Atotrūkis. Vilniaus „Žalgiriui“, „Trakams“, Marijampolės „Sūduvai“ ir Pakruojo „Kruojai“ iškovojus pergales, šis ketvertas šoko pirmyn. Marijampolės ir Pakruojo komandos prieš penktoje pozicijoje esantį Klaipėdos „Atlantą“ pirmauja jau šešiais taškais. Tarp klaipėdiečių ir priešpaskutinėje, devintoje, pozicijoje esančių „Šiaulių“ liko tik keturių taškų intervalas.

Trivaldystė. Du veteranai ir legionierius – tokia dabar yra rezultatyviausių „SMScredit.lt A lygos“ futbolininkų sąrašo viršūnė. Paskutiniajame antrojo rato ture devintuosius savo įvarčius šį sezoną įmušė 34-erių Ričardas Beniušis iš „Kruojos“, 33-ejų Tomas Radzinevičius iš „Sūduvos“ ir „Šiaulių“ kroatas Niko Tokičius.

Tyrimas. Prieš rungtynes su „Žalgiriu“ Gargždų „Bangą“ užgriuvo rūpesčiai – UEFA susidomėjo įtartinomis gargždiškių rungtynėmis su Klaipėdos „Atlantu“. Po pralaimėjimo vilniečiams 0:1 „Bangos“ treneris Maksimas Tiščenka pabrėžė, kad nesąžiningais žaidimais įtariamas vartininkas Soslanbekas Aršijevas žaidė puikiai, tuo įrodydamas, kad įvarčių tyčia nepraleidinėja.

Puolimas. „Žalgirio“ treneris Marekas Zubas eksperimentavo. Dvikovoje su „Banga“ sužaidus daugiau nei valandą į puolėjo poziciją jis pastūmė Serge'ą Nyuiadzi, o rungtynių pabaigoje jį pakeitė Ryčiu Leliūga. „Neprisimenu, kada pastarąjį kartą žaidžiau puolėju. Gal prieš penkiolika metų, kai buvau 110 cm ūgio su kepure“, – įspūdžiais dalijosi šis saugas.

Kontrastas. Per antrąjį „SMScredit.lt A lygos“ čempionato turą Gargždų komanda surinko vos šešis taškus. Palyginimui – pirmajame čempionato ketvirtyje jų buvo sukaupta 17, o „Banga“ dabar atsidūrusi šeštoje turnyro lentelės pozicijoje, ratą baigė antra, atsilikdama tik nuo „Žalgirio“.

Atkarpa. Antroje turnyro lentelės pozicijoje pirmąją čempionato dalį baigė lygos debiutantai „Trakai“. Edgaro Jankausko treniruojama komanda 4:0 palaužė absoliučią autsaiderę Alytaus „Dainavą“, nors pirmojo įvarčio senosios sostinės riteriams teko laukti daugiau nei valandą. Per pastarąsias penkerias rungtynes trakiškiai iškovojo penkias pergales, įmušė 11 įvarčių ir nepraleido nė sykio.

Krizė. Šalies vicečempionas „Atlantas“ – priešingame sėkmės poliuje. Namuose 1:3 „Kruojai“ pralaimėję klaipėdiečiai patyrė jau ketvirtą nesėkmę iš eilės. Per pastaruosius šešis turus uostamiesčio komanda surinko tik tašką.

Frazė. „Nežinau, kas mums atsitiko. Laukia „Dainava“, taip žaisdami gal bent ją nugalėsime“, – žodžių į vatą nevyniojo „Atlanto“ žaidėjas Tadas Eliošius.

Broliai. T. Eliošius su pergale šįsyk galėjo pasveikinti jaunesnįjį brolį – Tautvydas Eliošius šį sezoną yra vienas „Kruojos“ lyderių.

Treneris. Pakruojo komandai laimėti nesukliudė ir ta aplinkybė, kad dėl šeiminių priežasčių namo į Kazachstaną teko išvykti treneriui Vladimirui Čeburinui. Ant kapitono tiltelio jį sėkmingai pakeitė asistentas Aidas Dambrauskas.

Trys. Prie pergalės prieš „Klaipėdos granito“ futbolininkus „Sūduvos“ saugas Karolis Chvedukas prisidėjo trimis įvarčiais. Kaip pastebėjo pats futbolininkas, tokį tikslių smūgių fejerverką jam pavyko papilti bene pirmą kartą per karjerą.

Nuovargis. „Jau po pirmojo kėlinio matėme, kad, jei galėtume, turėtume pakeisti aštuonis pagrindinės sudėties futbolininkus“, – apie tai, kad komanda yra fiziškai išsunkta, po nutrūkusios penkerių iš eilės nepralaimėtų rungtynių serijos kalbėjo „Klaipėdos granito“ trenerio Roberto Poškaus asistentas Tomas Ražanauskas.

Atsiprašymas. Apie nuovargį po pralaimėjimo „Šiauliams“ 0:2 kalbėjo ir Panevėžio „Ekrano“ treneris Valdas Dambrauskas: „Žaidžiame kas tris dienas, todėl šįkart suteikėme šansą tiems, kurie rungtyniauja mažiau. Nesame patenkinti jų žaidimu. Manau, kad ir jie patys nepatenkinti“. Pastebėjęs, kad panevėžiečiai prastai žaidė nuo pirmos iki paskutinės minutės, treneris viešai atsiprašė „Ekrano“ sirgalių.

Pirmyn.Šiauliai“ iškovojo trečią pergalę iš eilės. Prieš tai Saulės miesto komanda per 15 turų irgi buvo laimėjusi triskart. „Kitas – „Žalgiris“, – šyptelėjo įvartį „Ekranui“ įmušęs „Šiaulių“ gynėjas Vytas Gašpuitis, primindamas, kad prieš vidurvasario atostogas komandai liko sužaisti vienerias rungtynes – su „SMScredit.lt A lygos“ lyderiais.