Į Alytų vyksta pikta „Sūduva“. Alytiškiai švenčia miesto šventę, bet kažin ar tai sušvelnins marijampoliečių ryžtą reabilituotis už apmaudų pralaimėjimą „Kruojai“ praėjusiame A lygos čempionato ture.

„Dainavai“ šįkart galės atstovauti bausmes už korteles atlikę Kęstutis Balčiūnas ir Skirmantas Šeštavickas. Tai reiškia, kad ant dzūkų komandos suolo turėtų būti daugiau atsarginių žaidėjų nei vienas vartininkas, kaip praėjusio turo rungtynėse su Vilniaus „Žalgiriu“. Kita vertus, šiuo atveju nemažai priklausys nuo to, kaip alytiškiams seksis spręsti vidines problemas – sako, kad „Dainavos“ išvyka į Vilnių sabotavo dublerių komandos trenerių štabas, neišleidęs į sostinę kai kurių jaunų futbolininkų.

Pakruojo „Kruoja“ – „Trakai“. Birželio 14 dieną 12 val. Pakruojis, miesto stadionas. Pirmame rate – 4:1.

Du mažiausi miestai A lygoje. Dvi komandos, esančios pirmame turnyro lentelės trejete. Sėkmingai sužaidę praėjusiame ture, Trakų ir Pakruojo futbolininkai žengia koja kojon. Virš jų – tik „Žalgiris“.

Po pergalės prieš „Sūduvą“ „Kruojos“ treneris Vladimiras Čeburinas ir šios komandos saugas Nerijus Mačiulis teigė, kad rungtynių su turnyro lentelės kaimynais kaina – ne trys, o šeši taškai. Šįsyk „Kruojos“ laukia dar vienas mūšis dėl šešių taškų. Trakiškių spragos – rungtynes dėl kortelių praleis gynėjas Besikis Amašukelis ir saugas Jurijus Mamajevas. Kita vertus, Edgaro Jankausko komanda degs noru atkeršyti už tą skaudų smūgį, kurį „Kruoja“ kirto pirmame rate Vilniuje, kai laimėjo triuškinamai – 4:1.

„Klaipėdos granitas“ – Vilniaus „Žalgiris“. Birželio 14 dieną 14 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė. Pirmame rate – 1:1.

Roberto Poškaus treniruojami klaipėdiečiai nesutinka su tuo, kad šiame A lygos čempionate jiems nelemta pakilti aukščiau aštuntos vietos. Per pastaruosius keturis turus dukart laimėjusi ir dusyk lygiosiomis sužaidusi uostamiesčio komanda taškais susilygino su Panevėžio „Ekranu“.

Be to, „Klaipėdos granitas“ ir „Žalgiriui“ jau įrodė, jog yra pavojingas – pirmame rate Vilniuje komandų tarpusavio dvikova baigėsi lygiosiomis. „Jei tinkamai nusiteiksime, laimėsime“, – įsitikinęs „Žalgirio“ kapitonas Deividas Šemberas. – Jei vėl jų neįvertinsime, bus dar sunkiau negu Vilniuje“.

Panevėžio „Ekranas“ – Klaipėdos „Atlantas“. Birželio 14 dieną 18 val. Panevėžys, „Aukštaitijos“ stadionas. Pirmame rate – 2:2.

Iš dugno yra tik vienas kelias – aukštyn. Šia tiesa galėtų guostis abiejų komandų treneriai bei žaidėjai. Ir klaipėdiečiai, ir panevėžiečiai per pastaruosius keturis turus surinko vos po tašką, o „Ekranas“ tose ketveriose rungtynėse nesugebėjo įmušti.

Tarpusavyje žais klubai, deleguojantys daugiausia futbolininkų į šalies jaunimo rinktines. Po pralaimėjimų praėjusiame ture ir „Atlantą“ treniruojantis Konstantinas Sarsanija, ir panevėžiečių strategas Valdas Dambrauskas užsiminė, kad rinktinių pertrauką galbūt šiek tiek išbalansavo komandų žaidimą. V. Dambrauskas, kuriam teks verstis be diskvalifikuoto gynėjo Aleksandro Šušnjaro, situaciją vertina taip: „Atlantą“ derėtų laikyti favoritu, bet kova bus tokia pat įnirtinga kaip pirmame rate uostamiestyje.

Gargždų „Banga“ – „Šiauliai“. Birželio 15 dieną 14 val. Gargždai, miesto stadionas. Pirmajame rate – 2:1.

Šiauliai“ praėjusiame ture gavo nemenką pasitikėjimo savo jėgomis dozę, kai įveikė „Atlantą“. Dabar – dar viena akistata su Vakarų Lietuvos komanda. Komanda, kuri neturėtų labai džiaugtis pastarojo meto savo rezultatais – pirmą čempionato ketvirtį baigusi antroje vietoje, per septynerias antro rato rungtynes „Banga“ surinko tik šešis taškus.

Be to, gargždiškių trenerių štabui teks palaužyti galvą, kuo pakeisti pagrindinį savo puolėją Aurelijų Staponką. Patyręs snaiperis „Bangai“ šįkart nepadės dėl to, kad yra prisirinkęs geltonų kortelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)