Tai bus paskutinės mūsiškių rungtynės prieš prasidedant 2016 metų Europos čempionato atrankos varžyboms, kuriose lietuviai startuos išvykoje, rugsėjo 8-ą dieną dvikova su San Marino rinktine.

Taip pat Lietuvos ir JAE rinktinių dvikova bus galima išvysti ir internetu per Futbolo.TV svetainę.

Repeticija Alpių apsuptyje – su šešta pagal pajėgumą Azijos komanda

Austrijoje laukia paskutinė repeticija prieš 2016 metų Europos čempionato atrankos startą San Marine. Prieš svarbiausias kovas mūsiškių varžovu bus komanda, su kuria dar nėra tekę susitikti – Jungtiniai Arabų Emyratai.

Spėjo pažiūrėti ir krepšinį

Antradienio vakare Lietuvos rinktinė iš Vokietijos pervažiavo į Austriją. Alpių pakalnėje komanda apsistojo Fiugenberge „WohlfühlHotel Schiestl“ viešbutyje.

Čia rinktinės nariai galėjo pasijusti tarsi populiariame šių metų filme „Grand Budapest Hotel“ – Schiestlų šeimynai priklausančiame viešbutyje sudarytos puikios sąlygos poilsiui, o langus atsivėria nuostabūs vaizdai.

Tiesa, mažai tikėtina, kad tai padės trečiadienio rungtynėse gynėjams Vytautui Andriuškevičiui ir Mariui Žaliūkui išbėgti į aikštę. Abu futbolininkai kol kas neturėjo galimybės visa jėga pasitreniruoti su komanda ir jų sugrįžimo bus tikimasi oficialioms rungtynėms su San Marinu.

Austrijoje Lietuvos rinktinės žaidėjai įkvėpimo siekė pasisemti ir iš kolegų sportininkų – komandos grafike atsirado laiko inernetu pasižiūrėti antrą pasaulio krepšinio čempionato rungtynių tarp Lietuvos ir Australijos dalį. Tačiau aistringai palaikusiems tėvynainius futbolininkams teko nusivilti - prisiviję varžovus krepšininkai rungtynes vis dėlto pralaimėjo.

Prieš savaitę nenusileido norvegams

Šios dienos Lietuvos futbolo rinktinės varžovai Jungtinių Arabų Emyratų futbolininkai šiemet Europoje - dažni svečiai. Vasaros pradžioje Šveicarijoje jie rezultatu 3:4 nusileido Armėnijos komandai ir 1:0 įveikė Gruziją.

Praėjusį trečiadienį dvikova Norvegijoje su vietos rinktine baigėsi lygiosiomis 0:0. Po rungtynių su lietuviais JAE sekmadienį taip pat išbandys jėgas su Paragvajaus atstovais.

Tai bus pirma Lietuvos ir Jungtinių Arabų Emyratų rinktinių dvikova istorijoje. Su Artimųjų Rytų atstovais prieš trejus metus būtent žaidė Lietuvos „B“ rinktinė, kuri lygiosiomis 1:1 sužaidė su Saudo Arabijos jaunimo (iki 20 metų) komanda.

FIFA pasaulio rinktinių reitinge JAE komanda užima 65-ą poziciją ir lenkia tokias rinktines kaip Izraelio, Airijos, Bulgarijos, nedaug atsilieka nuo Lenkijos.

Tarp Azijos valstybių JAE reitinga yra šešta. Tarp šios komandos pasiekimų - 2007 ir 2013 metais laimėtos Persijos įlankos šalių taurės (Gulf Cup of Nations) varžybos. Nemažą ekipos dalį sudaro žaidėjai, kurie prieš dvejus metus su JAE olimpine rinktine (iki 23 metų) dalyvavo Londono olimpinėse žaidynėse.

Dvikova tarp Lietuvos ir Jungtinių Arabų Emyratų vyks Rytų Tirolio regione esančiame „Tauernstadion“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)