Vokietis su UEFA Čempionų lygos laimėtojais pasirašė 6 metų sutartį. Kontrakto sąlygos neatskleidžiamos.

DELFI primena, kad FIFA partnerės kompanijos „Castrol Index“ sudaromame reitinge T. Kroosas buvo pripažintas naudingiausiu pasaulio pirmenybių žaidėju.

Per septynerias pirmenybių dvikovas vokietis žaidė 690 minučių, pelnė 2 įvarčius (abu į brazilų vartus 7:1 laimėtame pusfinalyje), atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir perėmė 20 kamuolių. Be to 31% jo reidų buvo sėkmingi ir net 84.8% perdavimų – tikslūs.

Jis aplenkė tokius futbolininkus kaip olandai Arjenas Robbenas, Stefanas de Vrijis, komandos draugai Matsas Hummelsas ir Thomasas Mulleris bei „Auksiniu kamuoliu“ apdovanotas Lionelis Messi. Argentinietis sąraše – vos 11-as.

„Karališkojo“ klubo sirgaliams T. Kroosas bus pristatytas ketvirtadienio popietė „Bernabeu“ stadione, po to, kai jam bus atliktas medicininis patikrinimas.

Vokietis prie „Bayern“ ekipos prisijungė būdamas 16-os metų ir „Bundeslygoje“ sužaidė 176 rungtynes. Futbolininkas 18-ai mėnesių buvo paskolintas Lėverkuzeno „Bayer“ ekipai, bet grįžęs į Miuncheną laimėjo tris „Bundeslygos“ titulus ir tris Vokietijos taures.

T. Kroosas taip pat tapo istorinio trigubo laimėjimo dalimi, kuomet 2012-2013 metų sezone „Bayern“ klubas triumfavo UEFA Čempionų lygoje, UEFA Super taurėje ir FIFA pasaulio klubų turnyre.

Saugas, kurio sutartis su „Bayern“ būtų pasibaigusi po metų, buvo siejamas ir su „Manchester United“ komanda.

„Norime padėkoti Toni Kroosui už jo praleistą laiką Miunchene. Kartu džiaugėmės puikiomis pergalėmis, todėl norime palinkėti jam ir jo šeimai kuo didžiausios sėkmės Madride“, - sakė „Bayern“ vadovas Karlas-Heinzas Rummenigge.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)