Prieš tai visi klubai pagal koeficientus (skaičiuojami paskutinių 5 metų pasirodymai Europoje) buvo padalinti į keturis krepšelius, iš kurių po vieną ir bus sudarytos grupės.

Čia – nemažai ir netikėtumų: pirmame krepšelyje – šalia tokių grandų kaip Madrido „Real“, FC „Barcelona“, Miuncheno „Bayern“, Londono „Chelsea“, Londono „Arsenal“, Madrido „Atletico“ atsidūrė ir Lisabonos „SL Benfica“ bei FC „Porto“.

Tik antrame krepšelyje – triskart iš eilės Italijos čempionas Turino „Juventus“, stipriausia Anglijos ekipa „Manchester City“, užpraėjusių metų turnyro finalininkė Dortmundo „Borusia“ ir turtingasis „Paris Saint-Germain“,

Dar prastesnės startinės pozicijos – FC „Liverpool“ futbolininkų, kurie priskirti trečiam krepšeliui, kaip ir pavyzdžiui, Maskvos CSKA.

Beje, UEFA nusprendė, kad traukiant burtus į vieną grupę negalės patekti ne tik dvi tos pačios šalies komandos, bet ir Ukrainos bei Rusijos atstovai (dėl įtemptos tarpusavio padėties), taigi Donecko „Šachtar“ tikrai nesusitiks nei su Sankt Peterburgo „Zenit“, nei su jau minėtu CSKA.

Šiemet turnyre – du naujokai: Razgrado „Ludogorec“ iš Bulgarijos ir „Malmo FF“ iš Švedijos. Abu jie, savaime suprantama, priklauso ketvirtam krepšeliui.

UEFA Čempionų lygos burtų traukimo ceremonijos metu bus paskelbtas ir geriausias 2013-2014 metų sezono Europos futbolininkas, kuriuo pretenduoja tapti portugalas Cristiano Ronaldo („Real“), vokietis Manuelis Neueris ir olandas Arjenas Robbenas (abu – „Bayern“). Jį išrinks 54-ių Europos šalių sporto žurnalistai.

Praėjusiais metais šis titulas atiteko prancūzui Franckui Ribery.

UEFA Čempionų lygos grupių varžybų burtų krepšeliai:

Pirmas krepšelis

Madrido „Real“
FC „Barcelona“
FC „Bayern“
Londono „Chelsea“
Lisabonos „Benfica“
Madrido „Atletico“
Londono „Arsenal“
FC „Porto“

Antras krepšelis

Gelzenkircheno „Schalke 04“
Dortmundo „Borussia“
Turino „Juventus“
„Paris Saint-Germain“
Donecko „Šachtar“
FC „Basel“
Sankt Peterburgo „Zenit“
„Manchester City“

Trečias krepšelis

Lėverkuzeno „Bayer 04“
Pirėjo „Olympiakos“
Maskvos CSKA
Amsterdamo „Ajax“
FC „Liverpool“
Lisabonos „Sporting“
Stambulo „Galatasaray“
Bilbao „Athletic“

Ketvirtas krepšelis

Briuselio „RSC Anderlecht“
AS „Roma“
Nikosijos APOEL
Borisovo BATE
Razgrado „Ludogorec“
„NK Maribor“
AS „Monaco“
„Malmo FF“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)