Zagrebe 0:2 šeimininkams pralaimėjęs „Žalgiris“ užbaigs sezoną Europoje vos jį pradėjęs, jei nesugebės sukurti sensacijos ir apiberti „Dinamo“ vartus ginančio atsarginio Portugalijos rinktinės vartininko Eduardo taikliais smūgiais.

Tokį šiaudą UEFA Čempionų lygos antrame atrankos etape skęstančios komandos vairininkas regi prieš save.

„Norėjau, kad dar turėtume šansą išsigelbėti Vilniuje, ir, manau, jį tikrai turime. Niekas dar nenulemta. Žinoma, geriau būtume svečiuose pralaimėję bent jau 0:1, bet pirmame mače „Dinamo“ įrodė esantys favoritai. Dabar turime maksimaliai išnaudoti tribūnų palaikymą ir atliktus namų darbus analizuojant varžovą prieš rytoj laukiantį mūšį“, – rungtynių išvakarėse kalbėjo M. Zubas.

Specialistas iš Lenkijos vylėsi, jog svečius kiek sutrikdys ir dirbtinė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadiono danga, kurią pavadino svarbiu faktoriumi.

„Jie bus nustebę“, – teigė Lietuvos čempionų strategas.

Vis dėlto nustebinti kroatus „Žalgiris“ pirmiausia norėtų savo paties žaidimu. Jei pirmose rungtynėse vilniečiai beveik nesukūrė grėsmės varžovų vartams ir didžiąją mačo dalį gynėsi savoje aikštės pusėje, šįkart jie tvirtina paruošę kitokią taktiką.

„Startinė vienuolikė bus kitokia nei Zagrebe. Yra nedidelių traumų, be to, šiek tiek koreguosime savo taktiką: labiau rizikuosime, daugiau pulsime. Norime bent jau sirgaliams suteikti gerų emocijų“, – sakė M. Zubas.

„Bus visiškai kitokios rungtynės. Ten žaidėme atsargiai, o dabar neturime ko prarasti. Tai nereiškia, kad strimgalviais lėksime į priekį, bet atakuosime daug. Aikštėje tikrai pamatysite visiškai kitokį vaizdą. Jei pernai čia krito Poznanės „Lech“, tas pats gali nutikti ir „Dinamo“, – sėkmingo pernykščio pasirodymo UEFA Europos lygos atrankoje prisiminimais save ir komandos draugus drąsino gynėjas Georgas Freidgeimas.

Tuo tarpu atakų smaigalyje rungtyniaujančiam „Žalgirio“ naujokui iš Brazilijos Adžiui antradienį reikės ne tik padrąsinimų, bet ir didesnės komandos draugų pagalbos. Tai pabrėžė patys Vilniaus klubo atstovai.

„Adis yra patyręs puolėjas, bet jam reikia saugų, krašto žaidėjų pagalbos. Bandydamas pralaužti gynybą vienas jis turi didelių problemų. Varžovų krašto gynėjas dažnai eina į puolimą, todėl lieka erdvės, reikia tai išnaudoti“, – svarstė saugas Jakubas Wilkas.

„Turime tokius žaidėjus, kokius turime. Manau, pirmiausia reikia keisti ne atskirus atlikėjus, o visą žaidimo strategiją“, – pridūrė M. Zubas.

Atsakomąsias rungtynes Vilniaus LFF stadione „Žalgiris“ ir „Dinamo“ žais antradienį, nuo 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)