Gargždų klubas namuose žais prieš „Sligo Rovers“, Klaipėdos ekipa Liuksemburge rungtyniaus prieš „Differdange 03“ komandą, p panevėžiečiai Belfaste susitiks su vietos „Crusaders“. Atsakomosios rungtynės įvyks liepos 10 dieną.

Gargždų „Bangos“ ekipa UEFA Europos lygoje rungtyniaus antrą kartą istorijoje. Pirmasis bandymas buvo nesėkmingas – „Banga“ du kartus nusileido „Qarabaq“ futbolininkams.

Ketvirtadienio varžovas – 2012-ųjų Airijos čempionas „Sligo Rovers“. Praėjusį sezoną šis klubas UEFA Čempionų lygos atrankos antrajame etape ir dukart pralaimėjo „Molde“ (Norvegija) komandai. 2013 metų Airijos lygoje „Sligo Rovers“ iškovojo trečią vietą.

Šiųmetis „Rovers“ sezonas Airijos lygoje nepasižymi stabilumu – po 17 rungtynių klubas užima penktą vietą, iškovojęs 7 pergales, pralaimėjęs 6 kartus bei lygiosiomis sužaidęs 4 kartus. Prie komandos vairo neseniai stojo naujas treneris Johnas Colemanas.

J.Colemanas klubo svetainei pasidalino savo lūkesčiais įveikti Gargždų klubą jau pirmame susitikime Lietuvoje: „Mes nevyksime dėl nerezultatyvių lygiųjų. Noriu ten išvykti ir laimėti, nes tai suteiks didžiulę galimybę patekti į kitą etapą“.

Kaip ir airių, „Bangos“ forma taip pat banguoja. Nuo gegužės pabaigos per penkerias rungtynes gargždiškiai „SMSCredit.lt A lygoje“ pergalių neiškovojo ir smuktelėjo į septintą turnyro lentelės vietą.

Klubo sudėtyje įvyko permainos: atsisveikinus su saugu Aleksandu Ruskichu ir gynėju Artiomu Dolženka, „Bangą“ papildė VMVD „Žalgirio“ saugas Eivinas Zagurskas. Į Europos lygos rungtynių paraišką taip pat įtraukti rusas saugas Valerijus Makijevas bei ukrainietis puolėjas Arturas Sirykas.

Klaipėdos „Atlantas“ į Europos turnyrus grįžta po devynerių metų pertraukos. Penktą vietą Lietuvoje užimantis „Atlantas“ nuo gegužės vidurio nestabiliai žaidė „SMSCredit.lt A lygos“ pirmenybėse ir pralaimėtų rungtynių seriją nutraukęs tik dvikovoje su Alytaus „Dainava“.

Rengdamasis Europos lygos atrankai „Atlantas“ sužaidė draugiškas rungtynes su Lenkijos klubais Varšuvos „Legia“ ir Ščecino „Pogon“. Klaipėdos komandą sustiprino jaunasis vartininkas Edvinas Gertmonas bei gynėjas iš Latvijos Antonas Jemelinas.

„Reikia pamiršti nesėkmes Lietuvoje ir kautis iš visų jėgų. Turėjome puikias sąlygas pasiruošti Lenkijoje. Todėl tikiu, kad viskas bus gerai“,– dienraščiui „Vakarų ekspresas“ sakė „Atlanto“ saugas Andrius Bartkus.

Uostamiesčio ekipos varžovas „Differdange 03“ gali tik pasirodyti lengvai įveikiamas: ši Liuksemburgo komanda savo pajėgumą pademonstravo pernai atrankoje į Europos lygą, kai įveikė „Laci“ (Albanija) bei „Utrecht“ (Olandija), o trečiajame atrankos etape tik po baudinių serijos nusileido „Tromso“ (Norvegija) futbolininkams.

2013-14 metų sezone Liuksemburgo čempionate iškovojęs trečią vietą „Differdange“ pelnė galimybę pakartoti savo odisėją į Europos lygą nuo pirmojo atrankos etapo. Šiuo metu Liuksemburgo pirmenybėse vyksta pertrauka tarp sezonų.

Pastaraisiais metais įpratusi prie dalyvavimo UEFA turnyruose Panevėžio „Ekrano“ ekipa šiemet iš Lietuvos atstovų išsiskirs itin jaunu amžiumi – daugeliui žaidėjų tai bus debiutas tokio rango varžybose.

Šeštą vietą Lietuvos pirmenybėse užimančio „Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas atsargiai prognozavo klubo galimybes patekti į antrą atrankos etapą.

„Varžovų žaidimas grįstas vien fizine jėga. Apie kūrybingumą, išradingumą nėra kalbos. Vien kova, aukšti perdavimai. Man, kaip treneriui, vienintelis rezultatas, kuris tenkintų – pergalė, bet viskas priklauso nuo pačio žaidimo. Jeigu visas užduotis įgyvendinsime, turėsime palankų rezultatą“, – klubo svetainei teigė Panevėžio komandos treneris.

Panevėžio klubas išvykoje versis be traumuotų kapitono Donato Petrausko ir problemas dėl vizos patyrusio Uchennos Umeho paslaugų.

„Ekrano“ varžovas – 2013 metų Šiaurės Airijos vicečempionai Belfasto „Crusaders“ – pernai žaidė pirmajame Europos lygos etape ir buvo eliminuoti Trondheimo „Rosenborg“ (Norvegija) klubo. Balandį finišavusiame Šiaurės Airijos čempionate „Crusaders“ užėmė trečią vietą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)