Ekipos planus teko koreguoti dėl atšaukto skrydžio, tačiau tai nesugadino komandos nuotaikos ir pasiruošimas rungtynėms vyko sėkmingai.

Pakeistas skrydis ir atsispaudimai

Šeštadienį rinktinė planavo ryte surengti treniruotę ir po pietų iš Miuncheno oro uosto skristi į Boloniją. Tačiau išvakarėse paaiškėjo, kad dėl avialinijos darbuotojų streiko pasirinktas reisas atšauktas.

Bilietus pavyko pakeisti į kitą skrydį - todėl futbolininkai kėlėsi švintant ir iškeliavo iš pat ryto. Tiesa, vietų užteko ne visiems, tad keli rinktinės personalo nariai keliavo šiek tiek vėliau atskirai. Nepaisant to, geros nuotaikos komanda neprarado – nusileidę Bolonijoje žaidėjai iš atsispaudimų lažinosi, kieno bagažas atkeliaus pirmiau.

„Manau, kad tai neišėjo į bloga – atvykome, papietavome, pailsėjome, išvykome į treniruotę. Viskas puiku“, - svarstė gynėjas Vaidas Slavickas.

Diena taip pat baigta pakiliai. Per vakarienę komandos kapitonas Tadas Kijanskas iš komandos draugų ir trenerių priėmė sveikinimus su gimtadieniu. Futbolininkas teko užpūsti 29 žvakutes.

Apsistojo toliau nuo triukšmo

Atvykusi į Italiją komanda nekeliavo tiesiai į San Mariną. Rinktinės vadovai pasimokė iš nesmagios 2004-ųjų patirties. San Marine esančio viešbučio langai buvo atsukti į judrią gatvę ir žaidėjų poilsiui nuo ankstyvo ryto trukdė motorolerių burzgimas.

Tad pasirinkta nuošalesnė ir ramesnė vieta Rimini provincijos miestelyje Monte Colombo. „Vila Leri“ futbolo komandos apsilanko neretai. Čia ant sienų galima rasti Olandijos, Belgijos, Lenkijos, Vokietijos jaunimo (U-21) rinktinių ir kitų komandų nuotraukas.

Gynėjai grįžta į rikiuotę

Rinktinės nariai Italijoje galėjo pasidžiaugti ne tik puikiu oru, bet ir tuo, kad komanda ruošiasi rungtynėms visos sudėties. Vienodai su kitais žaidėjais šeštadienio vakare plušėjo abu dėl traumos paskutinę dvikovą praleidę gynėjai – Vytautas Andriuškevičius ir Marius Žaliūkas.

Todėl rinktinės treneriai veikiausiai turės malonią dilemą - rinktis iš visų 23 žaidėjų.

„Treneriai stengiasi įvertinti, kurie yra geriausios sportinės formos. Kiekvienas žaidėjas labai motyvuotas, kiekvienas nori atstovauti savo šaliai. Manau, kad treneris pasirinks stipriausią vienuoliktuką ir visi eis į aikštę atiduoti visas jėgas su tikslu iškovoti tris taškus“, - kalbėjo saugas Mindaugas Panka.

Sekmadienį komanda treniruos rungtynių stadione. Dvikova tarp San Marino ir Lietuvos rinktinių vyks pirmadienį 21 val. 45 min. Tiesioginė transliacija – per LRT televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)