išvedė „Trakus“ į priekį.

Greitas įvartis pernelyg nuramino riterius ir tik sėkmė jiems padėjo, sužaidus 9-ias minutes. Klaudijus Upstas puikiu perdavimu į baudos aikštelę surado varžovų priežiūros išvengusį Arturą Siryką, kuris pirmuoju smūgiu sudrebino vartų skersinį, antruoju – pataikė tiesiai į vartininką Paulių Grybauską.

Šis pavojaus skambutis pažadino vėl „Bangos“ vartus užgulusius aikštės šeimininkus. Neišnaudojęs galimybės įmušti pačioje dvikovos pradžioje, Ronaldas Solominas labai stipriu smūgiu po skersiniu padvigubino rezultatą 20-ą minutę, Jurijui Mamajevui gražiai kulnu paridenus kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam komandos draugui.

R. Solominas buvo labai arti dublio 33-ią minutę, bei nepataikė į be priežiūros paliktus vartus, kai suklydo juos palikęs ir kumščiu į kamuolį po aukšto perdavimo nepataikęs jaunasis Ignas Driomovas.

Prispausta prie savo vartų „Banga“ laukė progų kontratakoms ir kėlinio pabaigoje surengė gražų išpuolį. K. Upstas labai tiksliu perdavimu atakos smaigalyje surado Eiviną Zagurską, bet gargždiškiui smūgis vienu lietimu nepasiekė ir į vartus pataikyti nepavyko.

Smagiai pradėjusiems ir sugebėjusiems išlyginti žaidimą iškart po pertraukos svečiams entuziazmo užteko vos 15 minučių. Vėliau gynybos linija pakėlė tokį chaosą savo aikštės pusėje, kokį sezono pradžioje demonstravo nebent Alytaus „Dainava“, sudaryta iš miesto sporto mokyklos auklėtinių. Tik svetingi „Trakų“ puolėjai, užtikrintai švaistę idealias progas, išgelbėjo „Bangą“ nuo sutriuškinimo nepadoriu skirtumu.

Lygoje debiutavęs legionierius Andrijus Burdijanas kone pirmuoju prisilietimu leido Lukui Kochanauskui atsidurti vienam prieš gargždiškių vartus, bet komandos draugo klaidą ištaisė laiku jį pasitikęs ir kamuolį atmušęs I. Driomovas.

Kėlinio viduryje aikštėje pasirodęs Dzmitrijus Koubas galėjo įmušti bent tris įvarčius. Kelis kartus iššokęs vienas prieš vartininką, baltarusis galiausiai įsigudrino iš poros nepataikyti į tuščius vartus 78-ą minutę po idealaus Deivido Česnauskio perdavimo. Vis tik legionierius savo tikslą pasiekė dar po keturių minučių, kai, iš vaikiškai suklydusio varžovo perėmęs kamuolį, nesunkiai pasiuntė jį jį į vartų tinklą.

Tragediją „Bangos“ gynyboje 84-ą minutę vainikavo nesėkmingai padėti į gynybą sugrįžęs ir į savo vartus Andriaus Lipskio perdavimą iš kairės nukreipęs A. Sirykas.

Nuo penktojo įvarčio svečius kampinio metu išgelbėjo darsyk patikimai sužaidęs I. Driomovas, pademonstravęs neįtikėtiną reakciją ir kažkokiu būdu sugebėjęs koja atmušti Justino Januševskio smūgį ir poros metrų.

Rezultatai:

Klaipėdos „Atlantas“ 3 - 0 „Klaipėdos granitas“
46' [1 - 0] Skirmantas Rakauskas
83' [2 - 0] Ovidijus Verbickas
89' [3 - 0] Tadas Eliošius

Trakų „Trakai“ 4 - 0 Gargždų „Banga“
4' [1 - 0] Linas Klimavičius
21' [2 - 0] Ronaldas Solominas
82' [3 - 0] Dzmitrijus Koubas
84' [4 - 0] Dzmitrijus Koubas

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris29+5968
2.Trakai29+3056
3.Kruoja29+3055
4.Atlantas29+3046
5.Sūduva29+1946
6.Ekranas29038
7.Granitas29-1630
8.Šiauliai29-1329
9.Banga29-1829
10.Dainava29-1215

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)