Rungtynių pradžioje akivaizdžiai dominavo svečiai iš sostinės, žalgiriečiai naudojosi varžovų techniniu broku ir atliko kelis smūgius į vartų plotą bei jų link. Visgi, nei vienas bandymas didesnių problemų vartininkui Eduardui Kurskiui nesukėlė.

Atlaikę pirmąjį šturmą klaipėdiečiai įsidrąsino ir surengė keletą aštresnių atakų prie „Žalgirio“ vartų. Įkirtęs į baudos aikštelę ir sulaukęs aštraus perdavimo arti tikslo buvo Jevgenijus Morozas, tačiau jo smūgiuotą kamuolį Armantas Vitkauskas efektingame šuolyje nukreipė už galinės linijos.

Antroje pirmojo kėlinio pusėje iniciatyva vėl priklausė žalgiriečiams, bet „Klaipėdos granitas“ drausmingai gynėsi ir neleido prie savo vartų kurti pavojingų situacijų. Patikimai žaidė tiek E. Kurskis, tiek komandos gynėjai.

Po pertraukos kiek netikėtai „Klaipėdos granitas“ išsiveržė į priekį – standartinės padėties metu po puikaus Tamazio Čargeišvilio perdavimo į baudos aikštelę įvartį galva pelnė Zigmantas Jesipovas. Net ir įmušę įvartį klaipėdiečiai nevengė atakuoti bei naudotis pasimetusių „Žalgirio“ žaidėjų klaidomis.

Šeimininkai nepriekaištingai gynėsi, bet svečių spaudimas didėjo ir 75-ą minutę į klaipėdiečių vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys. Andro Švrljugai smūgiavus kamuolys atsimušė į gynėjo Aivaro Lukošiaus ranką, o teisėjas Darius Petraška nedvejodamas konstatavo taisyklių pažeidimą.

Prie žymos stojo Andrius Velička, tačiau jo bandymą atrėmė puikiai sužaidęs E. Kurskis. Visgi, po tokios nedėkingos situacijos „Žalgiris“ nepasidavė ir kovojo toliau.

Po kelių akimirkų nuo Jakubo Wilko smūgio komandą vėl gelbėjo E. Kurskis, o kilus chaosui kampinio metu šeimininkams nusišypsojo sėkmė – kamuolys atsimušė į skersinį nuo klaipėdiečių gynėjo galvos ir atšoko į žaidėjų tankumyną, kuriame staigesni buvo „Klaipėdos granito“ žaidėjai likvidavę kilusį pavojų.

Tačiau 86-ą minutę „Klaipėdos granitas“ kapituliavo – savo klaidą prasiveržęs kairiuoju atakos kraštu ištaisė A.Velička, atlikęs tikslų perdavimą Serge‘ui Nyuiadzi, kuris iš arti pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.

Atrodė, kad „Žalgiris“ pajutęs kraujo skonį sieks žūtbūt iškovoti pergalę, bet puiki šeimininkų kontrataka pražudė svečius. 89-ą minutę T. Čargeišvilis atliko ilgą perdavimą į kairįjį atakos kraštą Ernestui Veliuliui, kuris skersavo kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam Zigmantui Jesipovui. Saugas nesuklydo ir puikiu smūgiu dešine koja išvedė savo komandą į priekį.

Po šio akibrokšto žalgiriečiai dar bandė gelbėtis, bet laiko buvo likę per mažai. Finalinis teisėjo švilpukas konstatavo pirmąjį sensacingą „Žalgirio“ pralaimėjimą šiame sezone.

Kitose rungtynėse „Trakai“ iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės. Edgaro Jankausko kariauna išvykoje įveikė vieną iš pagrindinių konkurenčių kovoje dėl antrosios vietos Pakruojo „Kruoją“ minimalia persvara 1:0 (0:0).

Gerą formą pastaruoju metu demonstruojantys „Trakai“ įsitvirtino antroje turnyro lentelės vietoje. Patyrusi nesėkmę šiaurės Lietuvos komanda nukrito vienu laipteliu žemiau ir trečiąja vieta dalinasi kartu su Marijampolės „Sūduva“.

Iniciatyva kone viso kėlinio metu priklausė „Kruojai“, ieškojusiai kelių link į gynybą atsitraukusių trakiškių vartų. Aktyviai flangais atakas rengę aikštelės šeimininkai stengėsi perdavimais į baudos aikštelę surasti Ričardą Beniušį, bet varžovų gynyba rezultatyviausia Pakruojo komandos futbolininką prižiūrėjo labai akylai ir šansų smūgiams nesuteikė.

Varžovų klaidų laukę „Trakai“ stengėsi žaibiškai pereiti į puolimą. Keletą kartų perėmę kamuolį aikštės viduryje iš neatsargiai sužaidusių priešininkų, svečiai galėjo surengti pavojingas kontratakas, tačiau kartą Povilo Krasnovskio perdavimą sugavo Martynas Matuzas, kitąsyk pakruojiškiai buvo priversti pražanga stabdyti Vytautą Lukšą.

Pirmoje rungtynių pusėje stadione susirinkę žiūrovai pavojingais momentais lepinami nebuvo, abiejų komandų vartininkai darbo praktiškai neturėjo. Tik 40-ą minutę „Kruojai“ prireikė M. Matuzo pagalbos, kai pavojingai pažeme į apatinį vartų kampą kamuolį pasiuntė P. Krasnovskis.

Po pertraukos Pakruojyje lietų trumpam pakeitė saulė. Pasikeitimų įvyko ir „Trakų“ žaidime. Aktyviai pradėję antrąjį kėlinį svečiai jau po dviejų minučių išsiveržė į priekį. V. Lukša idealiu perdavimu viena prieš vartus baudos aikštelės kairėje pusėj išvedė Dzmitrijų Koubą. Legionierius savo šansą išnaudojo.

Po minutės puolėjas galėjo darsyk atsidurti vienas prieš vartus, tačiau Jurijaus Kendyšo perdavimas buvo šiek tiek per stiprus ir D. Koubas kamuolio nepasiekė.

„Kruoja“ atsakė pavojinga ataka, kurios smaigalyje atsidūrė galva kamuolį į vartus pabandęs nukreipti Robertas Vėževičius. Tačiau aikštės šeimininkų entuziazmą kiek atvėsino vėl prapliupęs stiprus lietus, iškart pakoregavęs abiejų komandų žaidimą. Pasipylė netaiklūs perdavimai.

Kėlinio viduryje po kovos su varžovu baudos aikštelėje krito D. Koubas ir ėmė apeliuoti į teisėją, prašydamas 11 m. baudinio. Teisėjas pražangas neįžvelgė.

72-ą minutę svečiai griebėsi už galvos, kai puikiu ir labai tolimu baudos smūgiu V. Lukša sudrebino vartų skersinį. Po poros minučių svečiai neišnaudojo dar vienos puikios progos, kai, gynėjams nutraukus pavojingą perdavimą iš kairės, pirmasis prie kamuolio atsidūrė P. Krasnovskis, tačiau jo smūgį sugebėjo koja atremti M. Matuzas.

Rungtynėms baigiantis, „Kruoja“ metėsi į varžovų vartų šturmą ir sukūrė porą monetų rezultatui išlyginti, bet jų neišnaudojo. 81-ą minutę, nesėkmingai galva kamuolį atmušus svečių gynėjui, jis nukrito tiesiai be priežiūros paliktam Tadui Eliošiui. Saugas smūgiu vienu lietimu iš eigos į vartus nepataikė. Po poros minučių pirmą progą įvarčiui įmušti turėjo R. Beniušis. Po tikslaus Trayono Bobbo aukšto perdavimo, oro dvikovą laimėjęs pakruojiškis galva pasiuntė kamuolį virš vartų.

Trečioje dienos dvikovoje Panevėžyje vietos „Ekrano“ futbolininkai 2:1 (0:1) nugalėjo į duobę patekusią Klaipėdos „Atlanto“ komandą.

Rungtynių pradžioje abi komandos pavojingų progų nesukūrė, o dėl klampios aikštės žaidėjai atliko nemažai techninio broko.

Tačiau pirmojo kėlinio viduryje aktyvesni buvo „Atlanto“ futbolininkai. Pirmasis pavojingai varžovų vartams pagrasino Marius Papšys, tačiau saugo smūgiuotą kamuolį į kampinį nukreipė vartų sargas Kornelijus Timofejevas.

Ekranas“ taip pat turėjo neblogą galimybę pasižymėti, kai į baudos aikštelę prasiveržęs brazilas Elivelto atliko perdavimą Lukui Kochanauskui, kurio bandymas smūgiuoti vienu lietimu buvo gana pavojingas – kamuolys skriejo šalia vartų. Neblogą tolimą smūgį atliko ir Uchenna Umeh, bet legionieriaus iš Nigerijos smūgiuotas kamuolys taip pat nepasiekė tikslo.

„Atlantas“ žaidė kokybiškiau ir 33-ią minutę pelnytai išsiveržė į priekį. Donatas Navikas perdavė kamuolį į kairįjį kraštą savo bendravardžiui Donatui Kazlauskui, kuris įsiveržė į baudos aikštelę ir smūgiu į artimąjį vartų kampą nuginklavo K. Timofejevą.

Kėlinio pabaigoje puolėjas Evaldas Razulis terorizavo „Ekraną“ smūgiais galva, bet visi bandymai buvo nesėkmingi.

Antrą rungtynių dalį „Atlantas“ pradėjo ryžtingiau – tas pats E. Razulis sudrebino vartų konstrukciją, tačiau ir neišnaudoję šios progos klaipėdiečiai gana užtikrintai kontroliavo žaidimą.

Visa tai tęsėsi iki greitos panevėžiečių kontratakos 55-ą mačo minutę. Po keitimo aikštėje pasirodęs Rytis Pilotas atliko tikslų perdavimą nuošalės išvengusiam L. Kochanauskui, kuris pasimatyme su vartininku Mantu Galdiku triumfavo užtikrintai pasiųsdamas kamuolį į vartus.

Tačiau tuo juodoji „Atlanto“ atkarpa nesibaigė – 60-ą minutę pirmasis prie kamuolio baudos aikštelėje suskubo Dovydas Norvilas ir persvėrė rezultatą savo komandos naudai.

Per kelias minutes sugriuvo viskas, ką Konstantino Sarsanijos kariauna buvo sukūrusi. Per likusį rungtynių laiką klaipėdiečiai tik tolimais smūgiais sugebėjo rimčiau pagrasinti „Ekrano“ vartams.

Savo ruožtu „Ekrano“ puolimo lyderiai L. Kochanauskas ir Elivelto buvo pabėgę į kontrataką, kuri pasibaigė brazilo smūgiu į vartų skersinį. Panevėžiečiai tame epizode galutinio taško nepadėjo, bet užtikrintai žaisdami gynyboje net neleido svečiams pagalvoti apie išlyginamąjį įvartį.

Rezultatai:

Pakruojo „Kruoja“ 0 - 1 Trakų „Trakai“
48' [0 - 1] Dzmitrijus Koubas

„Klaipėdos granitas“ 2 - 1 Vilniaus „Žalgiris“
48' [1 - 0] Zigmantas Jesipovas
76' Andrius Velička („Žalgiris“) nerealizavo 11 metrų baudinio
85' [1 - 1] Serge Nyuiadzi
89' [2 - 1] Zigmantas Jesipovas

Panevėžio „Ekranas“ 2 - 1 Klaipėdos „Atlantas“
33' [0 - 1] Donatas Kazlauskas
55' [1 - 1] Lukas Kochanauskas
59' [2 - 1] Dovydas Norvilas

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris17+3636
2.Trakai17+1230
3.Kruoja17+1227
4.Sūduva17+1027
5.Atlantas17+924
6.Banga16+423
7.Ekranas17+622
8.Granitas17+322
9.Šiauliai16-414
10.Dainava17-883

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)