184 cm ūgio futbolininkas jau ketvirtadienio rytą dalyvavo komandos treniruotėje, bet rungtynes su Beer Ševos „Hapoel“ dėl nuovargio po ilgos kelionės iš Brazilijos dar praleido.

Profesionalo karjerą A. Rocha pradėjo gimtinės San Paulo „Nacional“ klube. 2007 metais puolėjas persikėlė į Europą ir pasirašė kontraktą su Linco LASK (Austrija).

Po metų brazilas tapo kito Austrijos klubo - Klagenfiurto „Austria Karnten“ - nariu ir šalies čempionate per 17 rungtynių pelnė 10 įvarčių. Po tokio sėkmingo sezono puolėją įsigijo vokiečių Kotbuso „Energie“. Deja, Vokietijoje futbolininkas per 3 sezonus dėl sunkios traumos sužaidė vos vieną mačą.

2012-aisiais A. Rochai teko viską pradėti iš naujo. Naujam startui puolėjas pasirinko Chiajnos „Concordią“ Rumunijoje. Šioje ekipoje brazilas per 15 mačų pelnė 8 įvarčius ir padėjo jai išsaugoti vietą Rumunijos elitinėje lygoje.

Tokių rezultatų užteko, kad A. Rochai pasiūlymą pateiktų Bukarešto „Steaua“. 2012-2013 metų sezoną puolėjas praleido garsiausiame Rumunijos klube ir jam per 16 rungtynių šalies čempionate pelnė 9 įvarčius.

2012-ųjų vasarą A. Rocha apsilankė ir Vilniuje. Tuomet Europos lygos atrankos varžybose „Steaua“ susitiko su Panevėžio „Ekranu“, kuris namų rungtynes žaidė sostinės LFF stadione. Pirmąsias rungtynes Vilniuje „Steaua“ laimėjo 2:0, o atsakomąsias Bukarešte - 3:0. Rumunijoje pirmąjį ir trečiąjį rumunų įvarčius pelnė A. Rocha.

Vėliau „Steaua“ rungtyniavo Europos lygos grupių etape, o brazilas žaidė su tokiomis komandomis kaip Londono „Chelsea“, Amsterdamo „Ajax“, „Stuttgart“, „Kobenhavn“ ir „Molde“.

Praeitą sezoną „Žalgirio“ naujokas rungtyniavo Japonijoje. Tekančios saulės šalies čempionate Osakos „Gamba“ ekipai brazilas per 13 rungtynių pelnė 9 įvarčius.

„Džiaugiuosi, kad „Žalgiriui“ pavyko įsigyti daug patirties turintį aukšto lygio puolėją, kuriuo domėjosi ne vienas žinomas Europos klubas. Konkurencija buvo tikrai didelė, - sakė „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius. - Smagu, kad Adi nusprendė pasirinkti žaidimą Vilniuje, su juo siejame labai dideles viltis.“

„Žalgiryje“ A. Rocha turėtų debiutuoti sekmadienį per draugišką dvikovą su Nikosijos APOEL.

Žalgiriečiai įveikė Izraelio vicečempionus

„Žalgirio“ komanda per kontrolines rungtynes Lenkijoje su Izraelio vicečempionu Beer Ševos „Hapoel“ iškovojo pergalę rezultatu 1:0 (0:0). Vienintelį įvartį 79 min. po kampinio pelnė Algis Jankauskas.

„Žalgiris“ pirmajame kėlinyje visiškai dominavo aikštėje, o Izraelio komanda per 45 minutes atliko vos vieną tolimą smūgį vartų link.

Žalgiriečiai pirmą pavojingą ataką surengė jau 2 minutę. R. Radavičius iš kairiojo krašto pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, ten prie jo pirmas spėjo L. Pilibaitis, bet puolėjo pozicijoje vėl žaidusiam mūsų saugui įvarčio pelnyti nepavyko.

Itin arti įvarčio „Žalgiris“ buvo du kartus. 14 min. M. Kuklys puikiu perdavimu išvedė S. Nyuiadzi vieną prieš varžovų vartininką. Prancūzas suklaidino varžovų vartų sargą, bet į tuščius vartus smūgiavo iš gana aštraus kampo ir nepataikė.

35 min. D. Šemberas ir S. Nyuiadzi surengė dar vieną gražią ataką kairiuoju kraštu. Išpuolio pabaigoje kamuolys atiteko M. Kukliui, kurio iš 25 metrų smūgiuotas kamuolys praskriejo truputį virš skersinio.

Pirmajame kėlinyje M. Kuklys tolimais smūgiais laimę bandė dar keletą kartų, bet rimtas pavojus „Hapoel“ vartams nekilo. Iš toli po kartą taip pat smūgiavo D. Šemberas bei S. Nyuiadzi, bet jiems taip pat nepavyko pataikyti į vartus.

Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ komanda per kontrolines rungtynes su Izraelio vicečempionu Beer Ševos „Hapoel“ iškovojo pergalę rezultatu 1:0 (0:0).

Per pertrauką Marekas Zubas pakeitė abu kairiajame krašte žaidusius futbolininkus – R. Radavičiaus ir S. Nyuiadzi vietą užėmė Egidijus Vaitkūnas ir Vaidotas Šilėnas.

55 min. būtent po V. Šilėno smūgio nuo baudos aikštelės kampo varžovų vartininkas šuolyje nukreipė kamuolį į kampinį. Atliekant šią standartinę padėtį oro dvikovą laimėjo S. Kerla, bet bosnio gava smūgiuotas kamuolys nuskriejo greta vartų.

61 min. dar kartą klastingu smūgiu iš toliau laimę pabandė M. Kuklys, bet kamuolys ir vėl praskriejo truputį virš vartų.

67 min. „Hapoel“ pirmą kartą šiose rungtynėse atliko smūgį į vartų plotą, bet po rikošeto kamuolys atskriejo A. Bražinskui tiesiai į rankas.

Į šį išpuolį vilniečiai atsakė pavojingu tolimu L. Pilibaičio, kuris po Andriaus Veličkos pasirodymo aikštėje atsitraukė į saugų grandį, smūgiu. Kamuolys eilinį kartą nuskriejo virš vartų. Lygiai taip pat baigėsi ir analogiškas P. Janušausko bandymas 70-ąją min.

79 min. vilniečiams pagaliau pavyko savo žaidybinį pranašumą paversti įvarčiu. Po M. Kuklio pakelto kampinio „Hapoel“ futbolininkai visiškai vieną paliko A. Jankauską ir šis kaire koja nepaliko vilčių varžovų vartininkui – 1:0!

Per paskutiniąsias mačo 10 min. vilniečiai ir toliau kontroliavo žaidimą, bet pavojingų momentų nebesukūrė.

Kitas kontrolines rungtynes Lenkijoje „Žalgiris“ žais liepos 6 dieną su Kipro čempionu Nikosijos APOEL.

Rungtynės:

Vilniaus MFD „Žalgiris“ 1 – 0 Beer Ševos „Hapoel“
79' [1 – 0] Algis Jankauskas

„Žalgiris“: Armantas Vitkauskas (62' Aivaras Bražnskas), Andro Švrljuga, Semir Kerla (73' Mantas Fridrikas), Algis Jankauskas, Ramūnas Radavičius (46' Egidijus Vaitkūnas), Jakub Wilk (62' Pavel Komolov), Artūras Žulpa (66' Andrius Velička), Mantas Kuklys (83' Kristis Andreou), Deividas Šemberas (62' Paulius Janušauskas), Serge Nyuiadzi (46' Vadotas Šilėnas), Linas Pilibaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)