Alytaus „Dainava“ – „Klaipėdos granitas“. Rugpjūčio 14 dieną 21 val. Alytus, miesto stadionas. Anksčiau čempionate – 0:5, 0:2.

Po trečios iš eilės nesėkmės galima buvo pajusti ir panikos požymius. Turbūt tik taip įmanoma įvertinti trenerio Marco Ragini elgesį, kai po beviltiškai pralaimėtų rungtynių „Šiauliams“ jis pažėrė niekinamų komentarų varžovų žaidimui teigdamas, kad futbolą žaidė tik vien komanda – „Dainava“.

Rungtynės su septintą vietą užimančiu „Klaipėdos granitu“ – dar viena galimybė Dzūkijos komandai rasti sėkmės kelią. Juolab kad po triuškinamai pralaimėtų rungtynių Pakruojo „Kruojai“ uostamiesčio futbolininkų treneris Robertas Poškus negailėjo priekaištų savo gynėjams, o klaipėdiečiams šįsyk teks verstis dar ir be praėjusiame ture iš aikštės išvaryto Aivaro Meškinio. Kita vertus, „Dainavai“ dėl nuobaudų padėti negalės puolėjas Kęstutis Balčiūnas ir gynėjas Edvardas Gaurilovas.

„Trakai“ – „Šiauliai“. Rugpjūčio 15 dieną 18 val. Vilnius, LFF stadionas. Anksčiau čempionate – 2:1, 2:0.

Ko jau ko, o ambicijų įmušti ir laimėti trakiškiams tikrai nestigs. Po septynių iš eilės pergalių Senosios sostinės „riteriai“ per dvejas rungtynes su pagrindiniais varžovais turnyro lentelės viršūnėje Vilniaus „Žalgiriu“ ir Marijampolės „Sūduva“ kamuolio į vartus pasiųsti nepajėgė bei sukrapštė vos tašką. Komandos puolėjui Dmitrijui Koubui net teko viešai pareikšti, kad į jokią duobę „Trakai“ nesmuko ir rezultatai pagerės artimiausiu metu. Ar tai reiškia, kad „Šiauliai“ Vilniuje gali atsidurti netinkamu metu? Pažiūrėsime.

Šiauliai“ po trijų pralaimėjimų iš eilės praėjusiame ture iškovojo pergalę, o kroatas Niko Tokičius dabar šaudo negailestingai. Rezultatyviausias A lygos snaiperis po atostogų įmušė tris iš penkių šiauliečių įvarčių.

„Trakams“ šįkart neatstovaus vienas tų, prie kurių įvarčių gerbėjai šį sezoną jau įprato – Jurijus Mamajevas praleis rungtynes dėl kortelių. Varžovai prieš rungtynes skaičiuoja ir kitus nuostolius: „Šiauliams“ neatstovaus diskvalifikuotas Justas Raziūnas, „Trakai“ antrąsyk iš eilės į aikštę eis be sunkiai traumuoto Besikio Amašukelio.

Klaipėdos „Atlantas“ – Marijmpolės „Sūduva“. Rugpjūčio 16 dieną 16 val. Klaipėda, centrinis stadionas. Anksčiau čempionate – 1:0, 1:1.

Šešių iš eilės A lygos dvikovų nepralaimėję ir per tas rungtynes vos sykį praleidę marijampoliečiai pagavo smagų žaidimo ritmą, prieš tai triskart laimėjusio „Atlanto“ įkarštį praėjusiame ture atvėsino „Žalgiris“. Šįkart kova turėtų būti žūtbūtinė, nes „Sūduva“ aršiai mušasi dėl vietų pirmame trejete, o nuo klaipėdiečių, jų pralaimėjimo atveju, net šių komandų keliami dulkių sūkuriai gerokai nutoltų.

„Atlantui“ nebus lengva. Ir dėl to, kad varžovai dabar rodo gerą žaidimą, ir todėl, kad geltoni ir mėlyni turi savų problemų – Edvinas Gertmonas, Dovydas Virkšas, Rokas Krušnauskas dalyvauja peržiūroje Prancūzijoje, Kazimierą Gnedojų, Donatą Kazlauską, Tadą Eliošių užklupo traumos, dėl kurių jie nežaidė su „Žalgiriu“.

Klaipėdiečiams stiprybės galbūt galėtų įkvėpti skaičiai – „Sūduvai“ jie nepralaimėjo nei pernai, nei šiemet. Kita vertus, noras šią seriją nutraukti gali tapti papildomu motyvacijos šaltiniu Marijampolės futbolininkams.

Panevėžio „Ekranas“ – Vilniaus „Žalgiris“. Rugpjūčio 16 dieną 18 val. Panevėžys, „Aukštaitijos“ stadionas. Anksčiau čempionate – 0:0, 0:1.

„Čempionams duosime kovą“, – po pergalės prieš Gargždų „Bangą“ pažadėjo „Ekrano“ treneris Valdas Dambrauskas. Kodėl turėtume netikėti? Žali ir balti į panevėžiečių vartus kamuolį šiemet siuntė mažiau kartų nei į bet kurios lygos komandos – vos vieną per dvejas tarpusavio rungtynes.

„Žalgirio“ treneris Marekas Zubas po rungtynių su „Atlantu“ irgi kalbėjo, kad akistatos su „Ekranu“ – visada išskirtinės. Toks santykis susiklostė dar prieš porą metų, kai panevėžiečiai karaliavo Lietuvos stadionuose, o atgimusi Vilniaus komanda tapo pagrindine jų ramybės drumstėja.

Traumos ir kitos aplinkybės išmušė iš rikiuotės kone visus „Žalgirio“ puolėjus, bet neatrodo, kad čempionams tai būtų didelė bėda – „Atlantui“ dukart įmušė puolėju žaidęs saugas Linas Pilibaitis. Prie nuostolių šįsyk prisidės ir vienintelio visose „Žalgirio“ rungtynėse A lygoje šiemet žaidusio futbolininko – Andro Švrljugos – netektis dėl kortelių, bet „Ekranui“ dėl analogiškų priežasčių neatstovaus gynėjai Aleksandras Šušnjaras bei Sigitas Urbys.

Gargždų „Banga“ – Pakruojo „Kruoja“. Rugpjūčio 17 dieną 12 val. Gargždai, miesto stadionas. Anksčiau čempionate – 1:0, 1:0.

Antrame rate gargždiškiai antrą kartą šį sezoną įveikė „Kruoją“. Nuo to laiko situacija pasikeitė anaiptol ne „Bangos“ naudai. Per septynerias vėliau vykusias rungtynes Gargždų futbolininkai sužvejojo vos vieną tašką, o „Kruoja“ laimėjo penkias iš aštuonių dvikovų ir grįžo į pirmą turnyro lentelės trejetą. Per trejas laimėtas rungtynes po atostogų Pakruojo komanda įmušė net 13 įvarčių, „Banga“ – per trejas pralaimėtas - vos vieną.

Gerų emocijų niekam Gargžduose, suprantama, nepridėjo ir sutartų rungtynių skandalas, į kurį klubą įvėlė investuotojai iš Rusijos. „Bangai“ teko viešai atsiprašinėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)