Lietuva pirmavo 1:0 po 44-ą minutę Luko Spalvio pelnyto gražaus įvarčio.

59-ą minutę Arkadiuszas Milikas santykį išlygino (1:1), o 79-ą minutę lenkų lyderis Robertas Lewandowskis po abejotinai teisėjo iš Japonijos Minoru Tojo skirto 11 metrų baudinio ir persvėrė rezultatą - 2:1.

Lenkijos rinktinė dvikovai su Lietuva išrikiavo pajėgiausią sudėtį – komandoje buvo net 20 legionierių.

Bendra tarpusavio dvikovų istorija, kurią sudaro kontrolinės rungtynės, mūsiškiams nėra palanki – per 10 kartų iškovotos dvi pergalės ir pasiektos trejos lygiosios.

2006 metais Lietuvos rinktinė iškovojo netikėtą pergalę 1:0 Belchatuve, 2009-ais Portugalijoje rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1, o prieš trejus metus (2011 metų kovo 25 d.) Kaune lietuviai nukovė lenkus 2:0. Pastarąjį kartą lenkai buvo įveikę Lietuvą tik tolimais 2003-iais (3:1).

Rezultatas:

Lenkija 2 - 1 Lietuva

44' Lukas Spalvis [0 - 1]
59' Arkadiusz Milik [1 - 1]
79' Robert Lewandowski [2 - 1] (iš 11 metrų baudinio)

Įspėti:

58' Lukas Spalvis,
64' Karolis Chvedukas,
79' Giedrius Arlauskis

Lenkija: Artur Boruc (46' Wojciech Szczesny), Lukasz Piszczek (76' Michal Žyro), Kamil Glik, Maciej Wilusz, Grzegorz Wojtkowiak, Grzegorz Krychowiak (71' Krzysztof Maczynski), Kamil Grosicki (72' Pawel Olkowski), Mateusz Klich (71' Karol Linetty), Maciej Rybus (71' Waldemar Sobota), Arkadiusz Milik, Robert Lewandowski.

Rungtynių eiga:

Susitikimo pradžioje aktyvesni buvo lenkai, bet mūsiškiai patikimai gynėsi. Lenkijos futbolininkai kontroliavo kamuolį ir kelis kartus bandė savo laimę smūgiuodami iš toli. 6-ą min. Saulius Mikoliūnas pradėjo ir nelabai sėkmingai baigė Lietuvos rinktinės ataką. Netrukus jau lenkai kėlė du kampinius iš eilės. 10-ą min. Lukaszas Piszczekas labai pavojingai smūgiavo į lietuvių vartus.

Lenkai spaudė svečius iš Lietuvos. Sužaidus 15 min. žaidimas išsilygino. 19-ą min. Lukas Spalvis galva smūgiavo virš vartų. Kurį laiką vyko lygiaverčių varžovų dvikovą. Kėlinio pabaigoje lenkai vėl padidino spaudimą mūsiškiams. 32-ą min. L. Spalvis neišnaudojo neblogos progos, o 34-ą min. Arkadiuszo Miliko smūgį atrėmė Giedrius Arlauskis. Po minutės mūsų vartininkas vėl buvo budrus.

37-ą min. G. Arlauskis du kartus iš eilės gelbėjo Lietuvos rinktinę nuo tikro įvarčio. Lenkai dažnai provokavo teisėją iš Japonijos M. Tojo skirti 11 metrų baudinį. Bet 44-ą min. Lietuvos rinktinė surengė puikų derinį. Po Fiodoro Černycho perdavimo iš kairio atakos sparno L. Spalvis iššoko vienas prieš vartininką ir smūgiavo galva, bet kamuolys pataikė į virpstą. Jaunasis lietuvių puolėjas pakartotiniu stipriu smūgiu pasiuntė kamuolį į varžovų vartų tinklą. Po pirmo kėlinio Lietuva pirmavo 1:0.

Antras kėlinys prasidėjo lenkų atakomis, bet 50-ą min. F. Černychas vos po individualaus reido dešiniu kraštu neįmušė antro įvarčio. Netrukus pavojingu išpuoliu atsakė ir Robertas Lewandowskis. 52-ą min. po A. Miliko smūgio vartus išgelbėjo G. Arlauskis. O po minutės R. Lewandowskio pasiųstą kamuolį nuo pat vartų linijos išmušė Vytautas Andriuškevičius. Lenkai apeliavo, kad šiame epizode buvo įvartis.

Lenkų futbolininkai skubėjo lyginti santykį ir 59-ą min. A. Milikas, gavęs perdavimą iš dešinio sparno, vienas atsidūrė prieš G. Arlauskį ir iš arti pasiuntė kamuolį į mūsiškių vartus - 1:1. Lenkai nemažino apsukų ir vėl prie Lietuvos rinktinės vartų kilo keli „gaisrai“. Vieno epizodo metu smulkią traumą patyrė G. Arlauskis. Lenkijos komanda perėmė žaidimo kontrolę.

64-ą min. ir 66-ą min. lenkai pavojingai smūgiavo į lietuvių vartus. 70-ą min. savo atstovaujamą ekipą vėl gelbėjo G. Arlauskis. Aikštės šeimininkai visiškai perėmė kamuolio kontrolę. 77-ą min. Georgas Freidgeimas perėmė kamuolį iš pavojingai prie vartų artėjusio varžovo. Po minutės šiam lietuvių gynėjui už gana abejotiną pražangą prieš R. Lewandowskį buvo skirtas 11 metrų baudinys. Pats nukentėjusysis jį ir realizavo - 2:1.

86-ą min. po keitimo aikštėje pasirodęs Ričardas Beniušis neišnaudojo progos išlyginti santykį. Teisėjas antrą kėlinį pratęsė 4 min. 92-ą min. R. Lewandowskis suklaidino G. Arlauskį, bet nepataikė į tuščius vartus. Rungtynės baigėsi Lenkijos rinktinės pergale - 2:1.