Tarp jų buvo ir mažiausiai du ištikimi futbolo fanai, kurie skrido į Naujosios Zelandijos sostinę Velingtoną palaikyti „Newcastle United“ klubo draugiškame turnyre. Deja, 60-mečiui Johnui Alderiui ir 28-erių metų Liamui Sweeney savo tikslo pasiekti nepavyko – abu britai, kaip ir visi kiti ketvirtadienio skrydžio iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą, dalyviai žuvo.

Tai sužinoję niukasliečiai plūdo prie „St James Park“ stadiono ir dėjo gėles prie Bobby Robsono statulos.

Oficialų pranešimą išplatino ir „Newcastle United“ klubas, pažadėjęs, kad J. Alderio ir L. Sweeney atminimas bus pagerbtas prieš pirmas naujojo „Premier“ lygos sezono rungtynes su „Manchester City“, rugpjūčio 17 d.

„Tiek aš, tiek ir žaidėjai yra šokiruoti tokių tragiškų naujienų. Visi žinojome, kokie atsidavę ekipai buvo Johnas ir Liamas, kurie dar šį pirmadienį buvo su mumis per ikisezoninį mačą su Oldamo „Athletic“ (1:2) ekipa.

Tai, kaip stipriai jie mylėjo „Newcastle United“, parodo jų pasiryžimas keliauti beveik per visą pasaulį į Naująją Zelandiją. Nuoširdi mūsų užuojauta jų šeimoms ir draugams“, – tarė komandos vyriausiasis treneris Alanas Pardew.

Niukaslo komandai atstovauja net keturi olandai – vartininkas Timas Krulis, gynėjas Darylas Janmaatas ir saugai Siemas de Jongas bei Vurnon Anita. Pirmi du dalyvavo planetos pirmenybės Brazilijoje

„Johnai Adleri ir Liamai Sweeney, ilsėkitės ramybėje... Tegul Dievas laimina jūsų sielas“, – socialiniuose tinkluose rašė T. Krulis ir Leroy Feras.

„Visos mano maldos, skirtos jums“, – pridūrė jiems buvęs „Newcastle United“ žaidėjas Yohanas Cabaye.
„Newcastle United“ pagerbs žuvusius fanus prieš pirmas „Premier“ lygos rungtynes

Tai antra pagal olandų aukų skaičių lėktuvo katastrofa per visą istoriją – po siaubingos 1977 m. tragedijos, kai Tenerifėje sudužus dviem „Boeing 747” žuvo 238-i Olandijos piliečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)